België

Eerst verschenen op: 16 maart 2020

Thuisblijven voor mietjes

Belgische reisbloggers slaan de handen in elkaar

2 min

Ons land maakt een ongeziene medische en straks ook economische crisis door. Maar dat biedt ook kansen; zo slaat Soms Ook Heimwee de handen in elkaar met enkele andere van de beste Belgische reisbloggers.

belgie map

België

Thuisblijven voor mietjes

Door een artikel te schrijven met de ronkende titel: Wereldreizen voor mietjes, is het verhaal van Soms Ook Heimwee begonnen. Vandaag zijn we een aantal spannende hoofdstukken verder en staan we op het punt om weer een nieuw verhaal te beginnen. We mogen niet op reis. We mogen niet op roadtrip. We mogen niet samenhokken. We mogen ook niet “gewoon” op weekend gaan.

Hoog tijd om – samen met de crème van de Belgische reisbloggers – na te denken over wat we wel mogen en kunnen doen om die geforceerde staycation een beetje aangenamer te maken. Want, trouwe lezer, ik mag er wel van uit gaan dat je thuis blijft, toch?

Toni De Coninck, een gerespecteerd vaderfiguur in reisblogland en bezieler van june. travelmagazine verwoordt het mooi:

We kunnen nu even niet reizen. Als we ons aan het ‘blijf in uw kot’-adagio houden en social distancing in acht nemen, hoeft dat euvel niet veel langer dan twee maanden te duren. Maar we moeten nu verantwoordelijk zijn, burgerzin tonen en ons je m’en foutisme aan de kant schuiven. Het heeft niet de minste zin anders te willen doen en het lot te tarten. Er bestaan inmiddels voldoende grafieken die haarfijn aantonen hoeveel mensen je indirect kunt besmetten door de held te gaan uithangen op een zweterige kotfuif of in de lokale kaartersclub.

Soms Ook Heimwee stapt mee in het pact met june. Eentje waarbij we samen Corona-proof content willen voorschotelen. Zodat je ook eens iets anders kan doen dan uw lenteschoonmaak vroegtijdig beginnen, Netflix en chillen met uw nieuwe Tinderdate of Playstation spelen met uw lief die dat eigenlijk toch niet leuk vindt.

Daarom hebben wij besloten om minstens voor de duur van de horeca lockdown en (bijna) travel ban met een aantal collega’s front te vormen. In concreto gaan we met een aantal high profile travel blogs informatie en content uitwisselen. Noem het een blog van nationale eenheid. Iedereen van de collega’s heeft eigen specialisaties en sterktes. Bij ons is dat fotografie, ontsnappen met een auto zonder voorbereidingen en we hebben zelfs een thuisblijf-specialist in de vorm van huiscolumnist Sam. Bij anderen gaat dat bijvoorbeeld over Eten en drinken in New York City’s Lower East Side, Naar de kapper gaan in China, Een interview Rani De Coninck, Wat je op Kho Phi Phi allemaal kan doen of over de Ballen van Brussel. Ik verzin dit niet zelf.

Hou onze blogs dus in de gaten, we verwachten zo snel mogelijk leuke content te delen waar je hopelijk nu iets aan kan hebben. Al was het maar een slechte mop. Want mijn reizigershart, dat tiert nog steeds van nu of nooit. 

Blogs waar je terecht kan voor Corona-proof content:

reisblog travel awards
Soms Ook Heimwee wint ook een travel blog award in 2019

Verhalen en tips waar je vandaag iets aan kan hebben

2 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Wegisweg naar een Ardense tiny house

Ook altijd al willen overnachten in een tiny house? Wij trokken naar het charmante Saint-Hubert,...

Nu lezen

img

Kamperen voor dummies: Ardennen edition

Eerste keer kamperen? Of gewoon eens goed lachen met mijn Ardens kampeerverhaal? Van Durbuy naar...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren, de beste reisgidsen, praktische tips voor vakanties in de Azoren, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.