Wat te doen in Ibiza als je David Guetta niet meteen vindt?

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Wat te doen in Ibiza als je David Guetta niet meteen vindt?

Een weekje Ibiza ziet er zo uit: wat te doen?

Europa

Een weekje Ibiza ziet er zo uit: wat te doen?

Denk je bij Ibiza ook meteen aan clubbende feestgangers of typische ‘Oh Oh Cherso’ taferelen? Aan zweterige rave parties, plakkerige haardossen en overprijsde cocktails? Of denk je aan de frigoboxtoeristen uit Benidorm, samengetroept op plastieken strandstoelen aan een veel te klein zwembad met vieze, lange, zwarte haren die in het afvoerputteke drijven? Als ingeblikte haringen…

Eerst verschenen op: 8 november 2017

spanje map

Spanje

Wat te doen in Ibiza als je David Guetta niet meteen vindt?

Denk je bij Ibiza ook meteen aan clubbende feestgangers of typische ‘Oh Oh Cherso’ taferelen? Aan zweterige rave parties, plakkerige haardossen en overprijsde cocktails?

Of denk je aan de frigoboxtoeristen uit Benidorm, samengetroept op plastieken strandstoelen aan een veel te klein zwembad met vieze, lange, zwarte haren die in het afvoerputteke drijven? Als ingeblikte haringen met claustrofobie toch krampachtig tot rust proberen te komen door hoeveelheden uitgedunde alcohol? Ibiza scoorde in mijn hoofd op het eerste zicht niet heel erg hoog op de grote Yannick-gaat-de-wereld-zien schaal. Maar bleek dat terecht? Wat te doen in Ibiza en wat zeker niet?


reis naar ibiza

Ibiza is het mooiste eiland van Europa!

Ik hoorde verrassend veel mensen laaiend enthousiast bezig over Ibiza toen ik mijn nieuwe bestemming prijs gaf. Ideaal dus om eens te gaan piepen met een tiental bloggers uit onze buurlanden op uitnodiging van TUI en checken of mijn vooroordelen terecht waren.
Een magische zonsondergang, tocht met de catamaran en bezoekjes aan enkele van de vele rustige baaitjes stonden op het programma. En ik kreeg nog wel een laatste keer een beetje onbetaald verlof te pakken bij madewithlove. Het is mooi geweest in 2017.

wat te doen op ibiza
Romeo en Kathi van Sommertageblog gingen mee op zoek naar David Guetta

Is Ibiza meer dan clubs alleen?

Amnesia, Pacha en Ushuaïa zwaaien de plak in Ibiza. Ze behoren tot de grootste clubs van Europa en zodra je landt krijg je posters en reclame over deze mastodonten van de nacht in je neus geramd. Dat begon daar al goed, in de Balearen. Het zou niet al te moeilijk worden om David Guetta en de zijnen te vinden – wat een enge gedachte…

Maar al gauw bleek dat het eiland Ibiza veel meer te bieden had. Ik zag er mooie sunsets, schattige baaitjes, schone hotels en gezellige stadjes. Ik at er lekker en ik kwam er wat tot rust.
Dan deel ik met plezier dit verslagje voor zij die David Guetta niet kennen. Voor iedereen die natuur boven beats plaatst. Voor ouders die schrik hebben als hun puber zegt dat hij naar Ibiza wil. Want DJ David Guetta, die heb ik nooit gevonden.

ibiza reis tip
De haven van Ibiza Old Town
beste hotel op ibiza
TUI Magic Life Cala Pada
ibiza reistips whereistara
Tara van Whereistara uit Dublin
Espalmador strand mooiste strand ibiza
De andere bloggers op Espalmador, het mooiste strandje van Fuertaventura
mooiste zonsondergang op ibiza
Een zonsondergang in Ibiza is altijd de moeite waard

Wat moet je zeker doen in Ibiza?

Wat te doen in Ibiza als je David Guetta niet vindt - Soms Ook Heimwee
De geit en Morris, lekker scheuren door Ibiza

Een auto huren

Ga je naar Ibiza, huur dan een autootje om het eiland te zien. Ik huurde een oude geit geschilderd in duizenden kleurtjes. Zo’n ding heeft geen stuurbekrachtiging en de remmen werkten haast niet meer. Heerlijke ervaring.

Wil je trouwens snel en gemakkelijk prijzen vergelijken van de verschillende autoverhuurders? Check EasyTerra.be eens, ze vergelijken alle autohuurprijzen wereldwijd. De verzekeringen zijn inbegrepen en je kan annuleren tot een uur of 48 vooraf. Zowel enkele grote autoverhuurders als lokale bedrijven worden in rekening gebracht bij de vergelijking. Zeker eens checken, het werkte vlot! Voor Ibiza is het aanbod van Easy Terra behoorlijk groot.

beste strand ibiza
Sunny op wandel naast het strand van Ibiza, prachtige taferelen

Op het mooiste strand van Ibiza liggen

Cala d’Hort staat voor velen voor het mooiste strand van het eiland. Zeker met het zicht op Es Vedra, een rotsformatie ver in de zee zijn de zichten verbluffend. Het is er wel altijd druk, zelfs nog in oktober.

mooiste zonsondergang strand ibiza
Zonsondergang bij Cala Comte

Zonsondergangen spotten en fotograferen

Op Cala Comte zag ik de mooiste zonsondergang. Het strand kijkt recht op de gloedrode horizon tijdens golden hour. Het is hier ook wel druk, maar eigenlijk ook groot genoeg om er geen last van te hebben. Je kan lekker gaan eten in de strandbar als de zon gaan dutten is. Het eten bij Sunset Ashram is magnifiek, de drank lekker en het zicht uitmuntend. Dat de prijs hier al gauw wat hoger ligt, mag dan ook niet verbazen. Ibiza is eigenlijk eerder aan de dure kant.

beste hippie markets op ibiza
Hippie markets, ieder z’n ding

Hippie markets bezoeken

Een grappige tegenpool voor al dat moderne harde dansgeweld zijn de hippie marktjes. Zweverige beats en mystieke geuren nemen je mee van stalletje tot stalletje. Het is je ding of het is je ding niet, maar gezellig is het er meestal wel.

formentera bezoeken ibiza
Op weg naar Formentera

Een boottocht naar Formentera en Espalmador maken

We mochten op een boot! Naar het mooiste eiland van allemaal: Formentera. De stranden zijn nog witter en ongerepter hier. Een uurtje varen van Ibiza, met een tussenstop op het strand van Espalmador. Prima vooruitzicht, alleen boekten we de foute excursie waardoor we op een boot belandden samen met 100 andere toeristen die Formentera enkel vanuit de zee te zien kregen. We mochten jammer genoeg het eiland niet op, dus check goed of je boot ook effectief aanmeert aan het eiland.

ibiza oude stad bezoeken
Ibiza oude stad

Ibiza Town/ Eivissa bezoeken

Verrassend mooi. Moderne winkeltjes gaan hand in hand met de oude stenen, geflankeerd door de grote stadsmuren en zwoele temperaturen. Je kan er makkelijk een dagje in verdwalen. Neem wel best je ongelimiteerde kredietkaart mee dan.

beste restaurant ibiza
Het zicht vanuit Pontinatx

Het beste restaurant van Ibiza bezoeken

Los E-na-mo-rados dos dos in Portinatx. Super lekker eten in een heel gezellig baaitje in het noorden van het eiland. Heel betaalbaar en fijne uitbaters. Ook ideaal voor ontbijt of brunch. Mooi zicht, will come again.


Conclusie: Ibiza is echt wel een aanrader

Het is er schoon, je kan er prima wandelen en het eten is er lekker. Je kan perfect de clubs en beats vermijden, zeker in het rustigere noorden. Het eiland heeft veel potentieel, al zou ik het in de zomermaanden links laten liggen. En als je op zoek bent naar iets goedkoops, kan je beter nog even verder zoeken. Dan zijn er nog steeds… De Azoren!

Wat te doen in Ibiza als je David Guetta niet vindt - Soms Ook Heimwee
Wat te doen in Ibiza als je David Guetta niet vindt - Soms Ook Heimwee
Wat te doen in Ibiza als je David Guetta niet vindt - Soms Ook Heimwee
Wat te doen in Ibiza als je David Guetta niet vindt - Soms Ook Heimwee
Wat te doen in Ibiza als je David Guetta niet vindt - Soms Ook Heimwee
Wat te doen in Ibiza als je David Guetta niet vindt - Soms Ook Heimwee
Wat te doen in Ibiza als je David Guetta niet vindt - Soms Ook Heimwee
ibiza old town bezoeken
mooiste stranden ibiza
ibiza reisblog tips
Ibiza bezoeken en tips
Wat te doen op Ibiza
Wat te doen in Ibiza

6 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Azoren reistips: de best verstopte eilanden van Europa

Wat te doen op de Azoren? Een gids vol reistips voor avonturiers, fotografen en wijnfans....

Nu lezen

img

Uitbuiken in Bonaire

Waar kan je best eten op Bonaire? Jens van BelgianWino schreef het in zijn culinaire zoektocht...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.