Kampeervakanties tips en gidsen

Kamperen

De leukste kampeertips en trips. Van kanovaren in Zweden tot slapen tussen de beren in Canada.

Bear

Niets heerlijker dan ‘s ochtends te ontwaken met een frisse boslucht die je neus kietelt. Bottines aantrekken en alvast het kampvuur voor ‘s avonds aanwakkeren. Eitjes bakken op een houten balk. Luisteren naar het geritsel in het struikgewas.

Een meerdaagse trektocht met de tent op je rug of gewoon een nachtje midden in de week in het bos gaan slapen: kamperen kan altijd en overal. Op fantastische (en misschien wel de laatste) plekjes waar je nog echt je into-the-wild hartje kan ophalen, fijne campings in het groen, in boomhutten tussen wilde dieren of op trot met een Volkswagen busje. Kamperen is de shit. Letterlijk soms, gehurkt tussen twee bomen. Schoner kan het niet worden.

Kamperen

De zonne zonk,

het duister klom

roadtrip vw met baby in de cotswolds

De kampeerkronieken van een grillige roadtrip door de Cotswolds & South West England

Wie ons al langer volgt dan vandaag of gisteren, weet dat wij helemaal warm worden van roadtrips en al helemaal in vuur en vlam staan als we dat in een Volkswagen California camper doen.

glamping tent major bell

Glamping in België

Glamping in België? Dat is kamperen met een beetje luxe. Dit zijn de mooiste glampings van België voor een heerlijk weekendje kamperen

Charmante tiny houses in Belgisch Luxemburg.

Wegisweg naar een Ardense tiny house

Ook altijd al willen overnachten in een tiny house? Wij trokken naar het charmante Saint-Hubert, waar TinyParks zopas hun spiksplinternieuwe Laidback Valley opende.

kamperen in belgie met kinderen meerdaalwoud

Op bivak in het Meerdaalwoud – heerlijk kamperen in de buurt van Leuven

Wildkamperen in België, het kan. Sinds 2009, onder de vorm van ‘paalkamperen’. Oké het is niet super wild, want aan paalkamperen zijn wel wat regels verbonden.
Hier vind je een overzicht van de mooiste bivakzones in België

kamperen belgie glamping

Glamping: de ultieme gids voor beginners

Glamping, dat is het beste van kamperen als je het ons vraagt! Luxueus kamperen in België of het buitenland. Huur een glamping tent of boek een nachtje in een glamping resort. Ben je er klaar voor?

panorama ardennen

Kamperen voor dummies: Ardennen edition

Eerste keer kamperen? Of gewoon eens goed lachen met mijn Ardens kampeerverhaal? Van Durbuy naar Rocheaut en Bouillon, ontdek wat er te beleven valt en pik enkele praktische tips mee.

Wildkamperen in Frankrijk aan een rivier de Allier
Kamperen in België en Europa

Wat zijn de beste plekjes om te wildkamperen en de nacht buiten door te brengen in een tentje?

In het betoverende België, waar weelderige weiden en mysterieuze bossen zich verenigen, zijn er enkele prachtige plekjes om de drukte van alledag achter te laten en de charme van wildkamperen te omarmen. Laat me je meenemen op een reis doorheen deze sprookjesachtige landen, waar we samen de beste plekjes ontdekken om te genieten van de schoonheid van de natuur. Of huur misschien eens een Glamping Tent om in je eigen tuin de mooiste open air ervaring mee te maken. Wij raden dat alvast aan:)

Wij mensen, zijn altijd op zoek naar een tikje vrijheid en het gevoel dat de wereld aan onze voeten ligt. Slow life in een slow cabin, camperen in Europa. Het lijkt wel of het bloed van onze nomadische voorouders nog steeds door onze aderen stroomt, en ons doet snakken naar wat ruimte om te dromen en gewoon te zijn, met een leeg hoofd en een vol hart. Had je trouwens onze lijst met unieke plekken om te overnachten in de Ardennen al gespot? Wel, dat alles zit lekker compact verpakt in de mooiste zomersport van allemaal: wildkamperen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.