Oceanië
oceanie map

Oceanië

Bekijk hier alle foto's en verhalen van Australië en Nieuw-Zeeland om je te inspireren voor je volgende rondreis.-Reisblog Soms Ook Heimwee

Onze reisgidsen, verhalen en tips over

reizen naar Oceanië

vakantie op de cook eilanden

Wegdromen op de Cookeilanden: verborgen parel in Oceanië

Hier zijn enkele gouden tips voor een onvergetelijke strandvakantie op het paradijs dat de Cook Eilanden zijn. Lekker en betaalbaar relaxen in de Stille Oceaan.

hoe een wereldreis maken

Wereldreizen voor mietjes

Soloreizen voor beginners: Wat moet je meenemen? Welke papieren moet je in orde brengen? Een blog vol tips om te vertrekken op je eerste wereldreis.

werken in het buitenland australie

Freelancen op reis

Wat met je domicilie bij het maken van een wereldreis? Welke reisverzekering? Digital nomads? Werken als zelfstandige op reis, dat kan. Ik zocht het allemaal uit.

Alpine Scenery at the Kepler Track, Fiordland National Park, New Zealand

Hiking the Kepler Track in Fiordland

Reistips voor dagtocht, hiking en trektocht in Nieuw-Zeeland: De Kepler track in Te Anau. Vele foto’s en tips voor deze fantastische Great Walk.

wat kost een wereldreis

Hoeveel kost een wereldreis?

Wat is de prijs van een wereldreis? Het hangt af van de type reis die je wil maken. Daarvoor moet je weten welke reiziger je bent. Je hebt 3 type’s: Frida, Stijn en Dax…

mooiste roadtrip van australie

De mooiste roadtrip ideetjes voor tijdens de zomer

De mooiste roadtrip ideetjes voor tijdens de zomer. Deze bestemmingen moet je gedaan hebben

roadtrip door de Outback

Die keer dat ik helemaal alleen in de verlaten Outback vastzat.

Dag 5 on the road van Cairns naar Darwin, uitgeput en behoorlijk stinkend. Tot ik plots een luide knal hoor en stilval op mijn roadtrip door de Outback. Zonder hulp. Alleen.

op wereldreis vertrekken

Terugkomen is het moeilijkst

Wat doet een wereldreis maken met jou? Terugkomen is het moeilijkste, het zwarte gat, oude gewoontes. Dit is wat een jaar wereldreizen met mij deed.

Frodo achterna op Mount Doom, Nieuw Zeeland

Je hiket 26 kilometer over vulkanische ondergrond, door valleien en rond gifgroene meren. Tussenin liggen er enkel serieuze klimmetjes op losse stenen verstopt. Uitgestrekte landschappen en een brandende zon krijg je er gratis bij. Het verhaal van...

Savannah Way: Mijn lonely roadtrip door de outback

Dit is dé reden waarom ik een jaar van huis ben weg gegaan, dagenlang alleen door de Outback rijden, mij helemaal verloren voelen en het einde van de wereld zien. Een avontuur om nooit te vergeten.

Wat kunnen wij nog leren van Australië?

Na meer dan 7 maanden ploeteren door het stof van de Outback, feesten aan de East Coast en shaky avonturen in het Zuiden: enkele Australische gewoontes.

cairns zonsondergang

Waar vind je de 7 beste sunsets van Noord & West Australië

Curieus naar de “Best sunsets of Australia?”. Ik zat enkele maanden in Western-Australia, de grootste en meest afgelegen van de Australische staten. Ze is vooral gekend voor haar prachtige, meer dan 20.000km lange kustlijn. Het Norther...

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Aan het laden...