Over remote werken in & Premium vliegen naar Hong Kong

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Over remote werken in & Premium vliegen naar Hong Kong

Citytrip

Dit zijn enkele van de leukste plekken om remote te werken in Hong Kong en vliegen in stijl als een ware zakenman met de Premium Economy van Cathay Pacific

Eerst verschenen op: 18 juni 2019

5 min

hong-kong map

Hong Kong

Over remote werken in & Premium vliegen naar Hong Kong

De geurige haven. Met zo’n betekenis heb je als stad al meteen een streepje voor. Hong Kong, het bekt ook lekker. Hong Kong is voor mij dé metropool van Azië waar je niet anders kan dan verliefd op worden. Een weekje citytrippen naar deze vrijstaat voor gevorderden houdt een culinair orgasme in door de beste dumplings en barbecue roast parties van uw leven, wreed neige fotografie-spots en knotsgekke steegjes en straatjes vol leven.

Ook zotte nieuwe snufjes hoogstaande technologie en machtige rooftop bars liggen in het verre Oosten op je te wachten. Ik ging een weekje remote werken in deze bruisbal van opportuniteiten en bizarre mensen en raad je met plezier aan dat ook eens te proberen.


Hoe doe je dat, remote werken?

Yep ik kan dat, voltijds werken en reisbloggen met maar 25 verlofdagen. Het antwoord op de vraag hoe ik dat doe lees je hier. Werken vanuit het buitenland en creatief omspringen met vakantieplanningen, ideaal. Om het remote werken echt te testen, besloot ik naar de andere kant van de wereld te vliegen. Naar de stad waar ik 3 jaar geleden verliefd op werd. Naar Hong Kong.
Toen ik hoorde dat Cathay Pacific tegenwoordig ook rechtstreekse klassevluchten aanbiedt op HK, wilde ik graag meer weten. Dus even een paar woordjes over mijn vliegervaring voor dat ik je enkele leuke plekjes om remote te werken in Hong Kong aanbeveel. Here goes…

citytrip hong kong plannen

Een dubbeltje Hong Kong in Premium Economy

Ik hou ervan om verre steden te bezoeken, maar ik vind het vliegen ernaartoe vaak niet zo leuk. En vermoeiend. Ik vloog op de middag en zou dus in de vroege ochtend aankomen in Hong Kong. Wellicht volkomen uitgeput en bedolven onder een kolossale jetlag. Het ritje boven de wolken duurt ongeveer een elftal uur en de zes extra uurtjes tijdsverschil zorgen toch al gauw voor een pittige reistijd van deur tot deur. Omdat ik in de ochtend meteen moest beginnen werken, stelde Cathay Pacific mij voor om eens hun Premium Economy uit te proberen. Een schot in de roos, nooit stapte ik frisser en geuriger uit het vliegtuig dan nu.

premium economy cathay pacific
Toch handig hoor, een ruime stoel

Akkoord, je betaalt wat meer, maar dat verschil valt goed mee in vergelijking met de gewone economy class tickets en het is de upgrade zeker waard. Je krijgt nog voor vertrek al meteen bubbels voorgeschoteld, je mag ietsje sneller boarden en moet dus niet staan schuiven in lange rijen, je stoel is vele malen ruimer en kan serieus plat liggen: ideaal voor zoete dutjes vol zwoele dromen.

cathay pacific lounge
De Cathay Pacific Lounge in Hong Kong

Het eten is ook ietsje knapperiger dan het Economy food en je hebt maar 1 (of geen) buur tijdens je vlucht als je aan de zijkant van het vliegtuig zit. Ik zeg: ideaal voor reizigers die geen business kunnen betalen en toch graag wat comfortabeler vliegen. Check ook even je airmiles en lidkaarten, want als je op de luchthaven ook nog eens kan genieten van de uitstekende Cathay Pacific Lounges, is het vliegen echt geen waste of time en gewoon een erg ontspannende aanloop naar je nieuwe uitvalsbasis.

Charlie en de Emiraten

Charlie vloog me enkele dagen later achterna met Etihad. We weten niet of het aan de Ramadan lag of aan hun nieuwe low-cost profilering, maar ze moest 2 uur wachten op haar eerste drankje, kreeg geen avondeten, geen hoofdkussen, oortjes of ooglapjes. Zij had twee volle dagen nodig om in het ritme van zweterig Azië te komen en had een flinke portie dumplings, massages en passion fruit soda&lime nodig om de stress uit haar lijf te schudden. Ik zeg, geef mij maar Cathay Pacific voor die verre vluchten!

Waar best remote werken in Hong Kong?

Laptopje open, wifi passwoordje intypen en je kan beginnen werken vanuit het buitenland. Hong Kong leent zich ideaal als toegangspoort naar Azië voor een lange backpackreis, maar ook als prima hotspot met prachtige co-works en leuke cafeetjes waar je enkele dagen kan werken, uitblazen en je voorbereiden op een zonnige trip naar Thailand bijvoorbeeld, maar da’s voor binnenkort!

Remote werken in Hong Kong en in Premium vliegen met Cathay Pacific

Ik checkte bij Matthew, een rasechte Hongkonger die ik drie jaar geleden leerde kennen, of hij goede remote work spots kende. We maakten samen een lijstje.

De leukste plaatsen om te werken in Hong Kong

Remote werken in Hong Kong en in Premium vliegen met Cathay Pacific

TUVE Hotel

The Hive – Cowork

SoloHK – Cowork

Remote werken in Hong Kong en in Premium vliegen met Cathay Pacific

Hong Kong Central Library

Remote werken in Hong Kong en in Premium vliegen met Cathay Pacific

Desk One – Cowork & Cafe

Peace Cafe

The Study Cafe


Zelf al eens remote gewerkt vanuit Hong Kong? Ken je zelf betere plekjes? Laat maar horen, ik vul de lijst graag aan.

citytrip hong kong plannen

Premium Economy Cathay Pacific

Advertisement

Klik door voor meer informatie over de rechtstreekse vluchten van Brussel naar Hong Kong met Cathay Pacific.

Alle drone foto’s werden genomen door mijn maatje JSRPixel

5 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Freelancen op reis

Wat met je domicilie bij het maken van een wereldreis? Welke reisverzekering? Digital nomads?...

Nu lezen

img

Van op een afstand werken is een mindset

Remote is een mindset. Hoe pak je telewerken aan? Ik deel graag enkele handige tips over thuis...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.