Oh, Australia: mijn soloreis in 100 foto’s

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Oh, Australia: mijn soloreis in 100 foto’s

Een wereldreis door Australie maken

Australië

Een wereldreis door Australie maken

De mooiste foto’s van mijn soloreis door Australië. Hoe het wereldreizen voor mietjes begon.

Eerst verschenen op: 1 mei 2016

9 min

australie map

Australië

Oh, Australia: mijn soloreis in 100 foto’s

Dat was me wel wat, een jaartje op mijn uppie Down Under. Dit zijn enkele van mijn mooiste foto’s van mijn soloreis door Australië. Of hoe het wereldreizen voor mietjes – en deze blog – begon.

Je bent eigenlijk ook nooit echt alleen op een soloreis, tenzij je dat zelf wil. Je leert onmiddellijk honderden mensen kennen in de hostels en de beruchte backpacker routes zijn bezaaid met leuke, andere reizigers die met je mee willen gaan. Het is als beginnend soloreiziger in het begin even zoeken hoe je best contacten legt, maar eens je in the game zit, gaat het echt van zelf.

Ik kocht in Sydney een 4×4 en verkende ik de machtige Blue Mountains, daarmee reed ik langs de East Coast naar Cairns. In Cairns begon mijn avontuur door de Outback, helemaal op weg naar Darwin. In Darwin en Katherine zocht ik werk om mijn working-holiday visum ten volste te benutten, en wat geld te verdienen. Daarna reed ik langs de Westcoast van Australie door naar Perth en het zuiden, waar mijn trip abrupt tot een einde kwam door een ongeval. De wereldreis zette zich verder naar Thailand. On to next adventures!

Wil je meer weten over een soloreis maken naar Australië?

Wat moet je nog zeker over een soloreis door Australië lezen?

roadtrip australie solo
400 km out of town in WA, there’s some hidden beauty

9 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Non-stop Noorwegen

Ervaar het spectaculaire landschap van Noorwegen tijdens een onvergetelijke roadtrip door de...

Nu lezen

img

Captain Cook Highway: een sublieme roadtrip van Cairns naar Mossman

Een roadtrip langs de East Coast van Australie van Sydney naar Cairns. Dit zijn de must do’s en tips!

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.