De mooiste en meest sexy reisblogs uit België en Nederland

Vorig verhaal

Volgende verhaal

De mooiste en meest sexy reisblogs uit België en Nederland

Dit zijn de mooiste reisblogs van het land

België

Dit zijn de mooiste reisblogs van het land

Op zoek naar de mooiste reisblogs uit Belgie en Nederland? Hier vind je mijn top 12 van blogs met de beste designs, coolste foto’s en mooiste vormgeving.

Eerst verschenen op: 29 januari 2018

6 min

nederland map

Nederland

De mooiste en meest sexy reisblogs uit België en Nederland

Ik erger me wel eens. Aan lange haren in het putteke en mensen die als sardientjes in het gangpad van het vliegtuig gaan staan zodra het lampje van de gordels uitgaat. Ik erger me ook aan blogs die er niet mooi, slordig of allemaal hetzelfde uitzien. Deze maand mocht er in Vlaanderen echter niet geklaagd worden, dus tijd voor wat positiviteit.

Ik licht er voor jou de pareltjes uit. De Belgische en Nederlandse reisblogs met mooiste foto’s, en strakste vormgeving. Die met goed gekozen typografie en sterke designs. Een lijstje voor de design-lovers die al eens iets willen lezen over travel. Voor iedereen die enkel naar de foto’s kijkt en teksten skipt. Want die zeggen uiteindelijk toch altijd meer dan die beruchte duizend woorden, nietwaar?


Als ex-vormgever en webdesigner vond ik mezelf nog wel eerder gekwalificeerd voor deze oefening. Een artikel maken waarbij de focus enkel ligt op the looks en presence. Hieronder kan je ze vinden, de 12 mooiste en meest sexy reisblogs uit Belgie en Nederland. Uitermate subjectief. En een uitsmijter om u tegen te zeggen.

Je gaat de typische lijstjes niet vaak op Soms Ook Heimwee tegenkomen, dus geniet maar dubbel van deze uitzondering.


12. Reismicrobe – (BE)

mooiste reisblog reismicrobe


Nies haalt vele lijstjes en dat vind ik eigenlijk terecht. De mama-reisblogster achter Reismicrobe gooit naast haar goede content ook hoge ogen met de vormgeving van haar blog. Mooi logo, goed gebalanceerde titels en voldoende ademruimte.

11. Belgian Wino – (BE)

mooiste belgische reisblog belgian wino

Ze houden van eten, travel en wijn. Je ziet aan de kleine effectjes en transities op de website dat Alice en Jens van Belgian Wino oog hebben voor detail. Check zeker ook hun straffe foto’s. Goed bezig!

10. Guided By Curiosity – (NL)

mooiste nederlandse reisblog guided by curiosity

De eerste Nederlandse reisblog in de lijst: Guided By Curiosity van Eva en Ivo. Een handgeschreven lettertype in combinatie met strakke fonts werkt altijd. De goede camera die Eva en Ivo op al hun reizen meenemen, levert mooie fotodagboeken op. Neem zeker eens een kijkje als je deze toffe Nederlandse blog nog niet kende.
Update: helaas, ze zijn ermee gestopt en hun blog is offline. Jammer!

9. We Zien Wel – (BE)

belgische reisblog we zien wel

Mooie, atypische layout, grote foto’s en mooie fonts. Camille en Christophe houden alle registers open met We Zien Wel. Ik ben curieus waar hun volgende avontuur hen heen zal sleuren. You’ve got my attention.

8. We Collect Moments – (BE)

belgische mooiste reisblog we collect moments

Francesca is zelf grafisch vormgeefster. Daarmee dat het logisch is dat deze travel blog ook gewoon mooi is. De balans tussen beeld, witruimte en typografie zit goed bij We Collect Moments. De verhalen zijn leuk geschreven, maar dat deed er hier eigenlijk niet toe. Tijd dat jullie nog eens iets posten, Matthias en Fransesca!

7. Chopsticks and Trains (BE)

mooiste belgische reisblog chopsticks and trains

Ik voel onmiddellijk een hoog kwaliteitsmagazine gehalte bij het lezen van Chopsticks and Trains. De naam spreekt tot de verbeelding en dat doet hun blog zelf ook. Visueel heel mooi wat de rondzwervende Maarten en Katelijne brengen.

6. Wild Oyster – (NL)

mooiste nederlandse reisblog

Herken je de look en feel van Wild Oyster? Mij deed het ook meteen een belletje rinkelen. Het Nederlandse reiscollectief heeft net zoals Soms Ook Heimwee z’n weg naar de thema’s van Codestag gevonden. Los daarvan vullen ze de blog met sterke foto’s en kleine details. Scroll maar eens…

5. Mademoiselle Monsieur – (BE)

mooiste belgische reisblogs beste design

De Belgische freelance journaliste Marie maakt clever gebruik van haar achternaam in de branding van haar blog Madamoiselle Monsieur. Goeike. Ik vind de posts heel overzichtelijk weergegeven, ben fan van het inspringen van paragrafen en de italic titles geven classy schwung aan het geheel. Dan heb ik zelfs nog niets gezegd over Marie haar fotografie.
Update: spijtig, Marie is er – hopelijk maar even – tussenuit.

4. Non Stop Destination – (BE)

mooiste reisblogs uit nederland en belgie

Lies komt uit België, reden genoeg om de blog als Belgisch te beschouwen. Ash komt uit Zuid-Afrika. Samen hebben ze Non Stop Destination gestart en ik hoop dat ze nog een tijdje non stop doorgaan. Ik kijk graag en vaak naar hun photo essays om bij te leren. Typografisch verraste deze reisblog mij ook aangenaam. Check ook zeker hun instagram.

3. Wanderers Blues – BE

mooiste reisblogs uit belgie en nederland

Marijke en Jeroen zijn samen Wanderers Blues. Een Belgische reisblog die ook veel aandacht hecht aan mooie foto’s. Leuk te zien dat ook zij ontiechelijk vroeg naar de Schiessentümpel in Luxemburg trokken voor de perfecte foto. Het logootje is met voorsprong het mooiste uit de hele lijst. Knap werk!

2. Reiziger – BE

mooiste reisblogs uit belgie en nederland

Richard aka AOOATV aka Reiziger is ne zotte kerel. Ik mag dat zeggen want we zaten samen op de schoolbanken van Sint-Lukas. Alhoewel, veel heb ik hem daar niet gezien want meneer deed altijd zijn goesting en waar hij zin in had. Terecht zo bleek, wie heeft er een diploma nodig anyway? Door gebruik te maken van Exposure (of Squarespace)zit je ook al gauw heel goed met de looks van je blog. Reiziger is met voorsprong de beste video-dude van het land. Check die reportage van de Azoren.

1. Veerle Witte – National Geographic – NL

mooiste reisblogs uit belgie en nederland

De absolute nummer een voor mij gaat uit naar Veerle Witte. Je komt haar zeker tegen als je iets open zwiert van Lonely Planet of National Geographic. Ze maakt goeie verhalen, is op zoek naar een ecologische manier van reizen en heeft besloten om dan wereldreizen haar werk te maken. Samen met haar partner maken ze ook nog eens zeer straffe foto’s en zorgen ze ervoor dat ook de Nederlandse versie van National Geographic heel kwalitatieve content blijft produceren in een layout om vingers en duimen van af te likken. Met flashy geel als accentkleur heb je bij mij op voorhand eigenlijk al gewonnen…


De uitsmijter: Ottenburg Business Lunch Club – BE

beste foodblog belgie nederland

OBLC is een foodblog. Hij ziet er zelfs niet speciaal goed uit. Hij past hoegenaamd niet in dit lijstje en dat is exact hoe Sam en de mannen van de Ottenburg Business Lunch Club het graag zouden hebben. Er was zelfs geen budget voor een deftigen URL, arme rakkers.
Maar… als ik de rest van m’n leven maar 1 blog meer zou mogen volgen, zou het deze zijn. Sam maakt van een culinair acceptabele food blog een literatuur chef-d’œuvre, afgewerkt met een espuma van op hol geslagen fantasie. Hij jongleert met kleurige zinnen, verzint nieuwe woorden als ware hij Heston Blumenthal himself en voorspelt food trends – voor de verniet – op te koop toe. Een food blog begot waar ik fan van ben, stel je voor.


Niet in de lijst?

Mis ik een blog? Je gaat niet akkoord met de inzendingen? Laat het hieronder maar weten dan. Ik ben super omkoopbaar…

6 min


met liefde geschreven door
Daan Vandevoorde
Author background imageAuthor background image 2Daan Vandevoorde
met liefde geschreven door
Daan Vandevoorde
Onze cinematograaf
Meer over Daan

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Nee, in Nederland kan je niet enkel fietsen

Hier moet je zijn in Brabant: op een snorfiets langs de Maasdijk, peddelen tussen de...

Nu lezen

img

Bergen op Zoom is meer dan een afritbord langs de snelweg

Een citytrip naar Bergen op Zoom in het Nederlandse Brabant is zeker de moeite. Dit verhaal en...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.