Als je volgens TripAdvisor in 2015 uitgeroepen wordt tot mooiste strand van Australië, dan verdien je wel wat aandacht. Maar bon, aandacht was er al genoeg voor, maar ik toon dan graag wat fotootjes aan jou. 

Als je aan de East Coast van Australië op zoek bent naar het echte paradijs, zal je snel uitkomen bij de Whitsundays. En wellicht terecht, hoor. Je vindt hier alles wat je van een eilandengroep kan verwachten: “kleurrijke” koralen, grave rotsen, spierwitte stranden, een nat regenwoud en de Coral Sea met haar turquoise tinten.

De Whitsunday eilanden

Ik heb dan nog niets gezegd over White Haven Beach, een beetje de Daenerys Targaryen der witte stranden. Verbluffend, bloedmooi en iedereen wil er wel eens op… wandelen.


Je kan het paradijseiland vinden aan de kust van Queensland bij de stadjes Mackay en Bowen. De 74 eilanden liggen knal in het midden van het jammerlijk genoeg ter glorie vergane Great Barrier Reef.  Zoek dus alsjeblief een beetje een tour of boot die daar bewust met milieu en oceaanleven omgaat. Vanuit Airlie Beach kan je de meeste excursies boeken, inclusief in de feest hostels een drankje of 10 nuttigen.

Je gaat het best tussen de maanden juni en september. Zo vermijd je de komst van de gemene kwallen tussen november en maart.

de whitsunday eilanden


Het bloedmooie Whitehaven Beach. Zelfs met slecht weer
de whitsunday eilanden
Zonsondergang!
Whitehaven Beach
Whitehaven Beach
de whitsunday eilanden

What's your reaction?
2Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.