Soms Ook Heimwee is als een wipplank voor kleine avonturiers

Soms Ook Heimwee staat voor kwalitatieve fotografie en een verhaal met een persoonlijke touch op een attractieve manier gebracht.

Elk artikel is gelinkt aan reizen, accommodatie, activiteiten en mooie bestemmingen, dichtbij of ver weg. Altijd met het idee om mijn lezers te overtuigen om zelf op pad te gaan.

Bear
Belgische reisblog Soms Ook Heimwee - Yannick De Pauw en Charlotte de Roey
Over Yannick

Het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee

Ik ben opgeleid als grafisch vormgever en niet als schrijver. Laat staan als wereldreiziger.

En toch zette ik de stap om die grote reis te maken. Weg van de Sterrebeekse velden, Leuvense sporthallen en Antwerpse cafeetjes. En dat voor een heel lang jaar. Ik zette een stap in een andere wereld. En dat deed iets met me, al kan ik niet goed uitdrukken wat.

En zo ontstond Soms Ook Heimwee. Een blog voor het thuisfront, met als idee foto's en verhalen delen voor vrienden en familie. Maar snel groeide Soms Ook Heimwee uit tot een van de bekendste reisblogs van het land. Al was dat niet gepland.

Soms Ook Heimwee is er voor de kleine avonturiers en voor wie al eens graag een reisverhaal leest. Ik schrijf over thuisblijven, maar ook over ver weg gaan. Over de dingen waar ik blij van word. Of als er weer even een verlengd weekend of weekje verlof aan komt, doe ik niets liever dan in een auto springen met Springsteen door de boxen en gaan. Waarheen, dat maakt niet ut.

Ongeplande trips zijn nog steeds de beste. Door jarenlang impulsief reisgedrag ben ik dan ook goed in verhaaltjes verzinnen voor kinderen op reis en het vinden van de ideale Franse wildkampeerspot. In tourist-traps en grote massa’s zal je me niet te snel vinden. Ik heb een afkeer voor het menselijk gedrag op een luchthaven en kuddegedrag. (En ook mensen die “Zijnen purperen hoogheid” of “morantisch” zeggen.)
Verder heb ik een heilige schrik van grote vissen, maar eigenlijk mag niemand dat weten. Ik speel al eens graag voetbal en met mijn ‘hometown’ definieren heb ik het moeilijk. Laten we het vandaag Wijgmaal noemen.
Geniet er van!

Prijzen pakken

Soms Ook Heimwee wint voor het vierde jaar op rij prijzen op de Belgian Travel Blog Awards. En daar zijn we vree trots op.

We zijn al een paar jaar vaste klant op de Belgian Travel Blog Awards en daar zijn we heel content mee! Ook dit jaar werd er een recordaantal inzendingen geteld voor de Belgian Travel Blog Awards. Tussen de genomineerden vinden we enkele oude bekenden terug zoals With Kids on The Road en Sonderling, de winnaar van vorig jaar. De genomineerden werden zorgvuldig geselecteerd door de vakjury bestaande uit Britta Baeke, Toni Deconinck, Sebastiaan Bedaux en Kristina Hansen (German National Tourist Board).

Het begon met een solotrip

Ik krijg nog elke week reacties en vragen van andere twijfelaars, bange hartjes en uitstellers. Van mensen die er wel op willen uittrekken maar (nog) niet kunnen of durven. Mijn missie? Mensen stiekem pushen om van de wipplank te springen.

Onze favorieten

Wij vertellen

verhalen

jonge vader in franse binnenspeeltuin

In de Franse binnenspeeltuin

Een vrouw met een kort, pittig kapsel ziet er niet zo pittig uit. Een grootvader had zich zijn vervroegd pensioen anders voorgesteld. Een moeder doomscrollt op een pagina vol kleurrijke drinkbussen. Het is begin augustus, maar moederbreinen staan ...

reizen met kinderen naar thailand, koh phi phi

Waarom zou je in godsnaam als jonge vader met twee dochters alleen op een verre reis naar Thailand gaan?

Ontdek het avontuur van reizen met kinderen in Thailand, als solo vader. Volg Chilli’s geweldige reis met zijn twee dochters naar Koh Phi Phi, en de andere mooie eilanden van Thailand. Heerlijk zeg.

roadtrip vw met baby in de cotswolds

De kampeerkronieken van een grillige roadtrip door de Cotswolds & South West England

Wie ons al langer volgt dan vandaag of gisteren, weet dat wij helemaal warm worden van roadtrips en al helemaal in vuur en vlam staan als we dat in een Volkswagen California camper doen.

slapen in een eco lodge in henegouwen

Henegouwen is een geheimtip en de perfecte staycation in het groen

Een heerlijke vakantie en logeren in het groen in Henegouwen? Dan moet je bij Your Nature Eco Resort in Henegouwen zijn. Ontdek de regio rond Doornik haar groene bossen, prachtige kastelen en magnifieke pauzes

rose wijn provence

Wij zijn de wijn

Voor Madame de Barones van Chateau de Saint-Martin trekt Jens samen met zijn reisgezel Ben op pad om de beste salade niçoise te maken. En gaandeweg ontfutselen ze alle geheimen van de koning van de Provence: Le vin rosé!

Beste Italiaan van Hasselt

Heerlijk Hasselt: De 10 beste restaurants van Hasselt – 2023

De leukste food hotspots van Hasselt – naar mijn bescheiden mening- anno 2023? Die vind je hier terug!

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.