Trainstreet Hanoi Vietnam wereldreis

Soloreizen & alleen de wereld in

Wereldreizen voor mietjes.

Backpacker

Alleen op reis gaan, durf ik dat wel? Je bent zeker niet de eerste die het zich afvraagt. Is het een goed idee? Dat weten we niet maar we kunnen je alvast dit beloven: het is de beste beslissing die je ooit zal maken: alleen op reis vertrekken.

Twijfel je nog? Niet erg. Als je op zoek bent naar mooie reisverhalen om dat twijfelend stemmetje in je hoofd te doen zwijgen, ben je hier op de juiste plek. Inspiratie is er zat, want alleen reizen doe je op de trein om een weekend uit te waaien aan zee of een jaar een wereld rond te trekken in je eentje. En alles daartussen.

Alleen reizen & soloreizen

Vertrekken is lastig,

terugkomen nog moeilijker

soloreiziger zoekt wereldreis

Wereldreis zoekt soloreiziger

Soloreizen, alleen op reis gaan, een wereldreis maken,… het kan allemaal super eng zijn. Ook voor A. Zij zoekt iemand om mee op wereldreis te vertrekken. Ben jij dat?

welke reisverzekering afsluiten

Welke reisverzekering neem je best voor het maken van een wereldreis?

Alles wat je moet weter over het afsluiten van een goede reisverzekering, want voorkomen blijft nog steeds beter dan genezen. -Reisblog Soms Ook Heimwee

iceland trail hiken wandelen

The Iceland Trail: Ontgroenen in IJsland, weg van de drukte

IJsland ontdekken zonder toeristen en zin voor avontuur? Wat dacht je van de Laugavegur Trail, mooiste wandeling van IJsland en ver daarbuiten.

werken in het buitenland australie

Freelancen op reis

Werken als zelfstandige op reis, dat kan. Ik zocht het allemaal uit hoe ik als zelfstandige digital nomad ergens in de wereld kon worden.

Reizen door Thailand

Waarom ik vrienden heb en toch alleen op reis ga

Vaak krijg ik de vraag waarom ik in godsnaam alleen op reis zou willen gaan. Ik vat het daarom even samen in 4 handige dogma’s. Soloreizen voor dummies: twijfel je nog?

Een treinreis door Zwitserland maken

Groene roadtrips & ecologisch reizen

Wat kan jij doen om op een duurzame manier te reizen. Waar op letten voor een ecologische reis? Enkele tips om je goed voor te bereiden op een duurzame reis.

Don’t feel guilty if you don’t know what you want to do with your life. The most interesting people I know didn’t know at 22 what they wanted to do with their lives, some of the most interesting 40 year olds I know still don’t.

Trainstreet Hanoi Vietnam wereldreis
Manifesto

Wie in godsnaam heeft deze reisblog geschreven?

Soloreizen is op het groenere gras aan de overkant lopen Reizen is voor mij even op het groenere gras aan de overkant lopen. Ontdekken dat het groen hier onder je voeten even fel of giftig is als daar, maar dat zie je enkel als je aan beide oevers gestaan hebt. Dat het vooral belangrijk is hoe fel je groen vandaag is. Ik doe echt m’n best om de travelers quotes achterwege te halen jongens, maar het begint lastig te worden. Ik zorg er voor dat ik ‘happy in the moment’ ben, elke dag opnieuw. En als dat niet zo is, dan pas ik aan en stuur ik bij. Yolo.

We zouden dus simpelweg eens een wereldreis maken. Wat doe je met je domicilie? Welke reisverzekering neem ik het best? Is het niet eng om alleen op soloreis te gaan? Wat moet ik inpakken om een jaar lang op reis te gaan? Helemaal alleen, want dat wil toch iedereen eens gedaan hhebben? Wist ik veel dat mijn relatie ten einde zou lopen, dat mijn professionele carrière ook geregeld moodswings heeft en dat Australië zo verdomme lang vliegen is. Dit is hoe mijn verhaal van alleen de wereld rond reizen begon. En de twijfels die daarbij kwamen kijken. Lees hier alles over mijn soloreis naar Australië. En de avonturen die ik daarna nog allemaal meegemaakt heb.

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren, de beste reisgidsen, praktische tips voor vakanties in de Azoren, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.