Zweten in Singapore

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Zweten in Singapore

Wat te doen in Singapore tijdens je wereldreis

Citytrip

Wat te doen in Singapore tijdens je wereldreis

We schrijven augustus 2015: een verdwaalde backpacker stapt met een verward hoofd en gebroken hart uit het vliegtuig dat een drietal uur eerder opsteeg in Ho Chi Minh. Tijdens die laatste uurtjes Vietnam werd zijn fototoestel op de koop toe door vingervlugge taxichauffeurs officieel missing in action verklaard. Hoe kan je dan in godsnaam zonder… Continue...

Eerst verschenen op: 25 januari 2018

singapore map

Singapore

Zweten in Singapore

We schrijven augustus 2015: een verdwaalde backpacker stapt met een verward hoofd en gebroken hart uit het vliegtuig dat een drietal uur eerder opsteeg in Ho Chi Minh.

Tijdens die laatste uurtjes Vietnam werd zijn fototoestel op de koop toe door vingervlugge taxichauffeurs officieel missing in action verklaard. Hoe kan je dan in godsnaam zonder hartzeer drie dagen alleen in Singapore doorbrengen? Ik begon te zweten.

Intussen zijn we hartje winter 2018. Ergens in het Leuvense. Een vastberaden fotograaf komt met een nog even verwarde kop maar intussen goed gevuld hartje thuis van een lange werkdag. Trip through memory lane wanneer ik weer wat Belgische en Nederlandse travel blogs doorneem. Ik stootte ditmaal op World Wide Wendy en bij het lezen van haar 48 uur in Singapore kwam het weer allemaal naar boven. Ik begin te zweten.

wereldreis plannen

48 uur in Singapore

Niet dat Singapore zo’n memorabele of fantastische stad is, eerder het idee van nog eens een lange reis te willen maken. Een nieuw wereldreisje, zou dat inplanbaar zijn op het werk? Wat gaan m’n ouders daarvan zeggen? Zou mijn portefeuille dat leuk vinden, een tripje Singapore? Misschien eens beginnen plannen. Want Singapore, het is toch alweer even geleden dat ik moederziel alleen een pizza van 60 euro naar binnen knalde.

De metropool is wel de ideale tussenstop om enkele dagen lange vluchten te breken. Marina Bay Sands is de moeder van alle Instagram infinity-pool foto’s. De lichtshow een genot voor elke lange sluiter. De shopping malls vechten voor je volste aandacht, de hele stad is op smog na kraaknetjes. Het eten is om van te smullen, de temperaturen om van te zweten. Zeker weten.

wereldreis plannen SIngapore

Tips voor Singapore

  • Blijf er niet te lang, 3 dagen is voldoende
  • Eten in de hawkers van Maxwell Food Court of Makansutra Gluttons Bay
  • Little India bezoeken
  • De dagelijkse lichtjes avondshow bekijken in Marina Bay Sands
  • Botanical Gardens
  • Clubnachtje CE LA VI als je geld teveel hebt
  • Lichte kledij, het is daar vochtig én warm

Keep on dreaming. Of toch een wereldreis plannen?

Ik krijg een whatsappje van m’n vriendin. Dat ze Pad Thai gaat koken vanavond, met van die kleverige rijstnoedels. Voila, ik heb beslist. Binnenkort kom ik terug. Niet perse naar jou, Vrouwe Singapore, maar wel terug de wereld in. Met een betere camera en met een Charlotte naast mij om u tegen te zeggen. Tijd voor een nieuwe lange trip. Laat die suggesties maar komen! Mijn handen worden al een beetje klam, een zweetdruppeltje rolt over m’n slaap…

Singapore tips
Vele te dure maar belachelijk lekkere pizza
Zweten in Singapore - Soms Ook Heimwee
Gardens by the bay tips
Gardens by the Bay
Marina Bay Sands skyline photography
Zicht vanuit Marina Bay Sands hotel

2 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

24h Amsterdam: een soloreis in de stad van de coffeeshops.

We kennen het ondertussen wel. Amsterdam, dat zijn grachten, het Rijksmuseum, Anne Frank huis en...

Nu lezen

img

Handige reisgadgets en cadeau tips voor mensen die graag (met kinderen) reizen

🎒 Deze handige en leuke reisgadets moeten zeker je koffer in als je op vakantie vertrekt. En...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.