Faeröer eilanden

Eerst verschenen op: 22 februari 2018

In beeld: Foto’s van de beukende oceaan tegen de machtige kliffen van de Faeröer eilanden

5 min

Ik geef eerlijk toe dat ik ze ook niet helemaal juist op de kaart kon prikken. Ik help je even: teken een gelijkbenige driehoek tussen Noorwegen, Schotland en IJsland. Bepaal hierin door middel van een of andere middelloodlijn of Pythagoras zijn favoriete cosinus het middelpunt en je komt er wel: de Faeröer eilanden! Qua oppervlakte…

faeroer map

Faeröer eilanden

In beeld: Foto’s van de beukende oceaan tegen de machtige kliffen van de Faeröer eilanden

Ik geef eerlijk toe dat ik ze ook niet helemaal juist op de kaart kon prikken. Ik help je even: teken een gelijkbenige driehoek tussen Noorwegen, Schotland en IJsland. Bepaal hierin door middel van een of andere middelloodlijn of Pythagoras zijn favoriete cosinus het middelpunt en je komt er wel: de Faeröer eilanden!


Qua oppervlakte zijn de 18 eilanden te vergelijken met de tweede mooiste provincie van ons land: Vlaams-Brabant. Qua landschap en looks is het IJslands tweelingbroertje: stevige vulkanische oorsprong, ruige ruwe rotspartijen, snedige fjorden en de beruchte duizelingwekkende kliffen. Steile joekels die de onoplettende dagtripper na een uitputtende hike zomaar 300 meter naar beneden slingeren, moest deze even niet in een hoge staat van alertheid verkeren. Of voor het verkeerde schoeisel gekozen hebben; het durft daar namelijk nog al eens te waaien.

Faroer eilanden welke eilanden

Dranganrir rotsformatie met in de achtergrond Tindholmur en het eiland Mykines.

Faeröer eilanden in de winter of in de zomer?

https://www.instagram.com/p/BfRhxSKlMWn/?taken-by=yannickdepauw

Voor fotografen zijn de Faeröer eilanden een absolute must visit. Zowel in de winter als in de zomer kan je er fantastische Instagrammetjes uit uw lens schudden. De temperaturen zijn er even onvoorspelbaar als uw lief dat tijdens haar periodieke veldslag weer begint over die uitgestelde trouwplannen. Ideaal dus: zachte kleuren tegen wilde wolken op een snoezelig sneeuwtapijt of lush groene heuvelruggen. Het kan er op de Faeröer elke dag compleet anders uit zien, wat het allemaal nog boeiender maakt. Maar misschien is het in de winter wel enkel een aanrader voor de die hard fotografen.

Faroe eilanden reistips

Een van de duizenden watervalletjes

Foto’s van de steile kliffen op de Faeröer eilanden

Laat deze beelden u alvast warm maken om zelf uw tripje te boeken. Het is daar de moeite. Geen zin om daar heen te gaan omdat ze daar al eens graag een walvis vangen? Snap ik. Al sprak ik een Faeroërse visser aan die mijn beeld hierover toch lichtelijk gewijzigd heeft. Dat houd ik voor een volgend bericht dat bol zal staan met redenen waarom je wel naar de eilanden in de Atlantische oceaan moet gaan. Tot dan!

Wat dan met die walvisvangst op de Faeroer eilanden?

Inderdaad, daar wrong het schoentje voor mij ook een beetje. Niet goed wetend wat ik er van moet verwachten en of ik in aanraking zou komen met de slachtpartijen van walvissen trok ik er toch met een bang hartje op uit. Ik sprak op de Faeröer eilanden met een visser. Vol trots vertelde hij me over de legendarische vangst van een tiental jaar geleden. Die dag had hij met zijn maten meer dan tweehonderd walvissen geslacht. Zo trots hij me toe sprak, zo verbijsterd ik luisterde. Lees hier meer over hun “traditie de Grindadrap”.


welke eilanden op faroer bezoeken

Gasadalur waterval, inclusief rood frakje.
Jelle aan de rand van een 300m steile klif Zicht vanaf mount Kallur op het eiland Kunoy nabij Klaksvik. De huisjes met grasdaken van Saksun

surfen op Faroer eilanden

Zicht op Risin og Kellingin vanaf het strand van Tjornuvik. Om een idee te krijgen: de 2 losse rotsen in de achtergrond (de Reuzen) zijn 68 en 72 meter hoog.

reizen naar Faroer eilanden

De stijle kliffen van Trælanípa (en de bekende optische illusie waarbij oceaan en meer broederlijk naast elkaar lijken te zweven) bij Sørvagsvatn (Leitisvatn)

reisadvies Faeröer eilanden

De bekendste waterval op de Faeröer: Gasadalur – een van de 11 watervallen in Europa die rechtstreeks in de oceaan stuikt.

tips voor de Faeröer eilanden

Soms waait de waterval weg door de hevige winden…

must see in Faeröer eilanden

Trollkonufingur, The Witches’ Finger op het eiland Vagar.

reis naar faeroer eilanden Trælanípa

Trælanípa: een 300 meter hoge drop recht de oceaan in. Zonder balustrades of omheiningen en veilige padjes. Wat de Faeröer zo puur en wild maakt.

Faroer eilanden bezoeken
Kan je surfen op de Faroer eilanden
reis foto Faroer eilanden
foto reis Faroer eilanden
Faeröer eilanden reistips
schapen op de Faeroer eilanden
fotografie op Faeröer eilanden

Dronefoto’s en die waar ik zelf opsta zijn getrokken door Jelle V.


Meer fotoreportage’s bekijken? Check In Beeld!

5 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Fabelachtige rondreis Faeröer eilanden: dit zijn de hoogtepunten

Tijdens een rondreis op de Faëroer eilanden val je van het ene natuurschoon in het andere. Dit...

Nu lezen

img

Het Roezemoezig Ruhrgebied: de mooiste fotolocaties in omgeving Essen en Duisburg

Dit zijn de beste fotolocaties in het Ruhrgebied rond Essen en Duisberg. Een must-read voor alle...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren, de beste reisgidsen, praktische tips voor vakanties in de Azoren, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.