De 7 beste sunsets van Noord & West Australië

Vorig verhaal

Volgende verhaal

De 7 beste sunsets van Noord & West Australië

Zonsondergangen fotograferen aan de west kust van Australie

Australië

Zonsondergangen fotograferen aan de west kust van Australie

Curieus naar de “Best sunsets of Australia?”. Ik zat enkele maanden in Western-Australia, de grootste en meest afgelegen van de Australische staten. Ze is vooral gekend voor haar prachtige, meer dan 20.000km lange kustlijn. Het Northern Territory is het meest ruwe en ruige, de echte outback. Hieronder mijn favoriete plaatsen om een bloedmooie zonsondergang mee te…

Eerst verschenen op: 8 november 2015

australie map

Australië

De 7 beste sunsets van Noord & West Australië

Curieus naar de “Best sunsets of Australia?”. Ik zat enkele maanden in Western-Australia, de grootste en meest afgelegen van de Australische staten. Ze is vooral gekend voor haar prachtige, meer dan 20.000km lange kustlijn. Het Northern Territory is het meest ruwe en ruige, de echte outback. Hieronder mijn favoriete plaatsen om een bloedmooie zonsondergang mee te pikken.


Ze zijn misschien minder bekend dan de stranden en heuvels aan de Oostkust maar eens je er zelf bent snap je waarom iedereen er zo enthousiast over is. Je moet er wel iets voor over hebben; enkele lekke banden, uren en uren rijden door het rode stof, droge woestijn en dorre scrub. En het gevaar luurt overal, zelfs op het langste stuk rechtdoor van de wereld kan je ongelukken hebben. Maar daar later meer over. Here goes…

7. Turqouise Bay, Cape Range, Exmouth

Best sunsets Australia

Turquoise Bay is het schoonste strand in Cape Range National Park, in Exmouth. Je moet er enkele uren voor omrijden als je van Broome naar Perth doorreist, maar absoluut de moeite. Het Ningaloo Reef (World Heritage Area) bevind zich op ‘slechts’ 1200km ten noorden van Perth. Het reef komt hier zeer dicht tot aan de kust waardoor je gemakkelijk prachtige koraalriffen al snorkelend kan verkennen gewoon vanaf het strand. Samen met Sandy Bay en Oyster Stacks is Turquoise Bay de absolute publiekslieveling. In Cape Range kan je rustig 2-3 dagen wegdromen en eventjes alle zorgen vergeten.

6. Kelly’s Hill, Nitmiluk National Park, Katherine

Best sunsets Australia

Nitmiluk National Park staat vooral bekend voor haar vele gorges, kliffen en de machtige Katherine River rivier. Maar door een tijdje gewerkt te hebben in het National Park en de locals wat te leren kennen, ontdek je ook de minder bekende plekjes. Kelly’s Hill vind je op 10km uit het National Park, op Gorge Road. Een stiekem weggetje brengt je naar een bergtop waar je de zon achter het grootse landschap ziet wegzakken. Ideaal voor een pint en een barbecue. En tegenwoordig staat de plek ook op de gratis kampeerplaatsen op WikiCamps. Schone tijden beleefd….

 

5. Cable Beach, Broome

Best sunsets Australia
Broome Camels!

Broome is de parel van de West Coast. Het lijkt alsof je een groot resort binnen stapt, zeker na 3 maanden stof bijten in Northern Territory. Super lekker eten, fantastische hostels en wonderschone stranden. Broome verdient een artikel op zich, ik hou je er aan!
Cable Beach is wellicht het bekendste strand van de Westkust. Je ziet er elke avond een karavaan kamelen en het noorden van het strand wordt een ware parkeerplaats voor 4x4s die er een plekje op het strand zoeken om te genieten van de sunset. Maar er is plaats genoeg om zelf op je gemak weg te doezelen met een glaasje rode wijn.
Daarnaast is het een van de grootste stranden aan de westkust met het langste getijden interval, op sommige plaatsen meer dan 200 meter groot.

 

4. Twilight Beach, Esperance

Best sunsets Australia

Esperance ligt eigenlijk niet aan de Westkust, maar de meeste backpackers nemen het er in een trek bij als ze vanuit Perth naar de Margaret River region reisen. En terecht, Australia’s South West is magnifiek. Het was m’n eerste contact met de Zuidelijke Oceaan, en in oktober is het daar nog redelijk fris ook. Zwemmen is dus ietsje moeilijker, maar dat was ik al gewoon. Aan elk strand zitten er ofwel krokodillen, kwallen of haaien die niet het beste met je voor hebben. Enkel surfers trekken zich daar niets van aan.

Esperance is een parel. Prachtig groen, hoge kliffen en turqouize stranden. Foto’s van de zonsondergang heb ik niet, omdat we in de haast nog overnachting moesten zoeken.

 

3. Mindil Beach, Darwin

Best sunsets Australia

De hoofdstad van het Northern Territory heeft ook een prachtig strand in petto; Mindi Beach. Elke donderdag en zondagavond is er een foodmarket vlak naast het strand waardoor het allemaal nog ietsje romantischer wordt. Er is muziek en gedans, veel couleur locale en ene van de weinige plaatsen waar je je eigen alcohol in het openbaar mag drinken. De zonsondergang spreekt voor zich, Mindil Beach is een must visit als je in Darwin bent.

 

2. Gantheaume Point & Town Beach, Broome

Best sunsets Australia
Gantheaume Point, Broome.

Een beetje valsspelen twee in een. Gantheaume Point en Town Beach zijn de andere 2 plaatsen in Broome waar je zeker absoluut heen moet. Op Gantheaume Point kan je bij extreem laagtij Dinosaurs footprints waarnemen, en bij hoogtij en kalme zee van 10 meter hoge kliffen de oceaan inspringen. (Maar ook even op haaien uitkijk staan, want wij hadden touch.)

Broome is gekend door haar zonsondergang en zonsopgang, doordat het een strand in het oosten en westen heeft. Town Beach, aan de andere kant dan Cable Beach staat bekend voor de Staircase of the Moon. Dit is een spektakel waarbij de reflecties van het maanlicht op het natte strand een ware trap naar de hemel vormen. Broome dus zeker bezoeken bij volle maan, en niet de fout maken die ik maakte. Ik heb er geen foto’s van!

 

1. Ubirr, Kakadu National Park

Best sunsets Australia
Kakadu National Park

Hier ben ik weer, met mijn Kakadu adoratie. Zonder een seconde twijfel staat deze op nummer 1.
Maar echt serieus, het is er zo schoon, ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken. De mooiste natuur die ik ooit gezien heb. De vliegen neem je er met plezier bij in Kakadu National Park. Meer foto’s van dit paradijs vind je hier.

Intussen schrijf ik vanuit Melbourne, waar ik nieuwe plannen smeed om geld te verdienen. M’n draai intussen helemaal gevonden in het soloreizen. Door enkele avonturen met mijn bestelwagentje ben ik niet meer in staat om zelf verder te reizen. Dit verhaaltje volgt snel,….

Wat moet je nog zeker over Australië lezen?

9 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Captain Cook Highway: een sublieme roadtrip van Cairns naar Mossman

Een roadtrip langs de East Coast van Australie van Sydney naar Cairns. Dit zijn de must do’s en tips!

Nu lezen

img

Die keer dat ik helemaal alleen in de verlaten Outback vastzat.

Dag 5 on the road van Cairns naar Darwin, uitgeput en behoorlijk stinkend. Tot ik plots een...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.