Kampeervakanties tips en gidsen

Kamperen

De leukste kampeertips en trips. Van kanovaren in Zweden tot slapen tussen de beren in Canada.

Niets heerlijker dan ‘s ochtends te ontwaken met een frisse boslucht die je neus kietelt. Bottines aantrekken en alvast het kampvuur voor ‘s avonds aanwakkeren. Eitjes bakken op een houten balk. Luisteren naar het geritsel in het struikgewas.

Een meerdaagse trektocht met de tent op je rug of gewoon een nachtje midden in de week in het bos gaan slapen: kamperen kan altijd en overal. Op fantastische (en misschien wel de laatste) plekjes waar je nog echt je into-the-wild hartje kan ophalen, fijne campings in het groen, in boomhutten tussen wilde dieren of op trot met een Volkswagen busje. Kamperen is de shit. Letterlijk soms, gehurkt tussen twee bomen. Schoner kan het niet worden.

Kamperen

De zonne zonk,

het duister klom

organic concept glamping in belgie

Ontstressen in een trendy tenthuis

Deze unieke locatie verborgen in de rand van Antwerpen zorgt voor absolute rust en een heerlijke glamping ervaring. Slapen in een tenthuis is een must-do.

iceland trail hiken wandelen

Ontgroenen in IJsland, weg van de drukte

IJsland ontdekken zonder toeristen en zin voor avontuur? Wat dacht je van de Laugavegur Trail, mooiste wandeling van IJsland en ver daarbuiten.

glamping in ardennen durbuy green fields

24u in Durbuy Green Fields, het Ibiza van de Ardennen.

Huiscolumnist en expert staycation ging op verkenning in Durbuy en liet daarbij de clichés zeker niet links liggen. Een diepte onderzoek van deze glamping ervaring.

Een roadtrip door Canada maken

Wegdromen op vier wielen

Ergens onderweg, jagend naar wilde dromen, verdwaalde ik samen met mijn spaarcenten in Wijgmaal in een bakstenen bos. Droom je net als ik van een van-life?

boomhutten in de ardennen

Twitteren als een tsjiftjaf in een boomhut in d’Ardennen

In het bos maak ik de grootste wereldreizen. Ik ga er op zoek naar de kleinste boshutten die als een handschoen om je huid gaan zitten. Slanke A-frames, bonkige blokken en boomhutten op hoge poten.

de mooiste wandeling in ijsland

Lótmijijslandóntdekkenalsjeblieft

De mooiste wandeltocht van IJsland is deze meerdaagse hike Laugavegur in het midden van het eiland. Vulkanen en gletsjers voor de dappere durvers!

Wildkamperen in Frankrijk aan een rivier de Allier

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Instagram: show @yannickdepauw and @somsookheimwee feed