Vorig verhaal

Volgende verhaal

Slapen in cabins, hutten of luchtbellen in de Ardennen

België

Eerst verschenen op: 14 januari 2020

Slapen in cabins, hutten of luchtbellen in de Ardennen

Origineel logeren in België, op een boogscheut van huis

4 min

De Ardennen is een wondermooi stukje België met heel wat originele plekjes om te overnachten. Wij maakten een lijstje met de leukste cabins, boomhutten en bubbels, want voor wat avontuur hoef je niet altijd ver te gaan.

belgie map

België

Slapen in cabins, hutten of luchtbellen in de Ardennen

Veel goesting om te reizen, maar weinig tijd, budget of inspiratie? De Ardennen zijn een wondermooi stukje België met heel wat originele plekjes om te overnachten. Wij maakten een lijstje met de leukste cabins, boomhutten en bubbels, want voor wat avontuur hoef je niet altijd ver te gaan.

2020 is gearriveerd, net als die hele resem goede voornemens en leuke plannen, het jaar waarin we eindelijk nog eens iets van die bucket list willen schrappen: die avontuurlijke droomreis naar dat tropische paradijs, die zotte safari bij zonsondergang of toch nog maar eens naar Hongkong om streetfood te testen. En dan begint de realiteit weer te dagen: verbouwingen, een lege spaarrekening, weinig vakantie en een heleboel andere redenen die als excuus om niet te vertrekken zouden kunnen gelden. Maar niets is minder waar!

Koop de nieuwe kalender nu!

De Soms Ook Shop is weer open! De Soms Ook Heimwee kalender is er weer, nog steeds A3 formaat en met prachtige foto’s. Het ideale kerstcadeautje voor onder je boom!

Originele overnachtingen in de Ardennen: slapen in boomhutten, luchtbellen en cabins

Want droomreizen vol ontspanning, avontuur, plezier en rust hoeven niet duur te zijn, uren planning te vragen of veel geld te kosten. Met een beetje verbeelding en een vrij weekend op de planning, lonkt het avontuur al op een paar uur rijden van je thuisbasis. De Ardennen staan vol originele logeerplekjes om even weg te dromen. Boomhutten, luchtbellen, cabins en andere creaties liggen op jou te wachten. En om het nog makkelijker te maken, zetten wij de mooiste exemplaren even voor jou op een rijtje. Dus inpakken die koffer en leegmaken dat hoofd: adventure awaits!

Slapen in boomhutten

slapen in boomhutten ardennen belgie

Schreeuwt het innerlijke kind in jou om losgelaten te worden of vind je avontuur wel leuk, maar hou je het liever hoog en droog? Kamperen in de Ardennen is echt voor iedereen. Laat de traditionele tent even links liggen en kies voor een gezellige boomhut. De ideale plek om ‘s avonds de zon zien ondergaan en sterren te kijken en ‘s ochtends je bed uit rollen met het geritsel van de bladeren en gefluit van goedgeluimde vogeltjes.

Enkele leuke plekjes:

Logeren in hutten in het bos & cabins in the woods

chalets, blokhutten en cabins in de ardennen

Ook voor wie het liever wat lager bij de grond zoekt, zijn er heel wat leuke opties om te overnachten in de Ardennen. Niets ademt meer rust uit dan een blokhut verscholen in het groen. Een vuurtje erbij en wat marshmellows op een stok en je hoofd en lijf gaan automatisch in relaxmodus.

Wij worden blij van deze plekjes:

Liever kamperen aan het water of logeren in een gigantisch houten paard

Origineel overnachten in Belgie: slapen in bubbles

slapen in luchtbellen of bubbles cubes ardennen

En voor wie dit alles nog niet genoeg is, kan je in de Ardennen ook nog origineel kamperen in een luchtbel of bubble. Deze doorzichtige bolvormige tenten zijn minihuisjes in het groen, voorzien van alle comfort, lekker privé en met een fantastisch zicht op de sterrenhemel. Letterlijk even in je eigen bubbel verdwijnen, kan je hier:

Nog meer informatie met tips en adresjes voor de leukste overnachtingen in de Belgische Ardennen vind je op: http://eyeshotels.com/fr/accueil

Goedkope vluchten naar Sao Miguel en de Azoren

Look no further, via deze link heb je de goedkoopste vluchten uit België naar Ponta Delgada, Azoren. Vanaf 89 euro kan je al op en af!

4 min


met liefde geschreven door
Yannick
Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Show Loader

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Instagram: show @yannickdepauw and @somsookheimwee feed