5 heerlijke fietsroutes in Vlaanderen die je absoluut eens moet gefietst hebben
< Alle reisverhalen

5 heerlijke fietsroutes in Vlaanderen die je absoluut eens moet gefietst hebben

Trappersgeluk: Dit zijn 5 van de mooiste fietstochten in Vlaanderen

Dit zijn 5 van de mooiste fietstochten in Vlaanderen. Geniet van het leven op de pedalen, en ontdek heerlijke nieuwe plekjes in Vlaanderen

Reisverhaal geschreven op 13 september 2023

Yannick

fietstroutes-vlaanderenfietsen-mountainbiken-maaseikleukste-fietstochten-vlaanderen

Geloof me, wanneer je denkt dat je alles gezien hebt, verrast Vlaanderen je keer op keer. Met haar glooiende heuvels in de Vlaamse Ardennen, prachtige hyacinten in de bossen, een doorkijkkerkje in Borgloon, de heerlijke wateren in het Waasland, unieke overnachtingsplaatsjes en glampingsites in de velden, je vindt het allemaal. Kriebelt het om nieuwe plekken per fiets te ontdekken? Wil je in het wiel van mijn papa springen en de mooiste fietsroutes van Vlaanderen ontdekken? Zin in avontuur op twee wielen? Trek je stoute klikpedalen aan, zet je helm op en ontdek de geheimen van Vlaanderens mooiste plaatsjes. C’est parti!

1. Fietsen op De Kastelenroute rond Brugge

5 heerlijke fietsroutes in Vlaanderen die je absoluut eens moet gefietst hebben - Soms Ook Heimwee

Tussen de middeleeuwse straten van Brugge schuilen kastelen en uitgestrekte groene velden. Wat maakt het uniek? De mix van historie en natuur. Deze route brengt je langs:

  • Kasteel van Loppem: Een neogotisch pareltje omringd door een betoverend park. Hier vind je een labyrint waarin je heerlijk kunt dwalen. De architectuur vertelt verhalen uit vervlogen tijden.
  • Het Minnewaterpark: Een bron van romantiek. Zeggen ze niet dat de Minnewater de tranen van een verloren liefde bevat? Elk hoekje ademt geschiedenis en liefdeslegendes.

2. Ontdek het Limburgs Fietsparadijs

5 heerlijke fietsroutes in Vlaanderen die je absoluut eens moet gefietst hebben - Soms Ook Heimwee

Limburg, de groenste provincie, heeft meer dan alleen vlakke paden. Je fietst hier letterlijk tussen de boomtoppen! Door het Nationaal Park Hoge Kempen zweef je boven de grond en voel je je één met de natuur. Het uitzicht vanaf deze unieke fietsbrug is adembenemend. Een ervaring die je nergens anders vindt!

3. Fietstocht langs De Trappistenroute

beste fietstocht vlaanderen

Fietsen en trappistenbier; een betere combo bestaat niet. Deze route is een hemelse ervaring voor zowel fiets- als bierliefhebbers. Terwijl je de 40 km lange route aflegt, ontdek je het geheim achter de trappistenbrouwerijen. Elk klooster heeft zijn eigen karakter en unieke bier. Voel de geschiedenis en proef de traditie.

4. Fietsen in de Vlaamse Ardennen

Prachtige landschappen en glooiende heuvels in munte
Munte is een pareltje in Scheldeland aan de rand van de Vlaamse Ardennen

Dit is dé plek voor de echte klimmers onder ons. Maar wat het echt uniek maakt, is de combinatie van ruige natuur en Vlaamse gezelligheid. Tijdens je tocht kom je langs de beruchte Muur van Geraardsbergen, een uitdaging voor elke fietser. Na elke klim word je beloond met panoramische zichten. En na de inspanning? Zet je fiets veilig weg met een ART slot en geniet van een welverdiend lokaal biertje in één van de pittoreske dorpjes.

5. De Dijlevalleiroute

kano huren diest
Foto Robin Dams

Rivieren hebben iets magisch, en de Dijle is daarop geen uitzondering. Het kabbelende water leidt je van het historische Mechelen naar het levendige Leuven. Beide steden barsten van de cultuur en geschiedenis. Maar tussen deze steden in? Idyllische landschappen, oude watermolens en onontdekte parels.

Avontuurlijk of rustgevend, Vlaanderen biedt het allemaal. De echte charme zit hem in de details. Dus stap op, trap door en ontdek! 

2 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

Trappersgeluk: de mooiste fietsroutes van Vlaanderen (deel 2)

Ook af en toe last van die vervelende winter blues? Geen betere manier om die te bestrijden dan...

Nu lezen

img

Henegouwen is een geheimtip en de perfecte staycation in het groen

Een heerlijke vakantie en logeren in het groen in Henegouwen? Dan moet je bij Your Nature Eco...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.