Portugal
portugal map

Portugal

Heerlijk! Bom Dias! Een wijntje in Porto of gegrilde visjes in Lissabon? Surfen in Nazare of een een huwelijksreis in de Algarve op de mooiste stranden van de Portugese kust? Of droom je van de eilanden van de Azoren en vakantie naar de mooiste plaats in Europa volgens ons? We schreven een hele reisgids met alle tips en weetje over de Azoren. Op deze reisblog over Portugal vind je de beste tips voor een reis en onvergetelijke vakantie naar dit prachtige land.

reizen met een baby vakantie tips

Hoe moeilijk is reizen met een baby?

Onze eerste zomer met een kindje. Hoe pakten we dat reizen met een baby aan? Enkele tips en bedenkingen!

reis tips azoren

Azoren reistips: de best verstopte eilanden van Europa

Wat te doen op de Azoren? Een gids vol reistips voor avonturiers, fotografen en wijnfans. Watervallen, wandelingen en must do’s. Genieten op de eilanden.

mooiste stranden van portugal

Dit zijn de mooiste stranden van de Algarve

Dit zijn de mooiste stranden van de Algarve, de parel van Portugal. Portugal is een van de mooiste reisbestemmingen in Europa door haar wilde stranden en ruige kliffen. This is why…

monte da lua algarve

Op huwelijksreis in de Portugese Algarve

We zijn geplooid. Meteen ook het ultieme bakstenen bewijs dat wij niet áltijd weg zijn of niet een eindeloze bodemloze put congé payé hebben: we kochten een huis op de Vlaamse klei. Dat is zo goed als hetzelfde als trouwen of toch een voldoende re...

citytrip porto plannen

Dit is Porto: gegrilde viskes, straten vol kleur en lekkere port

Citytrip Porto plannen? Goed. Prachtig Porto, diamant aan de Douro. Lees hier de tips van de redactie over de beste plekjes van deze mooie stad.

walvis spotten op de azoren

Van walvisjager naar Free Willy op de Azoren

Wil je ook walvissen spotten op de Azoren? Of zwemmen met wilde dolfijnen? Hier de beste tips om walvissen en dolfijnen te zien op de Azoren.

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.