Buddha eren kan niet mooier dan tijdens Yi Peng Lichtfestival Thailand in Chiang Mai. Het festival vindt elk jaar plaats bij volle maan in de 2de (Yi) maand (Peng) van de Lanna kalender. En ik was toevallig in de buurt.


En ook al heeft de overheid sinds dit jaar het festival officieel verboden – ik veronderstel natuur en veiligheids-redenen – het spektakel vond toch gewoon plaats. Ze maken hier wel hun eigen wetten en regels. Maar er waren toch bedenkelijk minder lantaarns te spotten dan op de foto’s die je ziet als je googled. (zeker doen, echt de moeite)

lichtfestival Thailand


Misschien ook omdat ze het geheel toeristisch beginnen uit te buiten en alle mensen op eenzelfde plaats (aan de universiteit) willen krijgen om het festival te bewonderen. En daar vragen ze dan ook 100dollar inkom voor. Dit event vindt de week na Loi Krathong plaats, een ander festival in Thailand waarbij ze kaarsen op het water laten om de natuur en Buddha te eren. Maar vergeet dat en zorg er voor dat je aan de rivier bent tijdens Yi Peng. Echt fantastisch. Overal waar je kijkt zie je vlammen de lucht in gaan, en dat voor uren aan een stuk. Ik zag zeker 10.000en lantaarns opstijgen. Non stop. Echt magisch.

Chiang Mai verdient overigens een langer artikel, dat later zal komen. Maar ik kon niet wachten om de foto’s te delen. Een fantastische avond.

lichtfestival Thailand
Alisa en ik doen ook mee!
lichtfestival Thailand

What's your reaction?
2Geef een hartje
Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.