Afrika
afrirka map

Afrika

Reizen in Afrika: van de stoffige soukhs in Marokko, door de helblauwe wateren van Egypte en haar dolfijnen, tot in het diepe Zuiden tussen leeuwen en olifanten. This is Africa.

hoe een wereldreis maken

Wereldreizen voor mietjes

Soloreizen voor beginners: Wat moet je meenemen? Welke papieren moet je in orde brengen? Een blog vol tips om te vertrekken op je eerste wereldreis.

souk bezoeken gadir

In beeld: De stoffige Souk van El Had in Agadir

Waarom je zeker Agadir moet passeren tijdens je roadtrip in Marokko: een fotoreportage over El Had, een van de grootste Marokkaanse souks.

Mauritius wat te doen

Dit is Mauritius: het Land van Dodo

Ergens in de Indische Oceaan, zo’n 855 kilometer ten oosten van Madagascar, ligt een eilandje verstopt waarvoor de Nederlanders, Fransen en Britten elkaar lang geleden serieus op elkaars muil geslagen hebben. Het luistert naar de fonkelende naam M...

op wereldreis vertrekken

Terugkomen is het moeilijkst

Wat doet een wereldreis maken met jou? Terugkomen is het moeilijkste, het zwarte gat, oude gewoontes. Dit is wat een jaar wereldreizen met mij deed.

duiken in Egypte

Wat er wél leuk is aan een Egyptisch all-in resort

Wat te doen als je per ongeluk toch in een All-in in Egypte belandt?

Wie zijn we?

Reisblog Soms Ook Heimwee

Wij zijn een reisblog voor de grote twijfelaars en de bange zieltjes. Voor iedereen die droomt van wereldreizen, roadtrips, kamperen of citytrips, maar misschien niet durft.
Met fotografie en pakkende storytelling.  Meer lezen

Op de hoogte blijven?

Ontvang de nieuwste & heet-van-de-naald reisverhalen, columns & win-acties recht in je mailbox. We zullen jouw gegevens niet aan Google verkopen, beloofd.

Belgische reisblog Soms Ook Heimwee, dat is: glamping tenten huren in België, de beste reisgidsen voor een heerlijke vakantie, praktische tips voor vakanties in de Azoren,wildkamperen in België, kamperen in de Ardennen of een roadtrip maken in Jordanie.