Op zoek naar de brug van Peter Pan

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Op zoek naar de brug van Peter Pan

Naar Londen met kinderen

Europa

Naar Londen met kinderen

Kleine meisjes worden groot. “Ik wil graag eens naar Londen gaan”, antwoordde ze toen ik haar vroeg wat ze wou voor Nieuwjaar. Als peter met een mama die in de metropool woont, kon ik deze kans echt niet laten schieten. En dan deel ik graag deze londen met kinderen tips met jou.

Eerst verschenen op: 21 maart 2015

5 min

verenigd koninkrijk map

Verenigd Koninkrijk

Op zoek naar de brug van Peter Pan

Kleine meisjes worden groot. “Ik wil graag eens naar Londen gaan”, antwoordde ze toen ik haar vroeg wat ze wou voor Nieuwjaar. Als peter met een mama die in de metropool woont, kon ik deze kans echt niet laten schieten. En dan deel ik graag deze londen met kinderen tips met jou.


De 3de trip van m’n mini-afscheids-tournee is er eentje alleen met m’n dikste vriendin van allemaal. Maar wat kan je allemaal doen op één weekend in Londen met een 7 jarige prinses? Peter Pan vangen op de ‘Toren-brug’, Engels ontbijt eten maar dan zonder vieze bonen (en worst), op een dubbeldekker zitten (+ repeat), verloren lopen in de grootste speelgoedwinkel van het Verenigd Koninkrijk en de wetenschapper uithangen in het Science Museum, bijvoorbeeld.

Londen met kinderen tips.

De Londen-kindereditie van Lonely Planet (verboden voor ouders) was de enige vliegtuigliteratuur die ik mee had. Hiermee kregen we wel meteen een beeld van wat ons allemaal te wachten stond. Het hielp me ook het wat-gaan-we-doen vraagstuk een beetje op te lossen. En ja, het vliegtuig. Dat was goedkoper dan de Eurostar. Check dus zeker ook de Easy Jet tarieven als je snel en goedkoop wil gaan.  En voor 30 pond extra sta je op 25 minuten met de Gatwick Express in het centrum. De chunnel of overzet boot (DFDS) is pas voordelig zodra je met 3 of meer volwassenen reist.

Ik heb de luxe om nooit overnachting te moeten zoeken, want mama woont op 30 minuten undergrounden van het centrum. Vrijdagavond veel te laat bed in en dromen van het grote avontuur op zaterdag.
We vaarden met een bootje voorbij Big Ben, het bureau van James Bond en The London Eye. Dit reuzenrad stond nog op ons programma op voorwaarde dat we niet te lang zouden moeten aanschuiven. Uitstappen deden we aan Tate Modern en Shakespeare z’n Theater. Met het members-pasje van het museum konden we genieten van een mooi uitzicht over de Thames en een eerste London skyline.

Daarna met de dubbeldekker richting Tower Bridge voor een uitgebreide fotoshoot. Peter Pan hebben we niet gevonden, maar door de fonkeling in haar ogen waande ik me toch even in Fantasieland. In plaats van Kapitein Haak was het de koude wind die ons probeerde te pakken, maar het was Starbucks die ons net op tijd kwam redden.

Klaar voor het echte London. Met de nodige stand-in-ouder-stress de underground in, hop naar Oxford Circus. Hamley’s – 5 verdiepingen speelgoedwinkel gevuld met goochelaars, grappenmakers, schmink en glitter standjes en niet te vergeten veeeel Playmobil – doet toch elk kinderhart een tikkel harder slaan. En elke portemonnee wordt er na de ellendige drukte toch een paar grammetjes lichter.

Op zondag hebben we veel bijgeleerd in het Science Museum. Technopolis maar dan in het groot. De taalbarrière bleek echter net iets te groot voor een leergierig meisje, maar de videospelletje waren tof. Ik denk dat het Natural History museum (er vlak naast) meer succes had gehad.

Praktische tip: Reizen met een kind dat niet van jezelf is moet je op voorhand goed in orde brengen. Een beëdigd document van de gemeente ondertekend door de ouders bleek niet voldoende om de Border Control ervan te overtuigen dat ik geen foute plannen had. Op zich wel goed dat de controle streng is, maar waarschuw de ouders dat ze een telefoontje mogen verwachten voor wat vragen.

Dingen die we nog hadden kunnen doen:

  • Eekhoorntjes eten geven & Serpentine Gallery in Hyde Park
  • The London Eye
  • The Dungeons (al is dat wat eng voor kleine meisjes)
  • London Ducktours
  • Lego tentoonstelling in Brick Lane (whats in a name)

Andere leuke reisbestemmingen

5 min


met liefde geschreven door
Yannick
Author background imageAuthor background image 2Yannick
met liefde geschreven door
Yannick
Wereldreiziger, designer en fotograaf. Springsteen fanboy en zaalvoetbalkeeper. Daarnaast doe ik marketing bij madewithlove en ben ik het bonkend hart achter Soms Ook Heimwee
Meer over Yannick

Vorig verhaal

Volgende verhaal

Deze reisverhalen vind je misschien ook wel tof...

img

5X Verborgen rust in London

Enkele verborgen plekjes van Londen. Rustige plekjes om te bekomen in de grootstad. Niet te veel...

Nu lezen

img

The Kayak Trip: De Noorse fjord op met Travelbase

Ontdek kayakken in Noorwegen met The Kayak Trip van Travelbase, een 7-daagse tour langs de...

Nu lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.