Overnachten in een boomhut in de Ardennen? Dit is een wondermooi stukje België met heel wat originele plekjes om te overnachten. Wij maakten een lijstje met de leukste cabins, boomhutten en bubbels, want voor wat avontuur hoef je niet altijd ver te gaan.

Reisverhaal geschreven op 14 januari 2023
Door Yannick
wild kamperen in europa kajak zweden kanovaren-2nutchell cabins vogezenglamping ardennen green fields durbuy-11

Veel goesting om te reizen, maar weinig tijd, budget of inspiratie? De Ardennen zijn een wondermooi stukje België met heel wat originele plekjes om te overnachten of zelfs te wildkamperen. Wij maakten een lijstje met de leukste cabins, cabanes ardennen, boomhutten en bubbels, want voor wat avontuur hoef je niet altijd ver te gaan.

2022 is gearriveerd, net als die hele resem goede voornemens en leuke plannen, het jaar waarin we eindelijk nog eens iets van die bucket list willen schrappen: die avontuurlijke droomreis naar dat tropische paradijs, die zotte safari bij zonsondergang of toch nog maar eens naar Hongkong om streetfood te testen. En dan begint de realiteit weer te dagen: verbouwingen, een lege spaarrekening, weinig vakantie en een heleboel andere redenen die als excuus om niet te vertrekken zouden kunnen gelden. Maar niets is minder waar!

Originele overnachtingen in de Ardennen: slapen in boomhutten, luchtbellen en cabins

Want droomreizen vol ontspanning, avontuur, plezier en rust hoeven niet duur te zijn, uren planning te vragen of veel geld te kosten. Met een beetje verbeelding en een vrij weekend op de planning, lonkt het avontuur al op een paar uur rijden van je thuisbasis. De Ardennen staan vol originele logeerplekjes om even weg te dromen. Boomhutten, luchtbellen, cabins en andere creaties liggen op jou te wachten. En om het nog makkelijker te maken, zetten wij de mooiste exemplaren even voor jou op een rijtje. Dus inpakken die koffer en leegmaken dat hoofd: adventure awaits!

huurauto sunnycars

Goedkoop auto’s huren via Soms Ook Heimwee

Een zorgeloze trip naar het buitenland gepland en nog op zoek naar een huurwagen? Via deze link vind je de goedkoopste oplossingen!

Slapen in boomhutten in België

slapen in boomhutten ardennen belgie

Schreeuwt het innerlijke kind in jou om losgelaten te worden of vind je avontuur wel leuk, maar hou je het liever hoog en droog? Kamperen in de Ardennen is echt voor iedereen. Laat de traditionele tent even links liggen en kies voor een gezellige boomhut. De ideale plek om ‘s avonds de zon zien ondergaan en sterren te kijken en ‘s ochtends je bed uit rollen met het geritsel van de bladeren en gefluit van goedgeluimde vogeltjes.

Enkele leuke plekjes:

Logeren in hutten in het bos & cabins in the woods of cabanes Ardennen

chalets, blokhutten en cabins in de ardennen

Ook voor wie het liever wat lager bij de grond zoekt, zijn er heel wat leuke opties om te overnachten in de Ardennen. Niets ademt meer rust uit dan een blokhut verscholen in het groen. Een vuurtje erbij en wat marshmellows op een stok en je hoofd en lijf gaan automatisch in relaxmodus.

Wij worden blij van deze plekjes:

Liever kamperen aan het water of logeren in een gigantisch houten paard? 

Cabanes in de Ardennen – Cabanes de Rensiwez

Via een vriend raad ik vaak een geheime Cabane in de Ardennen in de buurt van La Roche aan.

waar logeren ardennen om alleen te zijn
Genieten in La Cabane in de Ardennen

Maar je hebt ook de Cabane van Antoine! Zoek je een unieke slaapplaats in een sierlijke boomhut of mooie cabane van in de Ardennen? Les Cabanes de Rensiwez kleurt je dag. Nabij de Ourthe, de mooiste der Belgische Ardennenrivieren, ontdek je enkele comfortable cabines. Er is een sauna, er is rust en comfort, je bent weg van de wereld en de hutten zijn fantastisch mooi gebouwd.

Geen zin om je vakantiedagen te spenderen aan koken en eten klaarmaken? Er is een traiteurmenu, en de ontbijtmanden zullen je bekoren.

Slapen in cabins, cabanes, boomhutten of luchtbellen in de Ardennen - Soms Ook Heimwee

Voor verdere informatie en reserveringen, bezoek www.lescabanesderensiwez.be.

Origineel overnachten in Belgie: slapen in bubbles

slapen in luchtbellen of bubbles cubes ardennen

En voor wie dit alles nog niet genoeg is, kan je in de Ardennen ook nog origineel kamperen in een luchtbel of bubble. Deze doorzichtige bolvormige tenten zijn minihuisjes in het groen, voorzien van alle comfort, lekker privé en met een fantastisch zicht op de sterrenhemel. Letterlijk even in je eigen bubbel verdwijnen, kan je hier:

Nog meer informatie met tips en adresjes voor de leukste overnachtingen in de Belgische Ardennen vind je op: http://eyeshotels.com/fr/accueil

Glamping in België

Kamperen met een sterretje. Je eigen tent en een lekker bed om in te verdwalen, onder fonkelende lampjes een flesje wijn drinken en stilletjes de nacht in dwalen. Met een glamping tent combineer je het pure van kamperen met de luxe van de mooiste boutique hotelletjes. Hier vind je een overzicht van de mooiste glampings van België.

5 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Glamping in België

Glamping in België? Dat is kamperen met een beetje luxe. Dit zijn de mooiste glampings van...

Nu lezen

img

Riant Riyadh: Een reis naar de hoofdstad van Saoedi-Arabië 

Een vakantie in Riyadh, Saudi-Arabië moet toch op je bucketlist, ook als vrouw! Hier is een...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren, de beste reisgidsen, praktische tips voor vakanties in de Azoren, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.