Vietnam

Eerst verschenen op: 31 juli 2015

Het ‘gewone’ leven van Vietnam

Wat moet je doen in Vietnam: enkele reistips en foto's.

4 min

Geen instagram-perfecte plaatjes, maar wel het ruwe leven van Vietnam in beeld gebracht. Lees: uitgestrekte rijstvelden, hartelijke locals en het beste streetfood om van te watertanden.

vietnam map

Vietnam

Het ‘gewone’ leven van Vietnam

Een maand is het intussen geleden dat ik Vietnam verliet. Tijd om de normale dingen des leven eens te tonen. Want niet elke foto moet een rijstveld of waterval zijn, toch? Het leven in Vietnam is schoon, geloof me.


Ik schrijf vanuit Katherine, Northern Territory Australië. Tijd voor een update, nu ik McDonalds WiFi kan gebruiken. Want goed bereik vinden hier in “The Territory” is praktisch onmogelijk. Zelfs bij mijn huidige Royal Australian Airforce Fighter Pilot Couchsurfing Hosts is de data standaard opgebruikt. Het zal vanaf nu allemaal een beetje trager gaan voor er nieuwe posts komen. Gek, want in Vietnam is WiFi supergratis, letterlijk overal te vinden en behoorlijk snel. Ik probeer hier chronologisch bij te benen…

Deze reeks had het vorige artikel niet gehaald. En binnenkort kan je hier nog enkele geniale persoonlijke travel-tips lezen… Maar snuif nu eerst maar wat ‘gewone’ Vietnam lifestyle op.

Vietnam is genieten, van Noord naar Zuid en alles daar tussen. (Alhoewel je in Nha Trangh en omstreken niet te veel tijd moet verdoen). Wie aan Azië twijfelt begint best eerst in Bali of Thailand om dan the real thing te ervaren in Vietnam. Het is er allemaal ietsje chaotischer en rommeliger, maar uiteindelijk komt altijd alles wel goed. Laat je uurwerk thuis en ontdek “Same Same, But Different”.

leven in Vietnam

(Toch nog snel een waterval, want ze zijn zo schoon nietwaar?)

Het kleurrijke leven in Vietnam

leven in Vietnam

Je leest het op elke Vietnam reisblog. En ik wil hier niet direct de foodie uithangen, maar: eet in Vietnam en eet veel! Pho Bo, supervers exotisch fruit, springrolls, Pho Ga, streetfood, rice noodles, banana pancakes,… Zo lekker en bovendien erg goedkoop. Voor 3 euro heb je een klasse maaltijd die je wellicht niet opkrijgt.


Ik probeer snel met artikels over Australië af te komen. Dan kan ik je vertellen over vastzitten in Nationale Parken, kamperen in Blue Mountains, de East Coast voor haters, autorijden door met krokodil gevulde rivieren, vliegen over het Great Barrier Reef en werk zoeken in The Outback. En wie niet kan wachten, kan hier al even bijbenen.

4 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Ha Long Bay en haar twee gezichten

Een must-do als je naar Vietnam reist, laat dat duidelijk zijn. Een adembenemend schouwspel...

Nu lezen

img

In beeld: de rijstvelden van Sapa

Hiken door het mooiste deel van Vietnam doe je in Sapa in het Noorden van dit prachtige land....

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren, de beste reisgidsen, praktische tips voor vakanties in de Azoren, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.