Roadtrip tips en gidsen

Roadtrip

Ramen open en volume omhoog. 'Cause tramps like us, baby, we were born to run.

Op roadtrip gaan met de weg als bestemming. Gemakkelijker vind je je tripjes niet. Want reizen is meer dan aankomen, het onderweg zijn is wat telt.

Moeilijk is het dus niet: je springt een auto in, gooi er nog wat snacks en een playlist of vier tegenaan en je bent weg. Vertrek van aan je deur of reis ergens heen en huur daar een auto om het land te verkennen.
Of wat dacht je van liftend door Europa trekken? Een oude campervan huren en wakker worden naast een bergmeer in Canada? Twee dagen ertussen uit naar Luxemburg en slapen in de kofferbak van je auto? That’s right, inspiratie genoeg om op roadtrip te gaan.

Roadtrips & outdoors

I'm a racing car passing by

like Lady Godiva

roadtrip albanie tips valbona theth

Albanië is meer dan maffia en bloedwraak

Een roadtrip plannen door Albanië? Een verhaal over bloedwraak, de canyon van Berat, religie en de hike van Valbona naar Theth. Een tocht om niet gauw te vergeten.

Een roadtrip door Canada maken

Wegdromen op vier wielen

Ergens onderweg, jagend naar wilde dromen, verdwaalde ik samen met mijn spaarcenten in Wijgmaal in een bakstenen bos. Droom je net als ik van een van-life?

een rondreis door kroatie en dubrovnik plannen

8 herinneringen aan Dubrovnik & Kroatië: reisgids met tips

Ik herinner mij Dubrovnik, een stad met de naam als een geheim wachtwoord, een wachtwoord voor een poort naar een vergeten tijdperk. De middeleeuwse architectuur met terracotta daken was niet voor niets het feeërieke decor van Game of Thrones en b...

roadtrip polen

Een roadtrip langs oerbossen, bergtoppen en gebraden varkenshiel

Zin in een roadtrip naar Polen? Dit moet je zeker op je lijst zetten. Want de Poolse oerbossen en stemmige stadjes zijn een bezoek zeker waard.

wat te doen in schotland roadtrip

Roadtrip door Schotland & Isle of Skye: met de auto op de ferry of het vliegtuig?

Ook goesting in een roadtrip door Schotland? Top! Maar hoe pak je dit het beste aan: neem je de ferry of het vliegtuig? Wat is de beste optie?

Roadtrip door de Franse Alpen

Waarom een huis kopen niet het einde van de wereld is

Op roadtrip door Frankrijk met een Volkswagen California: waar kan je nog wildkamperen met een camper van? Op doortocht door de Franse Alpen, van kamperen in de Ardennen tot BBQ’s op de col de l’Iseran.

Roadtrip in een busje door Canada en kamperen in Banff en Jasper
Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Instagram: show @yannickdepauw and @somsookheimwee feed