Albanië
albanie map

Albanië

Een roadtrip door Albanië is een reis langs prachtige natuur, verschillende religies en vreemde gewoontes. Op slechts twee uur van Brussel reis je op de rand van Europa.

Algemene info Albanië

Hoofdstad

Tirana

Inwoners

2.812 millioen

Hoofdstad

Euro

Beste reistijd voor Albanië

Juni

Hotspots in Albanië

Albanië

Veelgestelde vragen over Albanië

Waar ligt Albanië?

Hoe lang vliegen naar Albanië?

Wat is er te doen in Albanië?

Is Albanië goedkoop om te bezoeken?

Algemene info over reizen naar Albanië

Ontdek de Ongerepte Schoonheid van Albanië

Reizen door Albanië biedt een rijke ervaring vol smaken, geschiedenis en prachtige natuur. Ontdek het land terwijl je de geurige koffie deelt met vrienden, geniet van heerlijke ‘byrek’-pasteitjes en ontmoet gastvrije mensen op historische pleinen. In steden zoals Tirana, waar oud en nieuw harmonieus samenkomen, kun je door bruisende straten wandelen. Albanië heeft ook adembenemende natuurlijke schoonheid, met ruige bergtoppen en turquoise wateren, waardoor het snel een nieuwe favoriete vakantiebestemming wordt.

Plan Jouw Ultieme Albanië Avontuur

Als je je reis naar Albanië wilt plannen, kun je gebruikmaken van onze reisgidsen om de perfecte vakantie te plannen voor deze onderschatte bestemming. Of je nu de ene idyllische kustplaats na de andere wilt verkennen, historische dorpjes zoals Krujë wilt ontdekken, of wilt wandelen in de bergen, we hebben alles voor je uitgezocht. Je kunt zelfs onze complete Albanië reisroute van 2 weken bekijken voor inspiratie en tips voor je reis.

De Beste Reistijd voor Albanië: Lente en Zomer

De beste tijd om Albanië te bezoeken hangt af van je voorkeuren. In de lente barst het landschap van kleur uit, met wilde bloemen die de heuvels sieren, ideaal om archeologische vindplaatsen zoals het Butrint National Park te bezoeken of door de valleien van Theth te wandelen. In de zomer kun je genieten van zonnige dagen met turquoise wateren en levendige festivals, perfect voor strandliefhebbers.

Ontdek de Albanese Rivièra: Een Verborgen Parel

Verken de Albanese Rivièra, met afgelegen baaien en bruisende strandplaatsen zoals Himare. Omdat Albanië nog relatief onontdekt is als vakantiebestemming, zijn de stranden vaak rustig en sereen. Het hoppen van het ene strand naar het andere is een van de meest plezierige dingen om te doen in Albanië.

Culturele Rijkdom: De Diverse Tradities van Albanië

De cultuur van Albanië is divers en heeft een rijk erfgoed. De Albanese keuken is smaakvol en combineert invloeden uit het Middellandse Zeegebied en de Balkan, met vlees, verse zeevruchten en kleurrijke groenten die deel uitmaken van de heerlijke gerechten. Verken levendige markten waar verse producten en zuivelproducten overvloedig aanwezig zijn, en proef van sterke koffie.

Albanië: Een Land van Religieuze Harmonie

Wat betreft religie, is Albanië een land van religieuze harmonie, waar verschillende religies vreedzaam naast elkaar bestaan. Hoewel de meerderheid van de bevolking islamitisch is, is er ook een aanzienlijke christelijke populatie.

Albanië in Een Oogopslag: Belangrijke Feiten en Cijfers

Daarnaast vind je hier enkele feiten over Albanië:

  • Oppervlakte: 28.748 km² (iets kleiner dan België en 0,8 keer zo groot als Nederland)
  • Aantal inwoners: 3.038.594 (2016)
  • Hoofdstad: Tirana
  • Buurlanden: Montenegro, Griekenland, Macedonië, Kosovo en aan de overzijde van de zee Italië.
Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Aan het laden...