5X Muziek voor onderweg: Zomer ’14

Vorig verhaal

Volgende verhaal

5X Muziek voor onderweg: Zomer ’14

Europa

Muziek en reizen, dat gaat toch goed samen, zeker bij lange roadtrips. Een goeie playlist om de sfeer er in te houden is dus levensnoodzakelijk. Vijf liedjes selecteren is onbegonnen werk, dus maak ik er maar een maandelijks gebeuren van. 1. The War On Drugs – Red Eyes Absolute favoriet van het moment. Een lied dat… Continue reading

Eerst verschenen op: 8 augustus 2014

5X Muziek voor onderweg: Zomer ’14

Muziek en reizen, dat gaat toch goed samen, zeker bij lange roadtrips. Een goeie playlist om de sfeer er in te houden is dus levensnoodzakelijk. Vijf liedjes selecteren is onbegonnen werk, dus maak ik er maar een maandelijks gebeuren van.


1. The War On Drugs – Red Eyes

Absolute favoriet van het moment. Een lied dat gemaakt is om luid in de auto te spelen. Toont veel gelijkenissen met de volgende autofavoriet.

2. Arcade Fire – City With No Children

“Dreamt I drove home to Houston / On a highway that was underground / There was no light that we could see / As we listened to the sound /Of the engine failing”

https://www.youtube.com/watch?v=WkVfJqmwUtY

3. Fleetwood Mac – Everywhere

Deze jongens komen zeker nog eens terug, want alle Fleetwood muziek is eigenlijk onderweg-muziek. (Check ook de hi-la-rische clip. Goed fout.)

https://www.youtube.com/watch?v=jbsaj0XHUeg

4. The Temperance Movement – Only Friend

Onvervalste blues rock door wat Britten en één Schot die 30 jaar te laat geboren zijn. Je ziet meteen uitgestrekte vlaktes en lonesome cowboys voor je. De ontdekking van Rock Werchter 2014.

5. The 1975  – Chocolate

Beetje puber, maar dat mag. Direct vrolijk. Super zomers ook.  (Denk je trouwens – wauw wat een zalige song! Zo wil ik er nog wel horen: koop dan de CD van The 1975. Vijftien herwerkingen van één hit. Tof.)

5X Muziek voor onderweg: Classics
5X Muziek voor onderweg: Vliegtuigmuziek

1 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Balkan Nomads: Banjeren door de mooiste landen van de Balkan

Een roadtrip door Montenegro, Bosnië en Kroatië maken met Balkan Nomads, alsof ik de bladzijden...

Nu lezen

img

Een campervan huren voor je volgende roadtrip

Een handige gids om je volgende vakantie met een camper te organiseren. Hit the road!

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.