Cha Cha Chamonix: de Franse Alpen op z’n best

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Cha Cha Chamonix: de Franse Alpen op z’n best

Frankrijk

Eerst verschenen op: 6 mei 2022

Cha Cha Chamonix: de Franse Alpen op z’n best

Pracht en praal in de Franse Alpen

2 min

⛰️ Vakantie inspiratie nodig? Chamonix in enkele prachtige foto’s. De Franse bergen roepen, de sneeuw kraakt. Een vakantie in de Franse Alpen doe je hier!

frankrijk map

Frankrijk

Cha Cha Chamonix: de Franse Alpen op z’n best

Gaat jouw hartje sneller bonken bij een horizon van spectaculaire bergtoppen en kammen? Kriebelt de gedachte van kamperen tussen besneeuwde toppen en mekkerende berggeiten? Of ben je een ware wandelfanaat die niet zijn broek al eens graag draagt met een omweg?

Dan is een vakantie aan de Franse Alpen in en rond Chamonix misschien wel iets voor jou. En avant!


Chamonix, een klein maar gekend bergstadje in de Franse Alpen is de perfecte uitvalbasis voor bergbaggeren en wandelpret. Dit stadje ligt aan de voet van de reus van Europa, de Mont Blanc, en is vooral bekend als de wereldhoofdstad van het Alpinisme

Veel avonturiers gebruiken Chamonix als uitvalbasis om de Mont Blanc te beklimmen. Ook de wereldberoemde wandelroute “Tour du Mont Blanc”, een 6 tot 10 daagse trektocht, passeert hier.

mont blanc chamonix frankrijk

Wees gerust, de dagtrippers onder ons komen hier zeker ook aan hun trekken. Vanuit Chamonix kan je namelijk enkele spectaculaire dayhikes maken die je onvergetelijke zichten op de Mont Blanc, en omliggende bergketens, geeft. Toch zin om je innerlijke kampeerder aan te spreken. Vertrek vanuit Chamonix op een 2-daagse langs de bekende “Refuge de Lac Blanc”. Een populaire stopplaats op de Tour Du Mont Blanc

Vanuit Chamonix vertrekt ook de kabelbaan “Aiguille du midi” Deze brengt je naar een hoogte van maar liefst 3842 meter en zorgt voor een onvergetelijk zicht op de Mont Blanc! Op voorhand een kaarsje branden voor een heldere hemel is aangeraden. 

Enkele andere reistips die zeker de moeite zijn

2 min


met liefde geschreven door
Michiel Annaert
Michiel Annaert
met liefde geschreven door
Michiel Annaert
Michiel, fotograaf en Michou voor de vrienden.
Meer over Michiel

Show Loader

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Instagram: show @yannickdepauw and @somsookheimwee feed