Wat kost iets in Sydney

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Wat kost iets in Sydney

Is Australie duur?

Australië

Is Australie duur?

Is Sydney duur? Ga je naar Australie? Dan is het wellicht goed te weten wat een koffie hier kost en hoe scherp de dollar staat. Een overzicht.

Eerst verschenen op: 22 mei 2015

2 min

australie map

Australië

Wat kost iets in Sydney

Is Sydney duur? Ik ga er niet te veel doekjes rond winden, heel Australië is duur. Ontzettend duur. Als je met het idee zit om zelf de grote oversteek te maken, is het wellicht goed te weten wat een koffie hier kost en hoe scherp de dollar staat.


Australiërs verdienen goed. Ik heb me laten vertellen dat het gemiddelde loon rond de 4000 a 5000 AUD ligt per maand. Al rekenen ze hier wel in weken. Als je weet dat een AUD ongeveer 0,7EUR is kan je beginnen tellen.

Fruitpicking

Met een smerig jobje fruitpicking levert je rond de 20-25 dollar op per uur. Afwassen in een restaurant rond de 18 dollar. Alle backpackers die ik tegenkom komen ooit op het punt dat ze willen blijven en dus moeten gaan werken. Ze doen die job voor een of meerdere maanden en reizen verder tot het geld op is. Ik heb hier al vele 20 jarige snotneuzen gesproken die zelfs geen geld hebben om hun vlucht terug te boeken. Yolo was het zeker hé?

Sparen

Ik heb een dikke 10.000EUR opzij gelegd voor mijn trip. Ik weet niet of het genoeg gaat zijn om rond te komen voor 9 maanden. Maar ik zal wellicht ook op een grote farm belanden. Voor de ervaring maar ook om wat te verdienen. Als je onder de 18.000AUD verdient hoef je geen taxen te betalen en van al het officiële geld dat je verdient wordt er 25% opzij gezet. Dit geld krijg je terug als je weer naar huis komt, een leuke bonus voor velen.

Mijn auto kostte me 3500AUD, waar ik denk ik een heel goeie deal gemaakt heb. Ik ken mensen die die voor een soortgelijke wagen rond de 6000-7000AUD betalen. Verzekering kost je wel 500AUD per half jaar.

lijstje

Om je wat te helpen met optelsommetjes, een klein lijstje. Want lijstjes vonden jullie leuk, nee? En laat de prijzen je niet afschrikken, ik heb enkel nog maar ervaring met Sydney en East Coast. Ik hoop dat het in de outback en in het noorden een beetje goedkoper wordt. En het is – tot nog toe – elke AUD meer dan waard.

 • Pintje: 6-10 AUD (en het bier is niet Belgisch,…)
 • Benzine: 1,2 – 1,4 AUD/liter
 • Bed in 10people dorm: 30AUD/nacht
 • Fish&chips: 14AUD
 • iPhone 64GB 1200AUD
 • Broodje 7AUD
 • Skydive sprong: 350AUD
 • Zakje Nootjes: 5AUD
 • Sneakers: 99AUD
 • Fles wijn: 10AUD
 • Broodje: 6AUD
 • Wasmachienbeurt: 7AUD
 • Pitta: 11AUD
 • Goedkope choco: 4 AUD

2 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

24h Amsterdam: een soloreis in de stad van de coffeeshops.

We kennen het ondertussen wel. Amsterdam, dat zijn grachten, het Rijksmuseum, Anne Frank huis en...

Nu lezen

img

Wereldreizen voor mietjes

Soloreizen voor beginners: Wat moet je meenemen? Welke papieren moet je in orde brengen? Een...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.