Short escape naar de Waddeneilanden? De winnaar is bekend!

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Short escape naar de Waddeneilanden? De winnaar is bekend!

Wat doen in de Waddeneilanden van Nederland

Europa

Wat doen in de Waddeneilanden van Nederland

Tips en redenen om zeker een wintertrip te maken naar de Nederlandse Waddeneilanden! Wandelen in weidse natuur, zeehonden spotten en zo veel meer.

Eerst verschenen op: 20 december 2017

4 min

nederland map

Nederland

Short escape naar de Waddeneilanden? De winnaar is bekend!

Ook net ontdekt dat je eigenlijk vakantie hebt met Kerst en Nieuw en nog op zoek naar een last minute trip dichtbij? Dan kan je misschien eens een frisse neus gaan ophalen op de Nederlandse Waddeneilanden want onderaan dit bericht geef ik een weekendje Waddeneilanden weg!

De Waddeneilanden liggen uitgestrekt langs de Nederlandse, Duitse en Deense kust. Het grootste en wellicht meest bekende eiland is Texel, gevolgd door het Deense Rømø en het Duitse Sylt.


Wie aan de Waddeneilanden denkt, denkt terecht aan ziltige strandwandelingen met een stevige windjekker aan, fietsen door duinen, vuurtorentjes die parmantig de heuvels sieren en schattige zeehondensnoetjes. Uitwaaien, benen strekken en even aan de eindejaarsdrukte ontsnappen. Nog redenen nodig om een wintertrip te maken naar Texel, Schiermonnikoog, Vlieland, Terschelling of Ameland? Here it comes!

Short escape naar de Waddeneilanden? De winnaar is bekend! - Soms Ook Heimwee

Natuurpracht die UNESCO Werelderfgoed is

De Waddenzee en haar eilanden zijn misschien wel het mooiste natuurgebied dat onze noorderburen rijk zijn. Dat verzinnen ze niet zomaar, want sinds 2009 werd het erkend als UNESCO Werelderfgoed en staat het naast andere parels zoals Yellowstone National Park en The Great Barrier Reef te blinken in deze wereldranglijst. Needless to say dat wandelen of fietsen door deze natuur je niet teleur zal stellen. Nog rustiger en stiller in de winter, en met geluk pik je nog een sneeuwtapijtje mee.

Short escape naar de Waddeneilanden? De winnaar is bekend! - Soms Ook Heimwee

Kerstvreugde en ijsberen op Texel

Niet alleen kan je op het meest noordelijke punt van Texel genieten van een eindeloos panoramisch zicht wanneer je de vuurtoren beklimt, maar ook culinair is het genieten op dit eiland. Sla zeker geen bezoekje aan een van de vele kaasboerderijen over en proef van het Hollandse goud. Tijdens de feestdagen kan je ook genieten van al het lekkers dat het eiland te bieden heeft op de jaarlijkse kerstmarkt van Oosterend.  Of duik wel heel erg letterlijk het nieuwe jaar in met een verfrissende nieuwjaarsduik op het Texelse strand. Mij niet gezien hoor.

Short escape naar de Waddeneilanden? De winnaar is bekend! - Soms Ook Heimwee

Sterren gapen op Terschelling

Ook op Terschelling vind je dezelfde weidse natuur en wandelpaden om je groen hart op te halen. Moe gewandeld? Ga eens te paard of huur een fiets om de duinen te verkennen. Vooral in het internationale natuurgebied De Boschplaat word je omringd door helse natuur. En hier kan je nog echte duisternis vinden, ver weg van alle lichtvervuiling. Terschelling is dan ook de thuisbasis van het International Dark Sky Park, de ideale plek om intens te gaan sterren gapen. Voor de photo geeks onder ons, vergeet uw statief en long exposure gemoed niet mee te nemen!


Zeehondensnoetjes in het wild!

Kruip jij ook liever in een bootje dan met uw neus aan het venster van een aquarium naar zee-beesten te turen? Niets mooier dan al dat marinegeweld gewoon live in de natuur bezig te zien. Ook op de Waddeneilanden kan je een rubberbootje nemen, de kapitein brengt je dan naar een drooggevallen gebied in de Waddenzee waar je met wat geluk de robben zal zien zonnebaden – of sneeuw happen. Hij leert je onderweg de interessantste weetjes over het gebied en gooit er nog wat stoere zeebonk-verhalen bij.

Lees ook: Kanovaren in De Biesbosch

Zeehond in de winter
Niets leuker als de zeehond juist je camera inkijkt!

Helemaal in de kerstsfeer?

Op Terschelling kan je bijvoorbeeld op 24 december je helemaal in de kerstgekte wentelen tijdens hun ‘Kerstmiddag’ met gezellige kraampjes en jingelende optredens. Op tweede kerstdag kan je er deelnemen aan de 16e kerstwandeling, 10km lang langs konijnenpaadjes, doorheen bossen en duinen.

In Ameland kan je – moest je stilaan het ding niet meer kunnen zien of ruiken – deelnemen aan het jaarlijks kampioenschap kerstboomwerpen op 31 december. Voor de vredigere zieltjes vindt er ook een eindejaarsconcert van Vocaal Ensemble Vocalis plaats op 28/12.

Niets leuker dan wandelen bij nacht en het is al helemaal af als je terwijl stoer met een fakkel kan zwaaien. Trek dan naar Schiermonnikoog voor de midwinter fakkeltocht. Voor de kleinsten zijn er leuke verrassingen onderweg en uw tenen opwarmen kan met warme chocolademelk of glühwein bij aankomst.

En de winnaar is…

Uiteindelijk deden er een kleine 100 mensen mee via Soms Ook Heimwee met de wedstrijd. Een onschuldige Waddense hand trok een naam uit de trommel…
Proficiat:

Sven Devlieghere


Wedstrijd gedaan: Win een Waddeneilanden wintertrip!

Zin gekregen om te vertrekken, maar al te veel geld uitgeven aan kerstkadootjes voor de bomma? Maak hier dan kans op een weekendje voor twee naar de Waddeneilanden!

Klik op onderstaande link, vul jouw gegevens in en laat even weten dat je via Soms Ook Heimwee op de wedstrijd gebotst bent.
Deelnemen kan tot 21 januari 2018. Succes! Spannend!

Lees ook: Wilde wizenten spotten in de Maashorst

4 min


met liefde geschreven door
Charlie
Author background imageAuthor background image 2Charlie
met liefde geschreven door
Charlie
Ik ben Charlie. Ik eet graag mayonaise en ga graag op reis, in die volgorde. Of precies andersom.
Meer over Charlie

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Wegisweg naar een Ardense tiny house

Ook altijd al willen overnachten in een tiny house? Wij trokken naar het charmante Saint-Hubert,...

Nu lezen

img

Kamperen voor dummies: Ardennen edition

Eerste keer kamperen? Of gewoon eens goed lachen met mijn Ardens kampeerverhaal? Van Durbuy naar...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.