In beeld: de rijstvelden van Sapa

Vorig verhaal

Volgende verhaal

In beeld: de rijstvelden van Sapa

Een meerdaagse wandeling maken in Sapa, het mooie Noorden van Vietnam.

Fotografie

Een meerdaagse wandeling maken in Sapa, het mooie Noorden van Vietnam.

Hiken door het mooiste deel van Vietnam doe je in Sapa in het Noorden van dit prachtige land. Dit is een fotoverslag van mijn vakantie in Sapa.

Eerst verschenen op: 14 juli 2015

2 min

vietnam map

Vietnam

In beeld: de rijstvelden van Sapa

Sapa, dat ligt in het Noord-Westen van Vietnam en is al een tijdje erg populair bij backpackers en trekkers. Het is 8 uurtjes bussen vanuit Hanoi. En als het weer mee zit, zijn deze rijstvelden een absolute aanrader.

Je kan er gemakkelijk dag- of meerdaagse tochten maken met de locals – al dan niet officieel – als persoonlijke gids, terwijl je bij hun in een homestay blijft. En je begint er de Communistische invloeden van het wel heel erg nabije China goed te voelen. Hier mijn lading fotos van rijstvelden in Vietnam!

De H’mong, de lokale handelaars, staan gekend voor hun typische kledij die ze kost wat kost proberen te slijten aan de vele toeristen. Je kan er goede zaakjes doen: nieuwe kledij, handtassen, zakken, armbandjes, juwelen, schoenen. Het lokale eten is er uitmuntend, probeer voor een Barbecue-achtig menu te gaan uit het toeristische gedeelte. Veel goedkoper en veel meer.

Foto’s van rijstvelden in Sapa, Vietnam

Ik deed Sapa de eerste dag vol mist en regen waardoor de landschappen grijs en onzichtbaar waren. Check zeker het weer vooraleer je gaat, want je kan letterlijk niets zien bij slecht weer. Het regenseizoen begint er eind mei.

Vanuit Hanoi rijden er miljoenen nachtbussen aan en af naar Sapa. 7 uurtjes ‘slapen’ op een shaky bus. Ook hier moet je onderhandelen voor de prijs, probeer onderaan te liggen en vraag voor wifi, airco en toiletten op de bus. Anders wordt het lastig.

Foto rijstvelden in Vietnam
De helpertjes

Cool? Check deze fotoreportages dan ook eens:

People of Cambodia
De rust van de Kalmthoutse Heide
Budapest in Beeld
Mijn beste foto’s van IJsland

2 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Vakantie in Vietnam: Een Onvergetelijke Rondreis door het Land van de Rijzende Draak

Een rondreis door Vietnam ga je niet snel vergeten. Bezoek de absolute hoogtepunte zoals Ha Long...

Nu lezen

img

Het ‘gewone’ leven van Vietnam

Geen instagram-perfecte plaatjes, maar wel het ruwe leven van Vietnam in beeld gebracht. Lees:...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.