Merry Christmas vanuit Méribel!

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Merry Christmas vanuit Méribel!

Een wintervakantie in een van de mooiste skiresorts van Frankrijk

Frankrijk

Een wintervakantie in een van de mooiste skiresorts van Frankrijk

Méribel: het magische skidorp in Frankrijk. In het grootste skidomein ter wereld, Les Trois Vallées, ligt Méribel tussen charmante chalets en duizenden dennenbomen. 600 km aan skipistes voor alle niveaus, extra activiteiten als spa, ski joëring en sneeuwschoenwandelen en culinair genieten in L’Adray Télébar. Maak nu Méribel een must-visit op je skiverlanglijst.

Eerst verschenen op: 2 februari 2023

3 min

frankrijk map

Frankrijk

Merry Christmas vanuit Méribel!

Gepakt en gezakt stappen we in de auto klaar om ons te laten inpakken door Méribel, het skiresort in Frankrijk. Dit dorpje in Les Trois Vallées doet denken aan een magisch kerstdorp onder een wit sneeuwtapijt. Wij lichten een tipje van dit tapijt, en zoeken uit waarom je een skivakantie in Méribel op je verlanglijstje mag toevoegen. On y va!

kerst ski

Méribel (Frankrijk) ligt in het grootste skidomein ter wereld. Het zijn verschillende dorpen die met elkaar verbonden zijn door skipistes, liften en de zoete geur van vin chaud. Samen vormen ze het domein Les Trois Vallées. Andere ronkende namen die je misschien herkent in dit gebied zijn de dorpen Courchevel; het Knokke van de Franse Alpen, Les Menuires; het St-Idesbald op 2000 meter boven de Noordzee en Val Thorens (roepnaam: Valto); het Center Parcs voor de massatoerist.

skiresort meribel

Een skiresort als kerstdorp

Méribel nestelt zich daar subtiel tussen. Het doet denken aan een magisch kerstdorp opgebouwd uit charmante chalets en omringd door duizenden dennenbomen. Hier vind je geen patserige hoogbouw of een pochende parade van luxepony’s zoals in de naburige dorpen, maar wel sierlijke huisjes omringd door een magisch sneeuwtapijt en rokende schoorstenen. In Méribel is het elke dag kerst en bovendien is het hier van december tot maart zo wit als de baard van de kerstman.

skien in frankrijk

600 kilometer aan pistes

Vanuit het dal nemen we de lift naar 2900 meter hoogte. Gesandwicht tussen twee wolkendekens geeft de zon de namiddag een gouden gloed die weerkaatst op de wolken onder ons. We klikken onze botten vast in onze ski’s en zoeven zorgeloos van de ene lift naar de andere. Met 600 kilometer aan pistes is het hier een winter wonderland voor alle niveau’s, van beginner tot doorgewinterde pro. 

Spa, ski joëring en sneeuwschoenwandelen

Daarnaast heb je nog tal van andere activiteiten naast de skipistes zoals een dagje in de spa, een sneeuwschoenwandeling of ski joëring in de ranch van Maya en Camille. Hierbij trekt een paard je voort over de bergen en tussen de dennenbomen. Je moet er bovendien niet uitzonderlijk goed voor kunnen skiën en het breekt onze dag in twee. Gelukkig niet onze benen. 

Uitblazen van deze winterse activiteiten doe je in L’Adray Télébar. Hier serveren ze een mythische escalope à la crème, een Franse klassieker gemaakt van dunne plakjes kalfsvlees geserveerd in een tot de rand met room gevulde Le Creuset pot die heeft staan pruttelen in de oven. Dit gerecht warmt je op tot in je ziel.

Als je zoekt naar een stijlvolle vakantie in een rustige omgeving ver weg van een meute feestende studenten, dan zou Méribel wel eens jouw volgende wintervakantie kunnen zijn. Merci Méribel. 

Waarom gaan skieen in Méribel?

  • Skiën, skiën en nog eens skiën. 600 kilometer aan pistes liggen er op je te wachten in het gebied Les Trois Vallées.
  • Eten tot je naar beneden kan rollen in plaats van skiën. Escalope à la crème in L’Adray Télébar, Italiaans in Le Fifi, le Blanchot voor een snelle lunch of een diner in le 80 de chique bistro van Hotel La Chaudanne.  
  • Een voormiddag shoppen in het schattige centrum gevolgd door een middagje ontspannen in de spa 
  • Ski joëring bij Le Ranch Nordique, dat is zoals een hondensledetocht maar dan zonder slee of honden en met een paard op je eigen ski’s. 

3 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

De Lofoten met Nordic — Een adembenemend avontuur in het Hoge Noorden. 

Ontdek de Lofoten: een avontuurlijke reis in Noorwegen met Nordic. Ervaar middernachtzon, unieke...

Nu lezen

img

Slovenië voor uitslovers: een roadtrip in de winter van 5 dagen

Een winter vakantie in Slovenie is een prima alternatief voor Frankrijk of Italië. Ontdek de...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.