Een jaar om nooit te vergeten

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Een jaar om nooit te vergeten

Herinneringen maken in tijden van Lockdown

België

Herinneringen maken in tijden van Lockdown

Een jaar lockdown is geen verloren jaar. We maakten een jaar lang herinneringen voor het leven. Fotoboeken vol. Kleine en grote dingen.

Eerst verschenen op: 23 maart 2021

2 min

belgie map

België

Een jaar om nooit te vergeten

Alweer een avond languit, precies op dezelfde plek waar ik gisteren ook zat. Die plek, dat is thuis. De dagen vliegen voorbij en terwijl het lijkt dat ik nog maar net uit mijn bed gerold ben om nog maar eens in mijn home office te ploffen, is het alweer weekend. Het leven blijft rustig voort rollen en grommelen en de heimwee wordt groter. Geen avond gaat voorbij zonder de zoete zweem van nostalgie die in de woonkamer hangt. De nostalgie van bladeren door een fotoalbum, ken je dat?

Voor ik het goed en wel besef, betrap ik mezelf erop dat ik al scrollend glimlachend naar mijn telefoon lig te staren. Ik begin in maart 2020, meer bepaald de dag waarop we voor het laatst een fris getapt pintje dronken – ge weet wel, zo eentje met een blinkend, schuimend kraagje, ijskoud en aan tafel geserveerd – en verwacht dat er niets anders zal volgen dan portretten van onze twee huiskatten in alle mogelijke posities, slecht belichte selfies in trainingspak en het trage groeien van ons vers gezaaide gras. Maar ik vergis me en ik moet glimlachen. Nee, het leven stond niet stil. Wat volgt zijn herinneringen die me meteen verwarmen: die eerste lentedag zonder verplichtingen, onze eerste zelf geoogste tomaat, een huis dat transformeert van werf naar nest, en buiten, buiten, buiten. Kampvuren, kajaktochten, wandelingen, strandjuttochten, oceanen en tenten.

Het doet deugd, terug scrollen. Want ik besef dat het leven gewoon doorgaat en wanneer je écht kijkt, dat ook dit weer een jaar is voor de boeken. En meteen heb ik een plan voor de komende avonden – want wie weet hoe lang duurt het nog: ik ga nóg verder scrollen, zo ver ik kan. Ik ga welgemikte hartjes plaatsen bij de foto’s die mij doen hikken of een zoute traan wegpinken. Ik ga ze netjes sorteren, op seizoenen en kleuren, op geuren en dromen. Ik bundel alles voor later, voor wanneer de nostalgische zwemen weer de woonkamer veroveren en ik bladeren wil in wat mij lief is. Het leven, klein en groot.

Een jaar Soms Ook Heimwee ‘zonder’ reizen

Peddelen tussen de beesten van de Biesbosch

kano huren in nederland

Op roadtrip langs de Morvan tot in de Provence

zwemmen in frankrijk

Slapen in een tipi om de hoek

tielt winge kamperen

Een pitstop in de ratrace in de Cabane van Jan

kamperen in de ardennen la cabane

Aan wal gaan langs de Dijle

kanovaren dijle

Office sea-view in Portugal

nazare portugal strand

Niet-skiën in Zwitserland

Een jaar om nooit te vergeten - Soms Ook Heimwee

Nieuwjaarsduiken in de Noordzee

nieuwsjaarsduik bredene belgische kust

Kamperen aan de Semois

Nog leuke reisverhalen lezen?

2 min


met liefde geschreven door
Charlie
Author background imageAuthor background image 2Charlie
met liefde geschreven door
Charlie
Ik ben Charlie. Ik eet graag mayonaise en ga graag op reis, in die volgorde. Of precies andersom.
Meer over Charlie

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Op citytrip naar Mechelen: het land van de Maneblusser en concept stores

Aah, Mechelen! Een stad waar de Gouden Carolus rijkelijk vloeit en waar geschiedenis zich...

Nu lezen

img

Wegisweg naar een Ardense tiny house

Ook altijd al willen overnachten in een tiny house? Wij trokken naar het charmante Saint-Hubert,...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.