Portugal
portugal map

Portugal

Heerlijk! Bom Dias! Een wijntje in Porto of gegrilde visjes in Lissabon? Surfen in Nazare of een roadtrip door de Algarve? Of droom je van de eilanden van de Azoren? Vakantie naar de Portugal? Tips nodig voor dit prachtige land?

mooiste stranden van portugal

Dit zijn de mooiste stranden van de Algarve

Dit zijn de mooiste stranden van de Algarve, de parel van Portugal. Portugal is een van de mooiste reisbestemmingen in Europa door haar wilde stranden en ruige kliffen. This is why…

monte da lua algarve

Op huwelijksreis in de Portugese Algarve

We zijn geplooid. Meteen ook het ultieme bakstenen bewijs dat wij niet áltijd weg zijn of niet een eindeloze bodemloze put congé payé hebben: we kochten een huis op de Vlaamse klei. Dat is zo goed als hetzelfde als trouwen of toch een voldoende re...

citytrip porto plannen

Dit is Porto: gegrilde viskes, straten vol kleur en lekkere port

Citytrip Porto plannen? Goed. Prachtig Porto, diamant aan de Douro. Lees hier de tips van de redactie over de beste plekjes van deze mooie stad.

walvis spotten op de azoren

Van walvisjager naar Free Willy op de Azoren

Wil je ook walvissen spotten op de Azoren? Of zwemmen met wilde dolfijnen? Hier de beste tips om walvissen en dolfijnen te zien op de Azoren.

mooiste watervallen Sao Miguel de beste watervallen van portugal beste watervallen azoren

Chasing waterfalls met m’n camera en een flaske rode vino

Hier een oplijsting van de mooiste watervallen die je kan vinden op Sao Miguel op de Azoren. Wil je er graag nog meer zien: ga zeker naar het eiland Flores. Daar is het van waterwalhalla. Maar nu, kopje onder in de vijf beste – of toch bijna...

reis tips azoren

Azoren reistips: de best verstopte eilanden van Europa

Wat te doen op de Azoren? Een gids vol reistips voor avonturiers, fotografen en wijnfans. Watervallen, wandelingen en must do’s. Genieten op de eilanden.

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Instagram: show @yannickdepauw and @somsookheimwee feed