Hipsters, hippies en het Ubud apenbos

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Hipsters, hippies en het Ubud apenbos

Wat te doen in Ubud, Bali.

Indonesië

Wat te doen in Ubud, Bali.

Save the best for last, dacht ik toen ik m’n Bali plan uitwerkte. Elke Bali-bezoeker is laaiend over deze culturele hippiestad in het centrum van het land. En terecht, zo bleek. Al vroeg ik me wel af wat dat Ubud apenbos precies was… Mijn 25 dagen Bali vlogen voorbij. Ik had het vaak moeilijk alleen, leerde alleen… Continue...

Eerst verschenen op: 16 juni 2015

indonesie

Indonesië

Hipsters, hippies en het Ubud apenbos

Save the best for last, dacht ik toen ik m’n Bali plan uitwerkte. Elke Bali-bezoeker is laaiend over deze culturele hippiestad in het centrum van het land. En terecht, zo bleek. Al vroeg ik me wel af wat dat Ubud apenbos precies was…


Mijn 25 dagen Bali vlogen voorbij. Ik had het vaak moeilijk alleen, leerde alleen reizen met vallen & opstaan en motorijden aziestyle. Maar ik heb me ook fantastisch gevoeld, nieuwe mensen leren kennen en genoten van zon, goedkope luxe, Balinse couchsurfers en pittig local food uit de plaatselijke Warungs. Ubud was de laatste stop uit deel 1 van mijn grote plan. En ook al had ik nog steeds geen echt “vakantie-gevoel”, ik voelde me er voor het eerst compleet op m’n gemak. En dat deed deugd.

Westerse oase

Ubud is een kleine oase van rust en cultuur omringd door valleien en rijstvelden ver verwijderd van het feestgedruis in het Zuiden. Het wordt ook wel de culturele hoofdstad van Bali genoemd. Met z’n 30.000 inwoners is het zeker niet de grootste stad van Bali maar wel veruit de meest Westerse. Ik voelde me er helemaal thuis; working offices, hipsters, koffieketen en voetbalveldjes – het verkeer buiten beschouwing gelaten. De vele hippie mama’s en Europese hipsters moet je er maar bijnemen, dat is eigenlijk gewoon zoals op Antwerpse Zuid maar dan met minder kleren aan.

Bali 150422 63

Als je Bali wil doen, mag je zeker enkele dagen uitrekken om Ubud in je op te nemen. De tijd vliegt voorbij, ook al heb je niet de indruk dat je veel gedaan hebt. Ronddwalen, soda&lime drinken, souveniertje kopen en nog wat verder ronddolen. Het nachtleven komt vroeg op gang en is even snel weer voorbij, maar dat deert allemaal niet. Alles gaat hier zo z’n gangetje en je glijdt rustig mee.

Beste hostel in Azie

Vele backpackers zijn wildenthousiast over de hostel waar ik verbleef; In Da Lodge. Of het werkelijk de beste in Azië is kan ik nog niet zeggen maar hij was wel top. Modern, proper, goedkoop en ongelofelijk leuke mensen. Leuk zwembadje, goedkoop ontbijt en Soda&Lime to die for. Er was geen plaats voor mij de eerste nacht maar lieten me toch in de bar op de zetels slapen aan half tarief nadat ik m’n killer-smile bovenhaalde. Jammer dat ik daar zo vroeg door moest, maar Australië lonkte!

Ubud apenbos
De eerste aapjes!

Ubud Apenbos: Monkey Forest

Maak zeker ook wat tijd vrij voor het Monkey Forest. Het is z’n geld zeker waard. De apen storen zich totaal niet aan je aanwezigheid, ook al blijven het wilde dieren. Ze kunnen het park verlaten als ze dat willen, maar verkiezen het tropische park midden in het centrum boven alles. En dat het wilde dieren zijn krijg je zeker ook te zien; laat niets loshangen want de diefjes gaan er zo mee lopen. Eten doen ze uit je hand, maar blijf toch alert. Ik heb meerdere koppels gezien die werden aangevallen door enkele agressieve beesten of aan de haal gingen met een duur fototoestel. Plezante boel daar, tussen de apen.

Ge gaat het daar goed hebben, in Ubud. Ik voelde mij daar voor het eerst in 3 weken echt op m’n gemak in Azië. Dus als je niet zeker bent van al dat soloreizen; ga direct naar Ubud en wen hier aan de aziatische cultuur en atmosfeer. En in die hostel zit je echt goed. Komop, ge moest al vertrokken zijn.

3 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

10 best street dishes in Asia

<insert funny English accent > “Yessir, you like your food hot, spicy or Thai-Spicy?...

Nu lezen

img

Het ‘gewone’ leven van Vietnam

Geen instagram-perfecte plaatjes, maar wel het ruwe leven van Vietnam in beeld gebracht. Lees:...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.