East Coast Escapades

Vorig verhaal

Volgende verhaal

East Coast Escapades

Wat te doen aan de East Coast van Australië tijdens een roadtrip van Sydney naar Cairns

Australië

Wat te doen aan de East Coast van Australië tijdens een roadtrip van Sydney naar Cairns

De Australische East Coast is voor vele surfers & net afgestudeerden het ultieme Walhalla. Alleen, ik behoor helaas niet meer tot die laatste groep.

Eerst verschenen op: 7 september 2015

4 min

australie map

Australië

East Coast Escapades

Ik ging ook eens backpacken in Australië. De Australische Oostkust is voor vele surfers en pas afgestudeerde Europeanen het ultieme Walhalla, met Byron Bay als absolute hoogtepunt. Alleen, ik ben niet meer pas afgestudeerd. En met surfen ben ik toch ook iets voorzichtiger geworden….

Sydney-Cairns is de drukste backpacker route en staat garant voor een roadtrip vol feesten, surfen en kateren. Je kan het eigenlijk niet maken deze route links te laten liggen, maar enkele alternatieven weg van het feestgedruis leken mij toch niet volkomen overbodig.


Het traject van Sydney tot Cairns is ongeveer 2700km lang. In een trek zou je er een dikke 35 uur over doen met je wagen. Dat kost je dan weer een dikke 500AUD aan benzine met een 4WD. Aan de Goldcoast (New South Wales) en Sunshine Coast (Queensland) is het super makkelijk reizen; overal wel een slaapplaats met BBQ of een strand waar je kan kamperen of douchen. En als je elektriciteit nodig hebt of de was moet doen wandel je een hostel binnen. En voor 25AUD per nacht kan je er weer even tegen aan.

Versta me niet verkeerd, het is en blijft Australie en dus ongelofelijk schoon. Ik zag enkele stranden om U tegen te zeggen en qua stadjes zijn Byron Bay, Cairns, Newcastle en Goldcoast echt dik in orde. En Surfers Paradise is een beetje het Miami van Oceanie, al heb ik dat geskipt. Maar ik heb niet zo veel zin om een zoveelste blog over ‘mijn wondere roadtrip aan de East Coast’ over surfen, feesten en hostels te maken. Het is leuk voor een paar dagen, en zeker een must do, maar de West Coast is the real thing.

Scotss Head, Whale Watching Lighthouse

Wat dan wel doen, Yannick? Ik zal het u eens zeggen….


Couchsurfen in Coff’s Harbour

Go op bezoek bij de locals. Die nemen je mee om te gaan vissen, geven je onderdak en repareren je wagen. Ik ben zo zelfs eens op een duistere ‘musical bingo’ tussen cowboys van 50 plus beland… Muziek quiz meets Bingo, topavond. Mark Knopfler leverde mij een liter gratis bier!

 • Dorrigo National Park
 • Willekeurig naar het Westen rijden en kleine weggetjes inslaan
 • Couchsurfers opzoeken
 • Cafe cultuur in Newcastle
 • Bellingen, Sawtell en Toormina

   


Sunset Red Pool, Byron Bay, East Coast AustraliaMay 20, 2015-5


‘Alle, nog ne letste’ in Byron Bay

Byron Bay is fijn. Je kan er met een fiets de natuur in, vissen en surfen met locals (Ga voor een hostel met gratis surfboard verhuur) en elke avond barsten er wel enkele gezellige feestjes los. Ik heb veel te veel uren van mijn leven in Cheaky Monkeys gezeten. Achteraf gezien. Ik zou er maar 2 dagen blijven, dat werden er 12.

 • Nieuw Zeelandse meisjes in je hostelkamer smokkelen
 • Live muziek luisteren op de straten van Byron Bay
 • Het meest oostelijke punt bezoeken
 • Naar het mysterieuze Red Lake op uitstap gaan
 • Zonsondergangen fotograferen
 • Skydiven. Niet twijfelen en gewoon doen. Amai.
 • Deze Airbnb slash couchsurfen. Jenny is fantastisch

Backpacken in Australie
Skydiving in Byron Bay

Skydiven kost ongeveer 350 dollar per persoon. 45 seconden vrije val, 7 minuten parachute afdalen. 4km hoog. In een klein brak vliegtuigje. Ongelofelijke kick. Kan het echt iedereen aanbevelen, is een onbeschrijflijk gevoel.
Ik heb de volledige minuut liggen brullen en lachen van adrenaline. Alleen, de video of fotos nadien kosten nog eens 150 dollar. Moest ik mijn skydive trip niet gewonnen hebben in Cheaky Monkeys had ik er nog eens goed over moeten nadenken, maar zou het toch absoluut betalen. Had ik al gezegd dat het echt de moeite was?

Werken aan mijn Australische farmer look terwijl ik mijn Couchsurfer host enkele dagen hielp op haar koeienboerderij. Stront kuisen en hekken plaatsen, top zeg!

Backpacken in Australie
Werken met Kevin op de boerderij

Oh ja, het slechtere weer hielp mijn East Coast ervaringen natuurlijk ook niet erg. Vanaf mei begint de winter. En laat het dit jaar nu net een van de koudste winters ooit zijn in Australie. Het sneeuwt momenteel zelfs nog steeds in Melbourne en Sydney. Ik vluchtte dus zo snel mogelijk naar het warme Noorden. En met een constante 35 graden is het zweten terwijl ik dit schrijf.

Backpacken in Australie

 Meanwhile…

Intussen ben ik in Katherine beland. Een boerenhol in Northern Territory. Ik werk hier in de camping van het National Park Nitmiluk. Na een half jaar reizen slinkt de geldbeugel enorm. 25 dollar per uur om een bar open te houden aan het zwembad en intussen staren naar bikinimeisjes. Niet slecht zeg ik dan. Maar volgende week ben ik toch weg. Voldoende verdiend door 6 op 7 te werken. Naar de West Coast, daar kijk ik nu eens echt naar uit.

Backpacken in Australie
Katherine Night Skies

En wat ik het meeste mis? Voetbal kijken en spelen. Mijn mama, broer en papa. Weekends er op uit gaan met vrienden en gitaar spelen in de zetel met vriendinnen. Mijn vrouwenvoetbalploeg.
En als ik naar de sterren staar, dan begint het soms te pikken.

4 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Interrail: de perfecte manier om duurzaam en goedkoop te reizen

Maak van je volgende reis een avontuur op de rails met Interrail! Reis door Europa in stijl en...

Nu lezen

img

Captain Cook Highway: een sublieme roadtrip van Cairns naar Mossman

Een roadtrip langs de East Coast van Australie van Sydney naar Cairns. Dit zijn de must do’s en tips!

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.