Mijn haat-liefdesverhouding met Sydney

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Mijn haat-liefdesverhouding met Sydney

De hotspots van Sydney die het niet tot in de Lonely Planet, Foursquare of Tripadvisor geschopt hebben

Australië

De hotspots van Sydney die het niet tot in de Lonely Planet, Foursquare of Tripadvisor geschopt hebben

Sydney reistips: Het duurde even voor ik zin kreeg in Sydney. Ik zocht de spots die het niet tot Lonely Planet, Foursquare of Tripadvisor geschopt hebben.

Eerst verschenen op: 19 mei 2015

7 min

australie map

Australië

Mijn haat-liefdesverhouding met Sydney

Het duurde even voor ik zin kreeg in Sydney. Wachten op nieuws van de Apple Store hield mij veel langer in ‘s wereld duurste stad dan verwacht. Noodgedwongen ging ik op zoek naar de spots die het niet tot Lonely Planet, Foursquare of Tripadvisor geschopt hebben. Klaar voor mijn Sydney reistips?


Het initiële plan was landen op Sydney,  hostel boeken, travel buddy zoeken, auto kopen en zo snel mogelijk richting noorden. Winter is coming namelijk, ook in Zuid-Australië. Dat mijn computer niet meer wilde opladen stond niet op de planning. Een paar dagen werden al gauw 2 weken. En Sydney gaf mij niet meteen een goede eerste indruk: veel te duur, afstandelijk en dronken backpackers.

Sydney reistips

Overgeven in Kings Cross

Het contrast met de backpackcultuur van Bali kon amper groter zijn toen ik in Kings Cross uitkwam. Ik wist dat ik in de ‘feestbuurt’ zou belanden maar wilde het er toch op wagen omdat de medereizigers daar het dichts op elkaar gepakt zitten. Zo waren mijn kansen op fijne mensen ontmoeten ietsje hoger. En ik moet zeggen dat het echt heel eenvoudig is een praatje te slaan met onbekende reizigers in een hostel. In een café of op straat is dat al ietsje moeilijker. Ik kan trouwens zeker Eva’s Backpackers aanraden, een rustigere hostel met iets oudere gasten.

Maar Kings Cross draait maar rond 1 ding: feesten. Of nee, 2: feesten en zuipen. Goed, een dagje mee vieren dat kon er wel bij. Ik ben tenslotte op vakantie, toch? Ik werd geïntroduceerd in de wondere wereld van Flip Cup – een sport waarbij de ene kant van de tafel zo snel mogelijk het glas moet ledigen en dan het bekertje omflippen tegen de andere kant van de tafel onder luid gezang van zij die niet drinken – en Rooftop-Goon-Pong.  Dit is een variant van beer-pong maar dan met de enige betaalbare alcoholische drank: een kratje wit of rood. De Aussies noemen het Goon. Niet te drinken.

Tip: Britten en Duitsers drink je zonder problemen onder tafel. Voor Canadezen moet je opletten.

Het hostelleven komt op gang tegen 8 uur ‘s avonds en duurt tot in de vroege uurtjes. De stank op straat moet je er maar bij nemen. De voormiddag slaap je uit in een stinkende dorm en rond 14h kan je opnieuw aan je eerste pintje beginnen. Ik snap niet hoe de backpackers dat betalen.

Sydney reistips: wat is dan wel de moeite?

Sydney moet het hebben van z’n wijken en geheime plekjes. Naast The Rocks, Surrey Hills en de Botanical gardens heb je ook nog enkele minder bekende spots die zeker de moeite zijn. “The city has to grow on you”, zei een local me. En ik denk dat ze gelijk had, want ik begon na 20 dagen m’n draai te vinden. Onder andere dankzij deze 4 toppers:

Cooper Park, Woollahra

Een wondermooi park net buiten het CBD (Central Business District) in een sjieke wijk Woollahra. Ik had er mijn 4×4 geparkeerd aan een gratis parking en woonde er een kleine week. Je krijgt er zelfs een beetje een jungle gevoel, een voorbij kruipende slang moet je er maar bij nemen.

The Courthouse, Newtown

Met dank aan local Steffi (topfotografe overigens) ontdekte ik de hipster wijk van Sydney: Newtown. Zeker de moeite: The Courthouse, Courty voor de locals. Hier zit je tussen de Australische leeftijdsgenoten en kan je in de beergarden genieten van kei lekker eten en betaalbaar drinken in een heel losse atmosfeer.

Queen Street, Woollahra

Door gewoon te beginnen wandelen ontdek je nog vaak de beste plekjes. Ik kwam plots in een oase van boetiekjes, eetplekjes en kunst galerijtjes terecht net naast het grote Centennial Park, wat ook de moeite is. Ik waande me hier een beetje in de leukere buurten van Berlijn.

Milk Beach, Vaucluse

Vaucluse ligt op ongeveer 8km ten oosten van het centrum, op het South Head schiereiland. Vaucluse zit goed genesteld in de top 5 van duurste wijken in Australië. 30 miljoen voor een huis is geen uitzondering. Prachtige wijk, heel rustig en de boardwalk naast het strand is schitterend. Op Milk Beach heb ik een paar uur helemaal alleen gezeten met een prachtig zicht op de Sydney Skyline. Hierna kan je makkelijk doorrijden naar Watson’s Bay (of er rijden voldoende bussen).

Sydney reistips

UP NEXT

 

7 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Citytripje Namen: Panda’s, Slakken en Napolitaanse Nachten

In twee dagen kan je in slakkentempo de binnenstad van Namen verkennen, heerlijk bosbaden en...

Nu lezen

img

Op citytrip naar Mechelen: het land van de Maneblusser en concept stores

Aah, Mechelen! Een stad waar de Gouden Carolus rijkelijk vloeit en waar geschiedenis zich...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.