Zuid-Oost Azië
Zuid-Oost Azië map

Zuid-Oost Azië

Backpacken in Zuid-Oost Azië: plan je rondreis langs Indonesië en ga eilandhoppen op Bali of Lombok, trek met een motorfiets lang de rijstvelden in Vietnam of dwaal langs stranden en door jungles in Thailand. En wat dacht je van giganten Hong Kong of Singapore? Ontdek hier onze tips voor de ultieme Zuid-Oost Azië ervaring.

Onze reisgidsen, verhalen en tips over

reizen naar Zuid-Oost Azië

krabi poh phi phi

Duiken in Thailand, vissen fobie inbegrepen. Wat zijn de beste duikspots?

Hoe begin je met duiken in Thailand? Een spoedcursus voor beginners. En voor de gevorden zijn dit de must-dive plekjes in Phuket, Phang Nga, Krabi en Koh Lanta, Thailand. SCHUUN.

wat doen in vietnam

Vakantie in Vietnam: Een Onvergetelijke Rondreis door het Land van de Rijzende Draak

Een rondreis door Vietnam ga je niet snel vergeten. Bezoek de absolute hoogtepunte zoals Ha Long Bay, Hanoi, Dalat, Hoi An en proef het lekkerste eten van de wereld. Vietnam is het mooiste land in Azië.

hoe een wereldreis maken

Wereldreizen voor mietjes

Soloreizen voor beginners: Wat moet je meenemen? Welke papieren moet je in orde brengen? Een blog vol tips om te vertrekken op je eerste wereldreis.

werken in het buitenland australie

Freelancen op reis

Wat met je domicilie bij het maken van een wereldreis? Welke reisverzekering? Digital nomads? Werken als zelfstandige op reis, dat kan. Ik zocht het allemaal uit.

vluchten van brussel naar hongkong

Eclectische maaltijden op je vlucht naar Hongkong met Cathay Pacific

Vliegen van Brussel naar Hongkong met Cathay Pacific is vanaf vandaag nóg comfortabeler en luxueuzer.

olifanten bezoeken chiang mai thailand

Olifanten kijken in Chiang Mai, Thailand: magda?

Waar kan je ethisch olifanten bezoeken in Thailand? Waar moet je op letten als je olifanten wil zien in Chiang Mai? Een checklist.

khao sok national park bezoeken thailand

De laatste wilde olifant in Thailand op de oevers van Khao Sok

Op doortocht in Thailand: een stop in Khao Sok National Park. Slapen op het meer en wilde olifanten spotten aan de oevers. Backbacken in Thailand met een beetje luxe en voldoende avontuur voor de bijna-dertiger.

remote werken city trip hong kong

Over remote werken in & Premium vliegen naar Hong Kong

Dit zijn enkele van de leukste plekken om remote te werken in Hong Kong en vliegen in stijl als een ware zakenman met de Premium Economy van Cathay Pacific

wat kost een wereldreis

Hoeveel kost een wereldreis?

Wat is de prijs van een wereldreis? Het hangt af van de type reis die je wil maken. Daarvoor moet je weten welke reiziger je bent. Je hebt 3 type’s: Frida, Stijn en Dax…

digital nomad werken thailand

Alleen reizen in Thailand

Na enkele dagen zwerven door Bangkok, met een rugzak waar ik misschien toch net iéts te veel gerief in gestoken heb, zoekend naar die schone vriendschappen waar iedereen het over heeft, was ik meer dan klaar voor het eilandleven. So far not good. ...

Angkor Wat Cambodja

Angkor Whut?

Wist je dat het tempelcomplex zelfs geen wereldwonder is? Angkor Wat in Siem Reap reistips nodig? Wij geven je alvast de gouden raad: niet gaan.

Waarom op wereldreis vertrekken niet vluchten is

Voor wie alleen een wereldreis wil plannen, maar niet durft. Voor iedereen die een extra duwtje om te springen kan gebruiken. Soloreizen voor mietjes…

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Aan het laden...