Sapa, dat ligt in het Noord-Westen van Vietnam en is al een tijdje erg populair bij backpackers en trekkers. Het is 8 uurtjes bussen vanuit Hanoi. En als het weer mee zit, zijn deze rijstvelden een absolute aanrader.

Je kan er gemakkelijk dag- of meerdaagse tochten maken met de locals – al dan niet officieel – als persoonlijke gids, terwijl je bij hun in een homestay blijft. En je begint er de Communistische invloeden van het wel heel erg nabije China goed te voelen. Hier mijn lading fotos van rijstvelden in Vietnam!

De H’mong, de lokale handelaars, staan gekend voor hun typische kledij die ze kost wat kost proberen te slijten aan de vele toeristen. Je kan er goede zaakjes doen: nieuwe kledij, handtassen, zakken, armbandjes, juwelen, schoenen. Het lokale eten is er uitmuntend, probeer voor een Barbecue-achtig menu te gaan uit het toeristische gedeelte. Veel goedkoper en veel meer.

Foto’sd van rijstvelden in Sapa, Vietnam

Ik deed Sapa de eerste dag vol mist en regen waardoor de landschappen grijs en onzichtbaar waren. Check zeker het weer vooraleer je gaat, want je kan letterlijk niets zien bij slecht weer. Het regenseizoen begint er eind mei.

Vanuit Hanoi rijden er miljoenen nachtbussen aan en af naar Sapa. 7 uurtjes ‘slapen’ op een shaky bus. Ook hier moet je onderhandelen voor de prijs, probeer onderaan te liggen en vraag voor wifi, airco en toiletten op de bus. Anders wordt het lastig.

Foto rijstvelden in Vietnam


De helpertjes

Cool? Check deze fotoreportages dan ook eens:

People of Cambodia
De rust van de Kalmthoutse Heide
Budapest in Beeld
Mijn beste foto’s van IJsland

What's your reaction?
0Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.