Thailand
thailand map

Thailand

Tips voor je reis naar Thailand nodig? Soms Ook Heimwee heeft prachtige foto's, mooie reisverhalen, leuke tips en goeie mopjes.

Onze reisgidsen, verhalen en tips over

reizen naar Thailand

krabi poh phi phi

Duiken in Thailand, vissen fobie inbegrepen. Wat zijn de beste duikspots?

Hoe begin je met duiken in Thailand? Een spoedcursus voor beginners. En voor de gevorden zijn dit de must-dive plekjes in Phuket, Phang Nga, Krabi en Koh Lanta, Thailand. SCHUUN.

reizen met kinderen naar thailand, koh phi phi

Waarom zou je in godsnaam als jonge vader met twee dochters alleen op een verre reis naar Thailand gaan?

Ontdek het avontuur van reizen met kinderen in Thailand, als solo vader. Volg Chilli’s geweldige reis met zijn twee dochters naar Koh Phi Phi, en de andere mooie eilanden van Thailand. Heerlijk zeg.

olifanten bezoeken chiang mai thailand

Olifanten kijken in Chiang Mai, Thailand: magda?

Waar kan je ethisch olifanten bezoeken in Thailand? Waar moet je op letten als je olifanten wil zien in Chiang Mai? Een checklist.

khao sok national park bezoeken thailand

De laatste wilde olifant in Thailand op de oevers van Khao Sok

Op doortocht in Thailand: een stop in Khao Sok National Park. Slapen op het meer en wilde olifanten spotten aan de oevers. Backbacken in Thailand met een beetje luxe en voldoende avontuur voor de bijna-dertiger.

wat kost een wereldreis

Hoeveel kost een wereldreis?

Wat is de prijs van een wereldreis? Het hangt af van de type reis die je wil maken. Daarvoor moet je weten welke reiziger je bent. Je hebt 3 type’s: Frida, Stijn en Dax…

digital nomad werken thailand

Alleen reizen in Thailand

Na enkele dagen zwerven door Bangkok, met een rugzak waar ik misschien toch net iéts te veel gerief in gestoken heb, zoekend naar die schone vriendschappen waar iedereen het over heeft, was ik meer dan klaar voor het eilandleven. So far not good. ...

streetfood thailand

Dit is het beste streetfood van Azië

Het beste streetfood van Zuid-Oost Azië. Van Pho Bo tot Banana Pancakes, streetfood van Thailand, Vietnam en Cambodja zal je niet in de steek laten.

wereldreis plannen Koh Lanta Thailand

Thailand: Het land van de duizend glimlachen

Thailand, Koh Lanta, Koh Tao, Chiang Mai en Bangkok in beeld. Een fotoverslag van mijn favoriete land!

Relax Bay Resort, Koh Lanta

Relaxen in Thailand op Koh Lanta? Ontdek Relax Bay op het eiland Koh Lanta want het is een echt paradijs. Superlekker eten, Deluxe Tree villas en een oceaan met een zonsondergang.

lichtfestival Thailand wereldreis plannen

Magisch Yi Peng lichtfestival in Chiang Mai

Buddha eren kan niet mooier dan tijdens Yi Peng Lichtfestival Thailand in Chiang Mai. Het festival vindt elk jaar plaats bij volle maan in de 2de (Yi) maand (Peng) van de Lanna kalender. En ik was toevallig in de buurt. En ook al heeft de overheid...

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Aan het laden...