Alleen reizen in Thailand

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Alleen reizen in Thailand

Tips voor soloreizen in Thailand en Cambodja

Reistips

Tips voor soloreizen in Thailand en Cambodja

Na enkele dagen zwerven door Bangkok, met een rugzak waar ik misschien toch net iéts te veel gerief in gestoken heb, zoekend naar die schone vriendschappen waar iedereen het over heeft, was ik meer dan klaar voor het eilandleven. So far not good. Ik genoot van het verdwalen in de straten, de zoete warme lucht… Continue...

Eerst verschenen op: 29 maart 2018

thailand map

Thailand

Alleen reizen in Thailand

Na enkele dagen zwerven door Bangkok, met een rugzak waar ik misschien toch net iéts te veel gerief in gestoken heb, zoekend naar die schone vriendschappen waar iedereen het over heeft, was ik meer dan klaar voor het eilandleven. So far not good.

Ik genoot van het verdwalen in de straten, de zoete warme lucht zoals je die enkel in Azië vindt, eten uit metalen karretjes op plastieken stoeltjes op de stoep en smelten, smelten, smelten. Maar ik vond mijn draai niet. Ik wist op voorhand dat ik snel weg zou willen uit Bangkok, groots en druk. Maar wel levend, kolkend en zoveel te ontdekken. BKK, we’ll meet again soon. Laat me eerst even wennen, deal?


To the ocean!

Hij roept mij en Humphry, ik voel het! En dus trek ik naar Koh Phangan, een eiland ten oosten van Thailand in de populaire driehoek naast Koh Samui en Koh Tao. Ik neem een taxi, een nachttrein waarop ik 16 uur lang kan bezinnen, spring een bus op en mag dan eindelijk, eindelijk op een boot!

thailand solo travel
Take me to the sea!

Mijn klein hartje springt en ik kan de wijde oceaan wel kussen. Kom hier, dat ik u ne keer goed vastpak. Ik ben klaar om in u te verdwijnen.

In de verte duiken de eilandjes al op en huppelend – zo ver dat dat kan met die veertien kilo op mijn rug en buik – kruip ik de boot op. Eens op het eiland neem ik de eerste de beste taxi motorbike en betaal ik met plezier een te hoge prijs om naar mijn slaapplek te sjeezen. Na 20 uur onderwegzijn ben je nu eenmaal niet meer zo kritisch en was ik voor mijn part op de rug van een sabeltandtijger gekropen.

thailand werken remote
The wonderful Steph Lisa Kelly, tuk-tuk-style

Digital nomads in Azië: plonsen tussen de deadlines door

Dat ik dit eiland uitkoos, is niet zomaar toevallig. Mijn allerliefste ex-collega Steph zei ongeveer een jaar geleden haar corporate life in Europa voorgoed vaarwel en trekt nu als digital nomad de wereld rond. Momenteel woont ze in Thailand en sinds kort is Koh Phangan haar letterlijke thuishaven.

reizen en werken
Is het zicht van op uw bureau ook zo de moeite?

Samen laven we ons aan het eilandleven. Een leven zonder deadlines of afspraken. Of wacht, toch eentje. Het is er eentje die geen enkele eilandbewoner of bezoeker mist: de zonsondergang. Elke avond verzamelen er troepjes mensen op het ‘Zen Beach’ strand en vult de witte poedervlakte zich met hippie’s, eenzame reizigers, gezinnetjes, dartelende honden en spinnende katten. Al dan niet met een Leo bij de hand. Het schouwspel dat zich aan de horizon ontwikkelt doet iedereen wegdromen en verlangen naar nooit-meer-weggaan-hier.

co work thailand solotravel
Beach hub entrance
digital nomad werken thailand
Zo kan ik wel uren werken…
digital nomad werken thailand
Nooit alleen als digital nomad.

Steph wijdt mij in in de wondere wereld van mensen die werken zonder saai Leuvens kantoor. Ze introduceert mij in Beachub, een co-working space om u tegen te zeggen. Boenk op het strand, waar huisregel nummer één geldt: daily dips in the water. Een open, industrieel getinte ruimte, met zicht op het blauwe goud. Hangmatten, beanie bags, grote tafels om samen aan te tokkelen, razendsnelle wifi, een aircon Skype-room en lieve viervoeters die aan je tenen komen snuffelen.

Kayakken langs aapjes en grotten in het Ang Thong National Marine Park

Maar het is niet enkel all work and no play, dus hangen we de toerist uit en boeken een boottocht naar het Ang Thong National Marine Park, samen met een stuk of 80 andere avontuurlijke zielen. Het wordt een dag met snorkelen tussen de tropische vissen en zee-egels, dobberen onder de kliffen door met een kayak en een heuvel opzweten op zoek naar een grot. Na al het avontuur is het tijd om even The Beach-gewijs te bekomen op een goddelijk strand waar de apen in de bomen rustig aan de blaadjes knabbelen. Roodverbrand, uitgeput maar oh-zo tevreden kruip ik het dak van de boot op en keren we huiswaarts. Want thuis, zo voelt het bijna op Koh Phangan. Gij lekker ding.

thailand werken op strand
Precies het decor van Expeditie Robinson ingewandeld
working remote thailand
Monkey business
thailand remote werken
Moe, roodverbrand en tevreden.

Full Moon party op Haad Rin Beach

Op een op het eerste zicht eenzame avond in een strandbar, ontmoet ik Maya uit Duitsland. Het klikt en tot in de vroege uren delen we reisdromen, besoignes, gebroken-harten-verhalen en flessen bier. Toevallig zijn we allebei op dit eiland, nét in het weekend wanneer hier de legendarische Full Moon Party plaatsvindt. We denken er allebei hetzelfde over, we zijn hier nu toch, dan moeten we eens gaan zien what the fuss is all about.

Met een ganse bende, omgedoopt tot de Full Moon Fam, trekken we naar Haad Rin Beach. We doen het zoals het moet, neon face paint en gemixte drank uit emmertjes. Wel twaalf verschillende grote dj-booths op het strand, dronken mensen in de zee, boenkende beats en aangeschoten gekken die touwtje springen. Ahja, zei ik al dat het springtouw in brand stond? Ge leeft maar ene keer, toch? Bucket’s up!


Ach Koh Phangan, ik verloor mijn hart een beetje aan jou. Ware het niet dat er nog zo plekken zijn die nog in mijn hart passen, stond ik er morgen terug!

Local tips voor Koh Phangan

Zelf goesting gekregen om het eilandleven op Koh Phangan te ontdekken of je aan te sluiten bij de digital nomad tribe daar? Hier nog een lijstje met mijn favoriete adresjes:

  • Crave: een burger-restaurant gerund door een koppel Canadezen die op een dag in hun dure leren zetel zaten en beseften dat het dit-toch-niet was, alles verkochten en nu in een eenvoudige hut leven op het strand. Heerlijke burgers, fantastische eigenaars en niet te vergeten, fluffy hond Charlie die verknocht is aan belly-rubs.
  • Namaste Bar: de Indiaase keet van het Haad Chao Pao resort – waar de Full Moon Fam ontstond – relaxen met kussens en naan-brood op het strand.
  • Rasta Home: zoals de naam het zegt, reggae all the way. Je wandelt recht het Pirates Of The Caribbean decor in en bijna elke avond kan je van live muziek genieten omgeven door wietwalmen en dreadlocks.
  • Locco’s: La Bella Italia in Thailand, inclusief Italiaanse deernes, crusty pizza en échte parmiggiano. Ook in La Dolce Vita, op het strand, vind je geweldige pizza en niet van dat diepvriesspul.
  • Nira’s Bakery: vlakbij bij Thongsala Pier vind je dit Franse pareltje en waan je je even een Parisienne met croissants en baguettes om je buik te vullen.
  • Amsterdam Bar: moest het eiland op zichzelf je nog niet in hogere sferen brengen, kan je hier terecht voor geestverruimende mushroom shakes. Wees gerust mama, ik heb zelfs niet geproefd. Voor wie het veilig wilt houden, deze plek hoog op de heuvel biedt een fantastisch uitzicht over het eiland en de oceaan, eentje om je deadline met de sunset te halen.
  • En natuurlijk, Beachub. Plant je hier neer met je laptop, chai latte en vegan fudge balls to go hipster digital nomad all the way!
digital nomad remote werken
Koh Phangan’s beruchte zonsondergang
thailand full moon party

Meer lezen over Thailand, freelancen als digital nomad en soloreizen in Azië?

6 min


met liefde geschreven door
Charlie
Author background imageAuthor background image 2Charlie
met liefde geschreven door
Charlie
Ik ben Charlie. Ik eet graag mayonaise en ga graag op reis, in die volgorde. Of precies andersom.
Meer over Charlie

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Waarom zou je in godsnaam als jonge vader met twee dochters alleen op een verre reis naar Thailand gaan?

Ontdek het avontuur van reizen met kinderen in Thailand, als solo vader. Volg Chilli’s...

Nu lezen

img

Wereldreizen voor mietjes

Soloreizen voor beginners: Wat moet je meenemen? Welke papieren moet je in orde brengen? Een...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.