Frankrijk
frankrijk map

Frankrijk

Onze Franse buren zijn nog steeds de meest geliefde bestemming bij de doorsnee Belg. En terecht, dit land zit vol kleine toppers. Het is het ideale roadtripland en je kan er op vele plekken kamperen, netjes op de camping of in het wild. Of wat dacht je van een kanotocht op een van haar vele rivieren? Laat de wijn vloeien en steek de BBQ alvast aan: France, here I come.

Wat te doen in de Oise

Accidentally Wes Anderson in de Oise

Een weekendje in de Oise in Frankrijk: Chantilly en Senlis bezoeken in de voetsporen van Wes Andersen.

hiken in morvan frankrijk

Zwemmen in de meren van de Morvan

Op slechts vijf en een half uur rijden van Brussel ligt de Morvan, een ietwat vergeten stuk Frankrijk. Onbekend is onbemind, want met zijn dichte bossen en uitgestrekte meren is dit natuurpark in Frankrijk een dorstlesser voor gulzige vagebonden.<...

wandelen langs de schelde

284 kilometer langs de Schelde

Een reisverhaal van Maarten Inghels over zijn lange wandeling langs de Schelde in Belgie en Frankrijk. Inspiratie voor hikers.

Roadtrip door de Franse Alpen

Waarom een huis kopen niet het einde van de wereld is

Op roadtrip door Frankrijk met een Volkswagen California: waar kan je nog wildkamperen met een camper van? Op doortocht door de Franse Alpen, van kamperen in de Ardennen tot BBQ’s op de col de l’Iseran.

waar kan je zwemmen in frankrijk

Wildzwemmen in Frankrijk

De titel is gepikt van het gelijknamige boek: Wild Swimming in France. Zodra je een 4-tal dagen vrij hebt en snakt naar rust en zon, is het de moeite om in je auto te springen om te gaan wildzwemmen in Frankrijk.

roadtrip naar bestemming onbekend

Op roadtrip vertrekken met de bestemming als verrassing en de kunst van het gelukkig worden door te reizen.

Maakt reizen gelukkig? Ik ging met srprs.me op roadtrip door Frankrijk naar bestemming onbekend om een antwoord op die vraag te krijgen.

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Instagram: show @yannickdepauw and @somsookheimwee feed