Column

Column

Sam schrijft om de zoveel weken een column over reizen. Of toch iets dat daar in de verte mee te maken heeft. Yannick voorziet deze onzin met foto's, hopelijk van dezelfde locatie als die waar Sam ons mee naartoe neemt in zijn verhalen.

reisverhaal sam

Column: Waarom ons moemoe zaliger een influencer avant la lettre was.

Reizen in de jaren 60 en 70, hoe zag dat er uit? Sam schreef in een reis door de tijd een ode aan zijn moemoe, een influencer zonder dat ze het zelf wist.

prehistorisch museum ramioul

De Waalse prehistorie

Een bezoek aan het prehistorisch museum van Ramioul, een ideale activtieit in Wallonie voor de hele familie

hoevetoerisme belgie

Een weekendje Waasland

“Den daddyzak moet àl-tijd op de achterbank, nooit in de koffer.” Zulke ouderlijke wijsheden veinsde ik wel meer dit weekend. Net zoals de grote Theoloog Hans Geybels in de laatste Belpop Control toegaf, heb ook ik al mijn wijsheden van boeken of ...

leuven staycation

Vriendschap in tijden van Corona

Kijk, iedereen heeft behoeften. Vaak wordt eten bij drinken gezet en vriendschap bij liefde. Zelf pair ik vriendschap liever met drinken. Daarom solliciteer ik deze week bij jeugdvriend Jelle om in zijn finale bubbel van 5 te geraken.

Lockdown staycation tips rotselaar

Op zoek naar het onvindbare Reetje van Rotselaar

Ergens tussen Demer en het bewoonde Rotselaar leeft een reetje dat zich niet wil laten fotograferen.

reistrends reisblog corona opinie

Van je zetel naar de horizon

Even dromen naar overmorgen. Wanneer mogen we weer reizen? Wat met de reissector na de crisis en de renaissance van het reizen. En een verloren streepje wit aan de azuurblauwe hemel.

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Instagram: show @yannickdepauw and @somsookheimwee feed