Wat moet je weten over het maken van een wereldreis

Een wereldreis plannen

Alles dat je moet weten om een wereldreis te maken

Een wereldreis plannen, hoe doe je dat? Beginnen doe je alvast bij het begin: wat is volgens jou een wereldreis? De definitie luidt dat je minstens elke meridiaan telkens eenmaal moet passeren. Of een reis waarbij je minimaal twee continenten bezoekt. Laat het ons houden op iets verder weg van je bed gaan dan gewoonlijk en ook net iets langer. Hoe je het voor de rest invult, that’s up to you.

Start met dromen waar je graag heen wil en laat je bonkend hart je gids zijn, dan volgt de rest vanzelf wel. Toch op zoek naar praktische tips om een wereldreis te plannen of bijvoorbeeld vragen over een visum aanvragen? Here goes.

plan je wereldreis

Inspiratie om te vertrekken

op jouw eigen wereldreis

roadtrip canada vancouver banff

Dit is de mooiste roadtrip door Canada: Vancouver – Banff National Park

Een droomroute: de mooiste roadtrip van heel Canada gaat van Vancouver naar Banff National Park via de Icefields Parkway. Deze roadtrip door Canada van ongeveer twee weken is een onvergetelijke ervaring voor je vakantie in Noord-Amerika.

abu dhabi bezoeken wat te doen

De adrenaline van Abu Dhabi: 6 heerlijke bezienswaardigheden

Een vakantie naar Abu Dhabi ga je niet snel vergeten. Bezoek prachtige moskeeën en paleizen, beleef een desert safari en geniet van de heerlijke luxe van de Verenigde Arabische Emiraten.

De mooiste wandelingen van Amerika

De elementen trotseren op de mooiste hiking trails in Amerika

Een speurtocht naar de mooiste wandelingen in Amerika vanuit het perspectief van een aspirerend sportieveling.

welke reisverzekering afsluiten

Welke reisverzekering neem je best voor het maken van een wereldreis?

Alles wat je moet weter over het afsluiten van een goede reisverzekering, want voorkomen blijft nog steeds beter dan genezen. -Reisblog Soms Ook Heimwee

vrijwilligerswerk doen in afrika

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika: die keer bij Zazu in het Kruger Park 

Meer weten over vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika? Dieren verzorgen en werken met kinderen als vrijwilliger in dit fantastisch land is een top ervaring.

soloreiziger zoekt wereldreis

Wereldreis zoekt soloreiziger

Soloreizen, alleen op reis gaan, een wereldreis maken,… het kan allemaal super eng zijn. Ook voor A. Zij zoekt iemand om mee op wereldreis te vertrekken. Ben jij dat?

Be brave. Take risks. Nothing can substitue experience. – Paolo Coelho

Duiken in Thailand tijdens je wereldreis
De kosten van een wereldreis

Hoe duur is een wereldreis?

Yes, een wereldreis maken kost geld. Maar laat dat je niet tegenhouden. Je krijgt er echt wel ietsje voor in ruil. Daar schreef ik over hier. En als je twijfelt, lijkt me dat volkomen normaal. Het is niet eenvoudig alles achter te laten en je volledig uit je comfort zone te smijten. Maar vergeet een ding niet: de tijd vliegt.

Kosten die je op voorhand moet maken voor je op wereldreis vertrekt Je vliegticket kost al gauw een 1500 tal euro als je een around the world ticket boekt of iets met een flexibele retourdatum. Voor een jaar verzekering ben je ook al snel 500-750 euro kwijt, afhankelijk van hoeveel lichaamsdelen je wil verzekerd hebben. Je gaat wellicht ook nog wat belastingen moeten betalen voor het jaar dat je weg bent. Een working holiday visum voor Australië kost iets van een 280 euro voor een jaar, met optie op tweede jaar indien je lang genoeg gewerkt hebt. Visa in Azië zijn een stuk goedkoper. Indien je veel spullen hebt moet je ook nog iets rekenen voor opslagruimte, tenzij je papa een goeie zolder heeft.

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Instagram: show @yannickdepauw and @somsookheimwee feed