Das Heimweh verbijten in Schwarzwald Resort Dollenberg
< Alle reisverhalen

Das Heimweh verbijten in Schwarzwald Resort Dollenberg

Kirschtorte, wellness, massages en een kort ommetje door het Zwarte Woud

Het Schwarzwald Resort Dollenberg biedt een luxe ervaring met massages, Michelin-restaurant, en een prachtig uitzicht op Baden-Württemberg in het Zwarte Woud. Dit is misschien wel de beste wellness van Duitsland.

Reisverhaal geschreven op 1 november 2023

Door   Yannick

– dollenberg-55– dollenberg-94– dollenberg-6

Het massagepark en het michelin-restaurant van Schwarzwald Resort Dollenberg zijn een meer dan uitstekende uitstekende uitvalsbasis voor dagtochten door de bekende bossen van Zuidwest-Duitsland. Pauzeren doe je met de befaamde Kirschtorte of Schinken in een van de talloze charmante jagershutten.

Ik lig te badineren in bad met zicht op de vallei van Baden-Württemberg. Dit weekend heb ik mijn hart verpand aan het hart van het Zwarte Woud. Alleen hier vind je nog de charme van ietwat oubollige hotelletjes die je onderhouden met statige jachtverhalen in duistere donkerbossen vol wild. Soms Ook Heimwee had de eer en het genoegen om haar Heimweh te verbijten in het luxueuze Schwarzwald Resort Dollenberg. Het zal niemand verbazen dat we geen enkele keer naar het thuisfront hebben moeten telefoneren om ons te komen halen. Dit is de himmel op aarde.


Verschillende vijfsterrenhotels in het Zwarte Woud hebben zich verenigd onder de noemer Best of SouthWest Germany en behoren tot de absolute wereldtop. Dat merkten we al meteen toen onze suite groter bleek dan ons Leuvense stulpje. Met een eigen sauna, jaccuzi, bureau voor remote werk en een zonnedek had ik thuis niets meer te zoeken. Het is nog slechts een kwestie van mijn domiciliering aan te passen.

Mocht ik de merkwaardige neiging hebben toch de suite te willen verlaten voor een ommetje door de buurt, beland ik algauw weer in een zijbeuk van het hotel voor het sterrenrestaurant, de lounge bar, pooltafel, zwembaden, jaccuzi’s, hammans… Voor ik het weet word ik op een tafel getrokken voor een traumaherstellende massage van het dieperliggende tussenweefsel van mijn achterwaarts gedraaide ruggenwervel en ligt mijn eega te kreunen onder de bevallige handen van een Kroatische beroepskneder die de mee-eters, wortelkanalen en puistjes oogst.

Op magische wijze verdwijdert men hier al onze mankementen.

Raar maar waar, we zijn toch het hotel uitgeraakt voor een wandeling door het bekende landschap. De namen van de routes klinken hier ook altijd als een romantisch stationsromannetje: “Teufelskanzelsteig entlang der Skisprungschanze und Wasserfälle mit einen Ausblick über den Schwarzwald von der Spitze des Buchkopfturms’. We hebben drie achtvormige lussen gelopen rond de ski jump piste richting de waterval en zijn dan onverichter zake met de wielenwagen naar de Renchtalhütte gereden, een wederom bekoorlijke jagershut waar ze de beste Kirschtorte van de regio serveren. We moeten evenwel nog eens terugkeren om de befaamde Scharzwälder Schinken te proeven. De laatste gaatjes vulden wij met een kazige fondue, zoals het hoort.

hotel dollenberg

Schwarzwald Resort Hotel Dollenberg

De mooiste wellness van Duitsland, een sterren restaurant en superdeluxe kaders in een charmant decors

Bij het ochtendlicht zie je pas echt wat je in je handen hebt. Deze heuvelflank van het Zwarte Woud herbergt in de herfst mistlicht en oktoberzonnetjes, maar in de zomer bulkt het hier van de grazende schapen  langs de kleurrijke bloemenweides. Vanouds is het hier een kuuroord, met haar geneeskrachtig water, dat in 1214 door monniken werd ontdekt. Daar kan het geneeskrachtige gerstenat van pater Stella Artois nog een puntje aan zuigen. Thuis vinden wij onze inloopdouche al een hele belevenis, maar hier is het ontspannen in zoutstoombaden, een Kneipp-trapbad, een zoutgrotje en een sauna gemaakt van Zwitserse pijnbomen. De inloopdouche van thuis versus het massagepark van het Zwarte Woud: 0-1.

Perfect om de pijnlijke spiertjes onder te dompelen na een trektocht door het befaamde Zwarte Woud, of een stadstrip naar Freiburg. Hier vindt op zaterdag namelijk de wekelijkse markt plaats rond de Dom van Freiburg, een trekpleister vol watertandende foodies die op jacht gaan naar kazige lokale producten en wijnen die al onze geheimen ontfutselen. Dat je hier in de zomermaanden namelijk ook uitstekend kan baden in het meer, of dat de dierenliefhebber ook aan zijn trekken komt in het Wolf- en Berenpark. Maar dat is voor een volgende keer, wij lagen al uiltjes te knappen in onze suite.

Meer reisverhalen over Duitsland?

6 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

De Lofoten met Nordic — Een adembenemend avontuur in het Hoge Noorden. 

Ontdek de Lofoten: een avontuurlijke reis in Noorwegen met Nordic. Ervaar middernachtzon, unieke...

Nu lezen

img

De blauwe Hyacinten in het Hallerbos bezoeken (2024) – Bloemen van het mooiste bos van Vlaanderen in bloei

Het Hallerbos bezoeken in de bloeiperiode? Waan je Wendy in Neverland terwijl je het...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.