Column: 10 willekeurige tips over 10 willekeurige plekken in Dublin

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Column: 10 willekeurige tips over 10 willekeurige plekken in Dublin

Dit zijn de beste cafes van Dublin

Citytrip

Dit zijn de beste cafes van Dublin

Huiscolumnist Sam biedt je 10 tips voor de beste eet -en drinkgelegenheden voor je citytrip in Dublin. -Reisblog Soms Ook Heimwee

Eerst verschenen op: 12 april 2018

6 min

ierland map

Ierland

Column: 10 willekeurige tips over 10 willekeurige plekken in Dublin

Ja, ik weet het. Charlie en Yannick gingen in de zomer van 2017 en tipte de allerleukste keet, Whelans, al. En Temple Bar is inderdaad te vermijden, maar waarom zou een andere recensent dan nog naar Dublin gaan?

Wel, omdat Arcade Fire ten buhne verscheen in de geweldige 3arena.
En omdat we daar dan toch waren, dronken we te veel Guinness, waardoor volgende tips heel willekeurig zijn. Zoals het leven zelf.

Whelans was een toptip, eindig elke gebroken-engels-zin met ‘OY’ en oordeel zelf over volgende 10 plekken.


Sam schrijft om-de-zoveel-weken een column op Soms Ook Heimwee. Over een ver land of toch iets waar de link met reizen niet al te ver te zoeken is. Verder kreeg hij geen stijl- of inhoudsbeperkingen mee. Yannick zorgt voor relevante foto’s van de locaties waar Sam ons heen neemt, verder staan we niet in voor de gevolgen…

Sam’s 10 willekeurige tips voor beste restaurants, bars en brunch plekjes in Dublin

1. 3Arena

3arena is een gekke combinatie van het Koninklijk Circus, Het sportpaleis en een obscure bokstent, oy. Wij zagen Arcade Fire vorig jaar op Best Kept Secret en kochten prompt tickets voor de show in 3arena. Okee, ze komen volgende week ook in het Sportpaleis, maar dat is toch helemaal geen obscure bokstent? Iedereen die al in Dublin is geweest, kan wellicht beamen dat een artistieke of sportieve aanleiding een plus is om Dublin te bezoeken. Dus, zeker de programmatie checken: van André Rieu tot Arctic Monkeys over Madness en Flight of the Conchords.

2. Ruin Bar

Een Ruinbar in Budapest is eigenlijk een underground Orban-approved versie van onze braaf Westers ‘popup-café’. Heel cool.  Wel, in Dublin is Ruin Bar gewoon de naam van een een allround café: Eten, drinken, sport kijken, muziek en dansen. Daarom zaten we er ook 3 dagen op rij: Allround én op 30 meter van ons appartement, in het verlengde van die verdammte Temple Bar. Wij aten er op vrijdag een heerlijke Pork Belly en goten er een lietertje of 2 Guinness bovenop. Oy. Je zou zeggen dat het spijtig is dat veel boites tegen 1 uur sluiten, maar als je een hele dag Guinni drinkt, dan haal je vaak middernacht niet. Tip: vroeg genoeg beginnen, niet twijfelen en minstens 1 maaltijd overslaan.

brunchen en eten in dublin

3. Guinness Storehouse

Met de kans om niet serieus genomen te worden door de globetrottende-volgers van deze website: het loont wel degelijk de moeite om naar de Guinness Brouwerij te gaan. Ten eerste is er echt niet veel meer te doen (het Jameson-museum is gewoon een paar houten poppen en that’s it!) en ten tweede kan je, als je het goed aanpakt, wat extra gratis Guinness scoren.

  • STAP 1: download de booking app en skip daardoor de wachtrij en stap met korting binnen.
  • STAP 2: je krijgt een bonnetje voor ofwel zelf een guinness te tappen op verdiep 2 ofwel om eentje te krijgen op de 360-rooftop-view. Waarom kiezen?
  • STAP 3: leer zélf een Guinness tappen op verdiep 2. Je tapt en drinkt em op. Easy. Je kan vervolgens op 2 manieren een extra Guinnes sloeberen. Ofwel vraag je aan iemand die eentje tapt of je hem mag opdrinken (in de groep voor ons dronk 80% zijn Guinness niet op!) Ofwel wacht je tussen 2 groepen door dat de keet even leeg is. Efkes Guinnes bijtanken, weet je wel.

Optioneel: neem paard en kar terug naar het centrum. Dat kost 50 euro en die rakkers zetten je graag af, maar totaal niet waar je wil. Het is wél lachen en achteraf onthoud je vooral die absurde rit en niét dat je 50 euro weggooide.

brunch bars in dublin

4. Eddie Rockets

Eddie Rocket’s is about all things retro, fusing classic American fare with exciting new menu additions, all brought to you in a feel good – fifties Diner, aldus hun eigen website.

Eddie Rockets is de ideale plek waarbij je een burger kwaliteitsvlees kan knallen, frit als een zwijn kan steken en je beker cola eindeloos kan bijvullen als je voor het optreden van Arcade Fire al een beetje té ver heen bent, aldus een anonieme klant uit België.

5. Brunch in Bald Barista

In Charlies verslag lazen we met grote goedkeuring dat Dublin dé plek om te brunchen is. Ideaal, want een ontbijt zat er niet in, dus maar wat later gaan. Blijkt nu ook dat die Ieren brunchen vanaf de middag. Volgens ons is dat lunch, maar het kan ook aan hun accent liggen. Soit, wij naar The Bald Barista, na een onderzoek op onbetrouwbare site tripadvisor.  Een brunch om 11u, geserveerd als een Irish Breakfast, bestaat uit omeletski, vettig spek, twee soorten boudin, bonen in tomatensaus en een grote tas koffie. Lees: een Enlish Breakfast, maar dan geserveerd door een sympathiek typetje dat zo lijkt weggelopen uit Peaky Blinders. Oy.

whiskey en brunchen in dublin

6. Teeling Whiskey Distillery

Eerlijk: als er één uitstap is die je moét doen, dan is het wel Teeling Whiskey Distillery.  Deze jonge brouwerij is hip, trendy en alle mogelijke buzzwords die je maar wil. Ze hebben een traditioneel product genomen en in een vers storytellend jasje gegoten, waardoor jong en oud gecharmeerd zal zijn. Voor 30 euro krijg je een heel interessante rondleiding, die ook weer niet te lang duurt, maar wel wordt afgesloten met een proeverij van 3 whiskeys. Oh ja, leuk weetje: Ierse whiskey wordt geschreven met de E en Schotse whisky zonder. De E zou staan voor Excellent. Na de tour en de proeverij kan je terecht in The Bang Bang Bar voor fancy cocktails. Ook om 11 uur. Wij namen alvast de Mark of Respect: Teeling Single malt, Towny Port, Falernum & Aromatic Bitters. Oy.

7. Bunsen – Burgers

De eetsensatie van Dublin is de hamburgerkeet Bunsen. De beste hamburgers in town. Niet gelogen. En zoals het echte Angelsaksen betaamt, kan je een milkshake bij je hamburger bestellen om je frietjes in te doppen. VOor ons heel bizar, maar hey, best wel lekker! Voor het gezellig natafelen, moet je daar niet zijn, maar wel ideaal voor een semi-snelle hap.

bars en restaurants in dublin

8. Sportsbar The Living

When in Ireland, do as the Irish. Ofzo. Niets zo plezant als een namiddag, op een -wat had je gedacht- druilerige namiddag in een sportsbar naar voetbalmatchen kijken. Wij hadden het geluk mee te kunnen genieten van de Manchester Derby waarbij City geen kampioen speelde door de 2-3 nederlaag. Zelden zo veel emoties (en lelijke Ieren) gezien als die namiddag. En maar Guinni sloeberen.

9. Art Café

Op nummer 1 van Brunchen in Dublin staat Art Café. We moesten spontaan denken aan het artikel “I made my shed the Top Rated Restaurant of London” Wij zou het eerder afraden. De Traditional Irish Breakfast was maar zo zo en de granola leek eerder op een Coupe-Brésilienne over de vervaldatum. Gelegen in een muf kot onder de spoorweg. Niet doen.

10. Dublin Zoo

Op een zondagmiddag uitkateren, ja, ook iets voor volwassen mannen. Een taxi pakken met beste chauffeur ooit. Hij zei dat Guinness ‘poison for the bottom’ was. Haha. Topper. Ohja, Er zijn duizenden taxi’s in Dublin en ze zijn ook allemaal Uber-chauffeur. Makkie. Een zoo is altijd goed, want daar zitten veel apen en apen zijn altijd topentertainment. Dublin Zoo is een instituut, maar als we echt eerlijk zijn is Pari Daiza eigenlijk wel veel indrukwekkender.


Zin in andere citytrips?

citytrip dublin: de tips
wat te doen in dublin
beste bar dublin
citytrip dublin beste restaurant dublin
beste restaurant dublin

6 min


met liefde geschreven door
Sam
Author background imageAuthor background image 2Sam
met liefde geschreven door
Sam
Mijn naam is Sam. Omdat ik maar geen geschikte auteur vind voor mijn autobiografie getiteld ‘de biografie van net niet’, ben ik zelf maar aan het schrijven geslagen. Zo schrijf ik voor de foodblog Ottenburg Business Lunch Club en voor deze reisblog. Mijn gebrek aan kennis overcompenseer ik door verhaaltechnisch interessante fantasie.
Meer over Sam

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Citytrip: Een dubbeltje Dublin

Volop een citytrip in Dublin aan het plannen? Check zeker deze restaurants, bars en cafés. En...

Nu lezen

img

The Kayak Trip: De Noorse fjord op met Travelbase

Ontdek kayakken in Noorwegen met The Kayak Trip van Travelbase, een 7-daagse tour langs de...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.