Singapore evenings

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Singapore evenings

Een citytrip Singapore plannen? Vergeet je camera en grote ogen niet.

Citytrip

Een citytrip Singapore plannen? Vergeet je camera en grote ogen niet.

Singapore ligt op weg van Ho Chi Minh naar Brisbane. Een layover is snel gemaakt en Singapore was – naar het schijnt – de moeite. Voor 3 dagen alleszins, dat bleek voor mij ruim voldoende. Tijd voor mijn Citytrip Singapore. Ik vertoefde in een matige hostel, net buiten het centrum maar vlakbij de luchthaven. Was helemaal… Continue reading

Eerst verschenen op: 3 augustus 2015

singapore map

Singapore

Singapore evenings

Singapore ligt op weg van Ho Chi Minh naar Brisbane. Een layover is snel gemaakt en Singapore was – naar het schijnt – de moeite. Voor 3 dagen alleszins, dat bleek voor mij ruim voldoende. Tijd voor mijn Citytrip Singapore.


Ik vertoefde in een matige hostel, net buiten het centrum maar vlakbij de luchthaven. Was helemaal suf geslagen door mijn fantastische maand Vietnam. En ook een beetje door de kleffe warmte. M’n camera was net gestolen en ik miste m’n beste maatjes. Singapore moest al van heel grote huize komen om mijn hart te winnen.

Oh ja, ook moest ik weer leren om alleen te zijn. Maar dat ging goed komen want ik had in België naast een mini overlegingspakket ook het wereldbekende Uno gekregen van Tjoolaard, volgens hem de perfecte conversation starter!

Citytrip Singapore
Gardens by the Bay

Proper stadje

Singapore werd in 1965 pas onafhankelijk maar heeft in korte tijd zich flink gevestigd als economische hoofdmetropool van ZO-Azië. Enkele dingen die mij direct opvielen: properheid, duidelijkheid en zot veel technologische snufjes. Het contrast kon niet groter zijn met Vietnam. Ik word oprecht heel blij van goed draaiend openbaar vervoer, heldere signalisatie en felle kleurtjes. (De metro in Lissabon is trouwens ook geweldig!) En voor 10SGD/dag heb je een onbeperkt toeristenpasje op het MRT (mass rapid transit) netwerk.
Kauwgom kan je niet kopen in Singapore, want dat wordt toch alleen maar uitgespuwd. En als je het toch waagt iets op de grond te kletsen, zullen de straffen groots zijn. Je kan hier echt van op de stoep eten.
Wel leuk, het is er echt heul proper. Ik snap niet waarom de Chinese toeristen hun gezichtsmaskertjes oplaten…

Goedkope toptechnologie

In Singapore heb je 2 grote malls waar je werkelijk alle hifi en electronica van de wereld kan kopen. En relatief goedkoop, al is het wel duur naar Aziatische normen. In de Symlink tower vind je naast veel rommel, draden, knopjes en schakelaars (Lieven zou zijn Schuur hier moeten vestigen) ook wel fotografie en camera-materiaal. Maar de beste koopjes en een groter veiligheidsgevoel zal je hebben in de Funai Digital Market. Nooit eerder zag ik zoveel hifi-winkels en shopping centra’s bij elkaar zeg, plezant!

Signapore June 30, 2015 15

Must Do’s in Singapore

 • Eten in de Hawkers (Boat Quay, Maxwell Food Court, Smith St. in Chinatown, Makansutra Gluttons Bay of Little India)
  Op elke hoek van de straat vind je er de lokale hawkers die lekker en goedkoop eten prepareren. Voor enkele dollars heb je je buik vol gegeten.
 • Zonsondergang in Marina Bay Sands + gratis avondshow
  Je voelt je klein in de Marina. Het is er zo schoon en de zon kleurt de skyline elke avond prachtig. Walhalla voor fotografen en heel aangenaam rondlopen. De avondshow kan je 2 keer op een avond gratis bewonderen, licht, projectie, lasers, fonteinen en vuur in een fantastisch decor.
 • Bezoek de Botanical Gardens
  Ze zijn groot en ze zijn schoon. Je hebt ook gratis ‘hangende’ tuinen net bij de Marina Bay Sands, maar de botanische tuinen zijn ook zeer de moeite. Doe ofwel dit ofwel de Zoo. Ik kon beide budgettair niet aan. Maar in de zoo zit een witte tijger, en da’s misschien ook de moeite, nee?
 • Sky Bar, Marina Bay Sands: CE LA VI.
  Je kan gratis naar boven als je je deftig kleedt. Je hoeft niet persé iets te drinken om te genieten van de views, maar je hebt wel maar beperkte toegang. Als je op woensdag (Ladies Night) gaat drinken meisjes gratis, en bespaar je weer veel. Lach eens lief naar de security, zet je puppy face op en je mag ietsje verder de lounge binnen waar je naast de infinity pool zit. Lach nog eens (heel) lief en ook daar mag je even wandelen, al is het hotelguest only.  (Hier nog enkele rooftop alternatieven)

Veel geld, weinig backpackers

Singapore is een leuke stad, als je geld hebt. De backpackers zijn er niet zo tevreden van omdat werkelijk alles duur is. De zoo, een middag op Sentosa Island of op restaurant gaan is praktisch onbetaalbaar. Er is nog steeds Pub Street, waar je de meeste budgetreizigers tegenkomt om te feesten, maar dat hadden we al genoeg gedaan in Sydney & aan de Australische East Coast.
Ik vond het de moeite om het allemaal eens te zien, heb wat gepraat met andere fotografen om wat bij te leren maar ik denk niet dat ik er gauw terug zal komen. En ik eet echt heel graag goeie pizza, maar 60 SGD voor 1 exemplaar (je moet altijd nog eens tax en service fee op de kost van de kaart bijrekenen) vond ik precies wat veel. En tenzij ik plots een kamer in Marina Bay Sands kan betalen (goedkoopste is slechts 300 EUR/nacht, onderaan zonder view), de infinity pool voor mezelf mag huren en m’n helikopter ergens op straat mag parkeren, vond ik 3 dagen ruim voldoende in dit luxe leven.


Singapore Evenings

Ik heb echter wel genoten van de 3 dagen op mezelf. Niet al te veel contacten gelegd, goedkoop proberen te leven, beetje klaarstomen voor een nieuw deel Australië, nieuwe Sony RX100iii gekocht en de avonden zo lang mogelijk buiten gebleven om te kunnen genieten van de kleuren in de lucht. Ik raad deze stad wel heel erg hard aan voor iedereen die met een deftige camera reist. Het is er echt heel schoon.
De cosmopool straalt een enorm veiligheidsgevoel uit. Enkele locals die ik ontmoette sluiten hun autodeuren nooit en hebben geen last van misdaad whatsoever. Dus een avondwandeling mag je gemakkelijk wat langer maken, dat werkt louterend. En ik kan het intussen weten.

Ohja, en por ne keer Rooftop Antics want zij heeft nog veel meer Singapore tips, maar ze zet ze maar niet online!

5 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Zweten in Singapore

We schrijven augustus 2015: een verdwaalde backpacker stapt met een verward hoofd en gebroken...

Nu lezen

img

Vakantie in Vietnam: Een Onvergetelijke Rondreis door het Land van de Rijzende Draak

Een rondreis door Vietnam ga je niet snel vergeten. Bezoek de absolute hoogtepunte zoals Ha Long...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.