Hit the road, Jack!

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Hit the road, Jack!

Dit zijn de beste roadtripsongs van het jaar

Reistips

Dit zijn de beste roadtripsongs van het jaar

Ik las laatst dat Sunny Cars een lijst publiceerde met populairste roadtripsongs. De lijst werd samengesteld door meer dan 1000 klanten die het afgelopen jaar een auto huurden. Ze selecteerden hun favoriete roadtripnummers en dat leverde deze top 10 op vol klassiekers. Op de koop toe was ik nog eens aan het wegdromen over mijn…

Eerst verschenen op: 7 november 2017

Hit the road, Jack!

Ik las laatst dat Sunny Cars een lijst publiceerde met populairste roadtripsongs. De lijst werd samengesteld door meer dan 1000 klanten die het afgelopen jaar een auto huurden. Ze selecteerden hun favoriete roadtripnummers en dat leverde deze top 10 op vol klassiekers.


Op de koop toe was ik nog eens aan het wegdromen over mijn reis doorheen Australië, intussen ook al weer een dikke 2 jaar geleden. Roadtrippen dat ik daar deed mannekes, kilometers lang. Wat zeg ik ellendig lang. Lang lang. Door de outback, stof bijten, door regenwouden. Lekke banden, door rivieren, door woestijnen. Naast de mooiste stranden, kangaroes ontwijkend, weg van alles. Alleen rechtdoor. Uren aan een stuk, zonder stoppen. Met reserve benzine of je raakte er niet. Stilvallen zonder hulp Out Back. Het langste stuk straat rechtdoor van de wereld. Je moet het echt eens gedaan hebben. Ik toon je graag nog wat foto’s van m’n trip.

beste roadtrip songs
In Katherine, met de Jeep van Juliette
mooiste road trip songs
De oneindig lange straten van Western Australia

De beste roadtripsongs

Maar terug ter zake, voor ik weer over Australië begin. De beste roadtrip songs aller tijden volgens de Sunny Cars klanten:

10. Paradise by the dashboard light – Meatloaf
9. Hit the road jack – Ray Charles
8. Highway to hell – ACDC
7. Driving home for Christmas – Chris Rea
6. Born to be wild – Steppenwolf
5. Drivers Seat – Sniff ‘n the Tears
4. Hotel California – The Eagles
3. Take me home Country Roads – John Denver
2. On the road again – Willie Nelson
1. Radar love – Golden Earring


Allemaal goed en wel, maar dat kan beter. Ik hoor u al denken, hij gaat weer afkomen met zijne Prince, Springsteen en Gaslight Anthem. Maar ik beloof u plechtig, ik hou het breed. Naar deze 10 liedjes luisterde ik het afgelopen jaar het meest in de auto on the road.

De beste roadtripsongs volgens Soms Ook Heimwee

10. ILYSB – Lany

9. Pictures of You – The Cure

8. I Can See Clearly Now – Hothouse Flowers

7. Animal Spirits – Vulfpeck

6. 8(circle) – Bon Iver

5. Just Breathe – Pearl Jam

4. Go Your Own Way – Fleetwood Mac

3. Solsbury Hill – Peter Gabriel

2. Lifetimes – Slam

1. Twist and Shout – Bruce Springsteen (sorry, kon het niet laten)

road trip songs
Marijs van RooftopAntics met Stella, de Mitsubishi

Een Spotify lijst met de mooiste nummers voor onderweg

Ik maakte voor jou zelfs speciaal een Spotify lijstje met alle 20 songs in! Volg em gerust.

 


Over Sunny Cars

Ik ben dit jaar ambassadeur voor Sunny Cars. Da’s tof, want het bedrijf hanteert een unieke all-informule waarbij all-in ook echt all-in betekent: ongelimiteerde kilometers, alle benodigde verzekeringen, … alles standaard inbegrepen. Ik had al enkele keren serieuze pech waarbij ik beslist had enkel nog maar met Sunny Cars te huren. Dat ze kwamen aankloppen voor een samenwerking, vond ik dus heel erg fijn!

roadtrip muziek beste
De weg naar Esperance
beste roadtrip songs
Kamperen in Broome
beste roadtrip muziek
Chris en ik klaar voor WA

2 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Balkan Nomads: Banjeren door de mooiste landen van de Balkan

Een roadtrip door Montenegro, Bosnië en Kroatië maken met Balkan Nomads, alsof ik de bladzijden...

Nu lezen

img

Een campervan huren voor je volgende roadtrip

Een handige gids om je volgende vakantie met een camper te organiseren. Hit the road!

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.