Een weekend gegijzeld worden op een onbekende bestemming

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Een weekend gegijzeld worden op een onbekende bestemming

Wat doen in Valencia tijdens je citytrip

Citytrip

Wat doen in Valencia tijdens je citytrip

Op srprs.me citytrip: Earn Your Return. Of hoe je op onbekende bestemming gedropt wordt en je door challenges je terugticket moet verdienen.

Eerst verschenen op: 22 augustus 2017

5 min

spanje map

Spanje

Een weekend gegijzeld worden op een onbekende bestemming

Vrijdagvond 18h, Zaventem. Stel je even voor: je komt met duizend haasten net na je werk aangezoefd op de luchthaven. Je hebt bagage bij voor een weekendje. Het enige dat je tot dusver weet is dat de zon je zal toelachen en dat je ter plaatse je retourticket moet zien terug te verdienen. Verder niets.


Je denkt plots aan die oranje enveloppe die al een week lang op de keukentafel je ogen uitsteekt. Pas openen zodra je aan de check-in staat. Je haalt snel een muntje boven en begint te krabben. De spanning stijgt, je unlockt een code. 7748. Met je beste James Bond move trek je je telefoon uit je zakken om de code in te vullen. In ware Christopher Nolan stijl stijgt de spanning gestaag naar ongekende hoogtes. Zelfs voor ervaren luchtvaartrotten begint het nu te kriebelen. Geen ontvangst. Nog eens proberen. Druppeltje zweet wegvegen. Tergend trage loadingbalkjes. En bam, plots pronkt het op je schermpje: Valencia, España. Vamos!

srprs.me citytrip

Srprs.me citytrip: Geen plan is een prima plan

Righty! Dat was ook alweer 12 jaar geleden dat ik daar nog eens geweest was. Prima keuze, ik heb er direct in zin. Je gooit Instagram en Facebook open om je vrienden om tips te vragen. Die stromen rustig binnen, maar eigenlijk doet dat er niet toe. Ongepland op reis gaan is al fijn op zich. Geen verwachtingen, geen OCD-lijstjes, geen deadlines en geen schemaatjes. Als product manager heb je daar al genoeg mee te maken. Van een fijne madam leerde ik dat ‘loslaten’ een van de belangrijkste af te vinken to do’s is op je verdere stappenplan richting volwassenheid. Goed bezig, nee? Tot de volgende alarmbel in je kop begint te pingelen. Waar slapen we feitelijk vannacht? Is dat al geregeld? Flashback naar die keer dat ik zonder plan landde in Bali. En net op dat moment krijg je een mailtje uit Amsterdam. Jasper en Danielle van srprs.me met alle praktische gegevens. En of je nog vragen hebt.


Ontdek het Srprs.me thema van de maand

valencia citytrip

Ze maken je ook meteen duidelijk dat er wel gewerkt moet worden. Het thema van de maand bij hun is namelijk Earn Your Return. Je heenticket is in de saccoche, maar terug naar huis mag je pas na het succesvol uitvoeren van 5 challenges die je via Whatsapp ter controle naar de puppet master moet sturen.
Met slechts een joker op zak is het alweer zweten bij het openen van de 5 enveloppes. We laten er geen gras over groeien. Maar eerst een agua de Valencia. Of 2.

srprs.me citytrip
Op zoek naar de juiste kleur voor een challenge

Challenge accepted! Maar eerst een Agua de Valencia!

Bij het ontbijt beginnen we er aan, we hebben nog 24 uur voor 5 challenges. De klok tikt. De zon schijnt. De goesting om de stad te ontdekken kriebelt. ‘Bestel iets om te eten voor je reisgenoot zonder dat hij weet wat’, ‘Trek een selfie op het hoogste punt van de stad’, ‘Zoek een srprs.me-oranje object in de stad en maak er een topfoto van’ of ‘Ga op zoek naar goud’, om er een paar uit hun assortiment te geven. Maar meer onthul ik er nog niet, die moet je zelf maar ontdekken.

srprs.me citytrip

Awel ja, het was de moeite. Ik vond het echt heel leuk, naar een onbekende bestemming vliegen. Ze spelen het wel slim; je wordt een week op voorhand via een persoonlijke website geteased met fragmenten weerbericht en een survival pakket dat op je deurmat ligt. Deed me heel erg denken aan The Game. Een film die je echt moet zien als je van geniale spelconcepten houdt. Doen jullie goed, daar. Ik heb me geamuseerd.

valencia citytrip

Het srprs.me thema van de maand augustus

Je hebt nog tot eind augustus om het thema van de maand zelf te boeken. De reis zelf kan later nog plaatsvinden. De Earn Your Return is een super leuke ervaring voor zij die nog wilde plannen zoeken en er met vrienden tussen uit willen trekken. Niet te lang meer wachten met boeken dus, ‘t is van nu of nooit!

valencia citytrip
srprse.me thema van de maand

En Valencia zelf dan?

Ja, da’s een top stad he. Deze dingen moet je zeker doen:

 • Tapats – duh – eten in Mia Madre en Mattilda
 • Agua de Valencia drinken in Rufassa of El Carmen
 • Kei lekker brunchen in Mas Bonita, aan het strand of in het centrum
 • Een fiets huren en door de droogstaande rivier La Turia knallen of een stukske mee-joggen met Spaanse fitnessberen
 • Een voetbalmatch in Mestalla gaan zien
 • Goedkoop kleren shoppen
 • De Torre de huppeldepup beklimmen en u afvragen hoe een ridder zich zou voelen eens in de vergeetput gesmeten
 • San Miguels ontdekken.
 • Rondgapen in la Ciudad de las Artes en dingeskes
 • Beachbabes spotten op la playa de Malvarosso
 • Hangen op pleintjes en mierzoete horchata proeven
 • Op roadtrip gaan naar Alicante

Meer tips nodig voor jouw al-dan-niet geplande citytrip naar Valencia?

Lees hier onze insider must see’s & do’s, getipt door een rasechte local. De beste tapas en meest authentieke barretjes? Check!

tips local valencia
valencia citytrip
citytrip valencia plannen
citytrip valencia plannen
citytrip valencia plannen
valencia tips
valencia tips

Nog citytrips of weekendjes weg die ik de max vind?

5 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Citytripje Namen: Panda’s, Slakken en Napolitaanse Nachten

In twee dagen kan je in slakkentempo de binnenstad van Namen verkennen, heerlijk bosbaden en...

Nu lezen

img

Op citytrip naar Mechelen: het land van de Maneblusser en concept stores

Aah, Mechelen! Een stad waar de Gouden Carolus rijkelijk vloeit en waar geschiedenis zich...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.