Op de Gili’s zonder 1 druppel water aan te raken

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Op de Gili’s zonder 1 druppel water aan te raken

Indonesië

Op een prachtige subtropische eilandengroep belanden terwijl je voetzool aan flarden gescheurd is. Een uitdaging die ik niet wil herhalen. En ook mijn mening over welke van de de Gili eilanden het mooist is. Door mijn surfavonturen in Bali liep ik rond met draadjes en zat ik aan de antibiotica. Mijn voet mocht absoluut niet in het… Continue...

Eerst verschenen op: 2 juni 2015

indonesie

Indonesië

Op de Gili’s zonder 1 druppel water aan te raken

Op een prachtige subtropische eilandengroep belanden terwijl je voetzool aan flarden gescheurd is. Een uitdaging die ik niet wil herhalen. En ook mijn mening over welke van de de Gili eilanden het mooist is.


Door mijn surfavonturen in Bali liep ik rond met draadjes en zat ik aan de antibiotica. Mijn voet mocht absoluut niet in het water en drinken is uit den boze. Ideaal moment om naar een party-eiland af te zakken leek me. What was I thinking…

Elke dag feest op Gili Trawangan

Het begin kon zelfs niet slechter. Om op de boot te raken moest je door het water wandelen. Ik vroeg enkele Indo’s me te helpen maar die waren uiteraard enkel uit op geld. Ik bood hen 20.000 rupi, (ik had niet meer cash bij) maar dat vonden ze precies niet voldoende. Na een kleine discussie besloot ik hen niets te geven en aan enkele Duitse jongens hulp te vragen om droog van de boot te raken.

Als je wil feesten, rep uzelf naar de Gili Eilanden. Deze eilandengroep bevindt zich tussen Bali en Lombok en is de trekpleister voor feestgangers en zandstrandeilandliefhebbers. Gili Trawangan, het grootste eiland (3km lang en 2km breed) is enkel geschikt voor feestgangers. Elke avond party, dansen in Sama Sama, weedjongetjes afwimpelen en het free bananapancakes in Hostel La Bohème. Met een fiets ben je op 30 minuutjes helemaal rond, uiteraard afhankelijk van de staat van dienst van je vehikel.

Ik had beter voor de 2 kleinere eilanden gekozen, maar doordat ik een top hostel gefixt had (deluxe privé rooftop kamer voor een bedrag naar keuze) heb ik de transfer niet gedaan. Op Meno is de natuur schoner, op Air zitten de beschaafde mensen te genieten van betaalbare luxe. En hier komen de backpackers enkel om zelf de rust op te zoeken.

Schildpadden aaien op de Gili Eilanden in Bali

Naast feesten kan je genieten van schildpadden onder water tijdens het snorkelen of goedkoop een duikcursus volgen. Van horen zeggen dat je na enkele meters snorkelen wonderschoon onderwater leven tegenkomt. Ik kan het alleen zelf niet bevestigen. Enkele kloegen wel over het harde koraal en weinig zand eens in het water, dus misschien toch je plekje goed uitkiezen.
Als deze dingen je niet aanspreken, ga er niet naar toe. Je gaat je ergeren aan de Russen, Aussies en Britten die goedkoop bier verafgoden.

2 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

10 best street dishes in Asia

<insert funny English accent > “Yessir, you like your food hot, spicy or Thai-Spicy?...

Nu lezen

img

Hipsters, hippies en het Ubud apenbos

Save the best for last, dacht ik toen ik m’n Bali plan uitwerkte. Elke Bali-bezoeker is...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.