Column

Column

Sam schrijft om de zoveel weken een column over reizen. Of toch iets dat daar in de verte mee te maken heeft. Yannick voorziet deze onzin met foto's, hopelijk van dezelfde locatie als die waar Sam ons mee naartoe neemt in zijn verhalen. Ontdek de beste restaurants van Leuven volgens Sam en Yannick!

Onze reisgidsen, verhalen en tips over

reizen naar Column

Center Parcs Terhills

Terhills Resort by Center Parcs: Kindvriendelijk & luxueus, kan dat samen?

Limburgse gastvrijheid en nostalgisch genot bij Vakantiepark Center Parcs Terhills Resort. Inchecken met een glimlach, verleden omgezet in toekomst. Center Parcs Terhills: moderne twist op tijdloos samenzijn, het ideale weekendje weg met kinderen....

disneyland parijs column

Onze man ging op vrouwendag naar Disneyland Parijs

Huiscolumnist Sam en semi-professioneel thuisblijver gaat naar Disneyland en schrijft een verslag in zijn gekende stijl.

reizen in zwitserland met kinderen

Zomeren in Zwitserland met kinderen en kroost

Zwitserland met kinderen: een zomer vol verrassingen! Dit zijn de minst gestelde vragen over reizen met kinderen in Zwitserland, met onverwachte tips!

jonge vader in franse binnenspeeltuin

In de Franse binnenspeeltuin

Een vrouw met een kort, pittig kapsel ziet er niet zo pittig uit. Een grootvader had zich zijn vervroegd pensioen anders voorgesteld. Een moeder doomscrollt op een pagina vol kleurrijke drinkbussen. Het is begin augustus, maar moederbreinen staan ...

Wat doen in Zeebrugge en Brugge

Briljant Brugge

Vakantie in Brugge: hoe je genieten van natuur, wandelen en fietsen kan combineren met kunst, cultuur en de beste restaurants aan zee!

reisverhaal sam

Column: Waarom ons moemoe zaliger een influencer avant la lettre was.

Reizen in de jaren 60 en 70, hoe zag dat er uit? Sam schreef in een reis door de tijd een ode aan zijn moemoe, een influencer zonder dat ze het zelf wist.

prehistorisch museum ramioul

De Waalse prehistorie

Een bezoek aan het prehistorisch museum van Ramioul, een ideale activtieit in Wallonie voor de hele familie

hoevetoerisme belgie

Een weekendje Waasland

“Den daddyzak moet àl-tijd op de achterbank, nooit in de koffer.” Zulke ouderlijke wijsheden veinsde ik wel meer dit weekend. Net zoals de grote Theoloog Hans Geybels in de laatste Belpop Control toegaf, heb ook ik al mijn wijsheden van boeken of ...

leuven staycation

Vriendschap in tijden van Corona

Kijk, iedereen heeft behoeften. Vaak wordt eten bij drinken gezet en vriendschap bij liefde. Zelf pair ik vriendschap liever met drinken. Daarom solliciteer ik deze week bij jeugdvriend Jelle om in zijn finale bubbel van 5 te geraken.

Lockdown staycation tips rotselaar

Op zoek naar het onvindbare Reetje van Rotselaar

Ergens tussen Demer en het bewoonde Rotselaar leeft een reetje dat zich niet wil laten fotograferen.

reistrends reisblog corona opinie

Van je zetel naar de horizon

Even dromen naar overmorgen. Wanneer mogen we weer reizen? Wat met de reissector na de crisis en de renaissance van het reizen. En een verloren streepje wit aan de azuurblauwe hemel.

beste cafe leuven toogverhaal

Het betere is de vijand van het goede

2020 wordt het jaar van de quotes, pyschonautisme en herontdekking van oude bekenden. Dat alles besefte ik op 2 januari toen ik, licht beschonken, in de nieuw geopende frituur Boem Patat de beste Poutine (meer saus dan frit) van mijn leven at.

...
Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Aan het laden...