skyline Hong-Kong

Citytrips

De leukste citytrips dichtbij en ver weg. Weekendje weg of een midweek, avontuurlijk of relaxen? Voor iedereen is er wel een nieuwe stad in de wereld!

Put your makeup on, fix your hair up pretty, and meet me tonight in Atlantic City.

Love it or hate it, maar citytrips zijn steeds een van de meest easy concepten die er bestaan. Prik een stad, ergens in een land, groot genoeg of voldoende klein, et voilà: destination citytrip! Fijne is dat je er niet per se iets hoeft te doen of zien, gewoon heerlijk straten struinen en de plaatselijke horeca eens goed soigneren.

Wat dacht je van live muziek in Dublin, slapen op een boot in Mechelen, verse vis grillen in Porto of zwemmen in Keulen? Of gooi er een ludiek concept tegenaan: ga cityloopen in een stad vlakbij, speel toerist in eigen land of volg je favoriete artiest op wereldtournee. Elk excuus is goed genoeg om er een paar dagen onderuit te muizen, toch?

Citytrips

Ik wil deze nacht

in de straten verdwalen

kleurrijk straatbeeld citytrip Düsseldorf Duitsland

Duurzaam Duitsland: een citytrip naar de culturele banaan van Noordrijn-Westfalen

Op ontdekking in de urban jungle van kunst en cultuur die zich aftekent als een stedelijke banaan van het Rijnland tot het Ruhrgebied.

wijn domein mons belgie

Wijnen. Wijnen. Wijnen. in Mons. Mons. Mons.

Nog niet genoeg van de staycations? Denk eens aan Mons met haar wijnen en mijnen. Ga op zoek naar het surrealistische België in het culturele hart van Wallonie.

kampina vennen

Flitsend Tilburg: hoe ontsnap je uit de stad

Dit is het beste en meest magische wat Tilburg en Oisterwijk te bieden heeft. We nemen je mee in ons avontuur door dit mysterieuze doolhof. Ontsnap je mee uit de stad?

Wat te doen in de Oise

Accidentally Wes Anderson in de Oise

Een weekendje in de Oise in Frankrijk: Chantilly en Senlis bezoeken in de voetsporen van Wes Andersen.

kano huren diest wat te doen weekend diest

Het duizelingwekkende Diest: een citytrip op de grens van het Hageland en de Kempen

Een citytrip plannen in Diest is zeker een aanrader: lekker eten, heerlijk mountainbiken, cultuur, natuur en avontuur gaan hier hand in hand!

Crans Montana wat doen in Oostenrijk

Crans Montana: het Walibi van Wallis

Crans Montana is een prachtig skigebied in Wallis, Zwitserland. Op zoek naar de mooiste hotels of dingen om te doen voor niet skiërs.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee - Yannick De Pauw en Charlotte de Roey
Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen
Brussels Henge - Wetstraat Brussel bij zonsondergang

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Instagram: show @yannickdepauw and @somsookheimwee feed