fbpx

Incoming 2019, yes! Tijd voor nieuwe dromen, zotte toeren en straffe stoten. Tijd om nog meer van de wereld te zien en te tonen dat het wel zal lukken om te blijven reizen, ook al heb ik een huis gekocht.

Aan januari beginnen, dat is ook altijd even terugkijken naar het vorige jaar. Ik kreeg vele mails en reacties van twijfelaars die wel willen maar het niet zo goed durven, dat (alleen) vertrekken op wereldreis. Er zijn ook een paar dapperen die wél gaan springen in 2019. Tsjing, op hun solo avontuur.
De blogposts van de Azoren blijven het wreed goed doen, misschien moet ik dit jaar nog eens terug om te zien wat er in die 2 jaar veranderd is? Goesting om mee te gaan?


Vorig jaar werd ook het jaar van onze vaste columnist Sam, die met artikels als ‘10 willekeurige tips over 10 willekeurige plaatsen in Dublin‘, ‘Reclame is niet het probleem, maar wat dan wel?‘, ‘De 7 geboden van de Nederlandse familiecamping‘ en ‘Waarom in godsnaam op wereldreis vertrekken?‘ luchtig leesvoer wilde serveren. Al heb ik hem na zijn laatste worp: ‘Met de peter naar de Videseter‘ niet meer gezien, geroken of gehoord. Er stak wel een geel vestje met zijn initialen in mijn brievenbus.

De mooiste reizen van het jaar

Mensen houden van lijstjes, toch? Ik niet zo, maar af en toe moet ge eens iets doen wat buiten uw comfort zone ligt. Dat lees je toch op elke travelblog, nietwaar? Here goes: de Faeröer eilanden, Banff & Jasper National Park in Canada en de provincies Yucatan en Quintana Roo in Mexico hebben me dit jaar het zwaarst verrast. Je vindt op die posts de mooiste natuurfoto’s, zeker eens doorklikken. Verder ben ik dit jaar gaan kanoën in Zweden, op menhirs geklommen in Frankrijk, heb ik een roadtrip gemaakt in Mauritius en presenteerde Keulen zich als uitstekende citytrip stad.
De mooiste zonsopgang zag ik in de bergen van Oostenrijk. Charlotte is in naam van Soms Ook Heimwee mosselen gaan vangen in Spanje en gaan cruisen in Curaçao. De gekste roadtrip deed ik in de voetsporen van Dracula in Roemenië. En dat op 12 maanden tijd, met een voltijdse job. Als ik dat kan, gij toch ook?

De beste citytrips in Belgie

België zelf heeft me ook schone dingen laten zien: een panorama in Maasmechelen, bruisend Brussel, kamperen in boomhutten, slapen op een boot in Mechelen en nostalgie in de duinen van Bredene.

De mooiste reisfoto’s van 2018

Maar je was hier om foto’s te kijken, natuurlijk. Ik snap dat. Vorig jaar keek je ook met plezier naar de mooiste reisfoto’s van 2017. Dit zijn mijn beste foto’s van het afgelopen jaar. De prints, die mag je bestellen in de comments hieronder 🙂 Kijk je al eens graag naar een feauteautje meer? Volg me dan maar op den Instagram. Elke dag wat reisinspiratie op je plank.


De foto’s

mooiste reisfoto
De zonsopgang bij Maligne lake, Jasper NP Canada
beste reisblog belgie
De ruïne van Chichen Itza in Mexico.
handige reistips reisblog
Gásadalur, een van de 11 watervallen in Europa die rechtstreeks de oceaan in knalt.
Lake louise reisblog tips
Zonsopgang in Lake Louise, Canada.
mooiste watervallen reisblog
De Chamarel waterval in Mauritius
cenote mexico reistips tofoto
Een van de vele cenotes in Mexico
reistips bloggers belgie
Portret van Minsjah, het meisje dat met mijn camera speelde in Mauritius
Yucatan reistips belgie
Het wilde, witte strand van Tulum in Mexico.
belgie reisblog tips foto's
De avond valt over de mooiste kampeerplaats waar ik dit jaar sliep, in Zweden.
foto blog reisblog travel blog belgie
Drangarnir, de heilige drievuldigheid op de Faeröer eilanden
topfoto van 2018
De zonsopgang in Saalbach, Oostenrijk
faeroer eilanden reistips
Het uitzicht bij Sørvágsvatn op de Faeröer eilanden, waar een meer boven de oceaan lijkt te zweven.
kanoen in zweden
De zonsopgang tijdens de kanotrip in Zweden
beste reisfoto's
Een orka die maar net onder onze zodiac zwom in Vancouver Island, Canada

Dat 2019 je vooral contentheid brengt. Doe maar eens iets onverwachts, je gaat daar echt geen spijt van hebben.

What's your reaction?
0Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.