Eibsee in Duitsland: het meest gefotografeerde meer van Instagram

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Eibsee in Duitsland: het meest gefotografeerde meer van Instagram

Wandelen aan het magische Eibsee meer in Bavaria, Duitsland

Duitsland

Wandelen aan het magische Eibsee meer in Bavaria, Duitsland

Eibsee! Zet dit picture perfect meer zeker op je lijst als je een roadtrip door Duitsland plant. Het is een van de mooiste meren van Europa.

Eerst verschenen op: 1 september 2019

3 min

duitsland

Duitsland

Eibsee in Duitsland: het meest gefotografeerde meer van Instagram

Je kent ze wel, de influencers met hun camera en mooie jurkjes die poseren op een bergtop of aan een kristalhelderblauwprachtig mooi meer. Je kent ze wel, als je weer even te lang naar je Instagram feed aan het kijken bent. Je moet helemaal niet naar Canada of Nieuw-Zeeland reizen om een streepje natuurpracht voor je lens te krijgen.

Spring je auto in en start je roadtrip naar Bavaria in Duitsland om er een paar foto’s te trekken van het mooiste meer van Europa. Volgens sommige is het dat toch, want voor mij komt Lagoa di Saoseo in Zwitserland toch ook ferm in de buurt hoor. Anyway, zin in een roadtrip naar Eibsee in Duitsland? Hier is alvast een fotoverslag. 

eibsee meer
De Eibsee in al haar winterse glorie
eibsee bezoeken duitsland
Zou jij hier kunnen wonen?

Is een trip naar het Eibsee meer de moeite?

Simpelweg ja. Probeer wel buiten het hoogseizoen te gaan, want het kan erg druk zijn aan het meer overdag, zeker in de vakantie periodes. Check ook even of eer geen vierschansen tornooi in Garmisch-Partenkirchen bezig is, want dan krioelt het er ook van de menspersonen. Wat kan je doen aan de Eibsee? Lekker rustig wandelen, strakke hikes, picknicken aan het water, klimmen in de bomen of Instagram foto’s maken op een boomstam in het water. Straks word je dan ook een echte influencer. Je kan hier gemakkelijk een hele dag spenderen zonder je te vervelen. Er is aan de inkom van het meer voldoende parkeerplaats, which is handy. Geen zin in lange wandelingen? Huur een kano of een roeibootje en verken het grote meer van op het water. Zet het bergmeer zeker op je lijst als je een roadtrip door Duitsland plant. 

https://www.instagram.com/p/B0bFo2YIzt0/

Praktische informatie over Lake Eibsee

Regio: Bavaria, Duitsland. Op 7,5 uur rijden van Leuven
Oppervlakte: 177.4 hectaren
35 meters diep

Het meer is ontstaan omdat een berg helemaal instortte en een grote put vormde tijdens de laatste ijstijd. Het is zonder twijfel een van de mooiste meren van Duitsland of zelfs Europa. Met de Zugspitze als achtergrond, vind je hier erg veel fotografen die dit als een van de mooiste plekken vinden voor natuurfotografie. Er mogen wel niet te veel wolkjes zijn, dan krijg je de bergtoppen niet meer te zien. Het meer is zowel te bezoeken in de zomer, wanneer de kleuren feller en gevarieerder zijn of in de winter, wanneer het water helemaal bevroren is en de bomen bedekt met sneeuw. 

https://www.instagram.com/p/BsCxg0OHbd-/
eibsee bezoeken

Welke plekken nog bezoeken voor je roadtrip door Duitsland?

Twee jaar geleden kende ik Duitsland eigenlijk nog echt niet goed. Maar intussen heb ik toch al een viertal bezoekjes gebracht aan het land van Bratwurst en Biergartens. En ze charmeren me wel, onze Duitse vrienden. Ik vind het een van de betere landen in Europa om stevig te roadtrippen. Wat zeker doen? 

Lees ook: Fotografie tip – Het Hallerbos in bloei

meer eibsee
roadtrip eibsee
eibsee duitsland

3 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Interrail: de perfecte manier om duurzaam en goedkoop te reizen

Maak van je volgende reis een avontuur op de rails met Interrail! Reis door Europa in stijl en...

Nu lezen

img

Duurzaam Duitsland: een citytrip naar de culturele banaan van Noordrijn-Westfalen

Op ontdekking in de urban jungle van kunst en cultuur die zich aftekent als een stedelijke...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.