Fotografie

Eerst verschenen op: 3 juni 2015

In beeld: Bali met haar duizend zonsondergangen, gifgroene rijstvelden & heilige katten

Weg van de hotspots, knal door het midden de bergen door en de lokale dorpjes in

4 min

Ik verliet de drukte van Bali en haar horden toeristen en dook met mijn brommer de bergen in, ver naar het Noorden. Met mijn ogen wijd open, muziek in de oren. Benieuwd hoe dat eruit ziet?

indonesie

Indonesië

In beeld: Bali met haar duizend zonsondergangen, gifgroene rijstvelden & heilige katten

Als er iets is dat je moet doen in Bali, is het met de brommer rijden. Weg van de hotspots, knal door het midden de bergen door en de lokale dorpjes in. Met Google Maps in je oortjes kom je overal, maar ga ook zeker weg van de hoofdbaan om de talloze kleine wijkjes te ontdekken. Hier zijn mijn foto’s van Bali Indonesia.


Het verkeer: Asia-style

Een trip met de brommer van Zuid-Bali naar het opperste noorden duurt een 3tal uur. Gekke toestanden, onvoorstelbaar verkeer. Maar je leert de Zuid-Aziatische verkeersregels appreciëren. Omdat iedereen verkeerslichten negeert moet je als chauffeur ten allen tijde alert zijn. En ik heb me eigenlijk nooit onveilig gevoeld, manoeuvrerend tussen stinkende camions en voorbij scheurende brommers of bussen. De tocht daarheen is magnifiek wondermooi. Het Balinese binnenland is onvoorstelbaar indrukwekkend verschrikkelijk mooi.

Maar zeker de zonsondergangen en tempels zoals Tanah Lot (de meest pittoreske/toeristische) , Pura Besakih (de grootste), Pura Ulun Danu Bratan (op een kratermeer) zijn ook zeker de moeite.

Fotos Bali Indonesia
Bali Tourists

4 min


met liefde geschreven door
Yannick
Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Show Loader

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren, de beste reisgidsen, praktische tips voor vakanties in de Azoren, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.